Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Przygotowanie domowego pasztetu jest niestety czasochłonne - gotowanie, studzenie, obieranie i mielenie zajmuje trochę czasu. Jednak domowy pasztet jest o wiele smaczniejszy niż kupny, a także wiemy co dokładnie jemy.  Składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 300 g drobiowej wątróbki 1 obrana cebula 1 ugotowana marchewka + pietruszka (mogą być to warzywa z rosołu) sól, pieprz gałka muszkatołowa 2 jajka 1 łyżka bułki tartej olej 1. Wątróbkę obrać, oczyścić. Na patelni rozgrzać olej i chwilę przesmażyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, mięso, kurczak, warzywa, tarta, pasztet, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, marchewka, drobiowe, bułki, mielone, rosół, wątróbka drobiowa, jajka z farszem, warzywa na patelnie, gotowany kurczak, mielone z warzywami, mięso mielone

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.