pizzy, ryżu, makaronów, kanapek czy zup. Do roboty bo sezon paprykowy szybko mija!. Składniki: - 3 kg papryki czerwonej, u mnie odmiana pomidorowa - 30 dag czerwonej ostrej papryki - 2 słoiki koncentratu pomidorowego po 190 g - 2 główki czosnku - 30 dag cukru lub miodu - 1/2 litra octu winnego, u mnie domowy z czerwonego wina - 1/2 litra oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki soli
Apetyczna babeczkajest zbyt lejący to wystarczy przelać go do garnka i pogotować, dzięki temu część wody z niego wyparuje i stanie się bardziej gęsty. Wtedy gorący mus nakładamy szybko do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry nogami. Zakrętki powinny ładnie złapać i zassać się - wtedy można pominąć proces pasteryzacji
Mania Wypiekaniasię aby była kasza, ryż, makaron (Miśka uwielbia kluchy) i przynajmniej raz zupa. Padło na kaszę, a po mojej lodówce błąkał się ugotowany burak, który nie zmieścił się do słoików. W pieczonej papryce jest coś wyjątkowego, smakuje wybornie z dodatkiem buraków i cynamonu i tak oto powstało to danie. Składniki na 4 porcje jako danie główne: 4-5 czerwonych papryk
greenscarfrozpuszczał. U mnie malinki stały dobę. Następnie maliny razem ze sokiem przełożyć do wyparzonych słoiczków. Dokładnie zakręcić. Słoiczki wstawić do garnka wyścielonego gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z kg malin wyszło mi 5 słoiczków o pojemności
Monia miesza i gotujetarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w półtalarki , paprykę w paseczki. Przygotować zalewę, wrzucić cebule i paprykę , gotować pod przykryciem ok 5 min, dodać buraki, zagotować i nakładać do słoików. Odwrócić do góry dnem i okryć kocykiem, pozostawić do zupełnego wystudzenia
Gotowanie jest łatwesoli ziele angielskie ½ szkl octu Zalewę zagotować, włożyć oczyszczoną i pokrojoną na kawałki paprykę celem sparzenia. Zagotować krótko i wyjąć paprykę z zalewy, najlepiej robić to partiami. Nałożyć do słoików, dodać gorczycę i ziarenko ziela angielskiego, zalać zalewą, zamknąć i pasteryzować
Gotowanie jest łatweminut. Dopóki maliny całkowicie się nie rozpadną. Następnie maliny przecieramy przez sito. Do przetartej may dodajmy cukier i całość gotujemy 30 minut. Mus przelewamy do słoików (moje o pojemności 200 ml) i pasteryzujemy 25 minut
Delicious Titbitscukier, wymieszajcie i gotujcie około godziny czasu. Pamiętajcie, by co jakiś czas przemieszać owoce w garnku, by nic się nie przypaliło. Gorący gotowy dżem nakładajcie do wyparzonych i suchych słoików, zakręćcie dobrze i odwróćcie do góry dnem. Ułóżcie na ściereczce na blacie aż do całkowitego wystygnięcia. Pasteryzowanie nie jest konieczne. Smacznego
Zasmakuj Kuchnicukru do smaku, mieszamy, by dokładnie się rozpuścił. Chwilę dusimy. Na koniec wsypujemy suchą cytrynową galaretkę, zdejmujemy z ognia i całość dokładnie mieszamy. 3. Gorące jabłka przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem. 4. Po całkowitym wystudzeniu, a nawet na drugi czy trzeci dzień można zauważyć, że jabłka się fajnie lekko zżelują. Smacznego
Kuchnia domowa Anisiebie. Przekładamy papier na blaszkę i pieczemy 20 minut (uważamy, aby nie przypalić płatków). Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Zajadamy z mlekiem lub jogurtem :) Przechowujemy w szczelnym słoiku, jeśli jakieś zostaną :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogcienko pokrojonej dyni. Danie jest soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Porcja dla dwóch osób. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka kawałek dyni 2 duże pieczarki 1 czerwona papryka 1 słoik keczupu … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywodę na pasteryzację. Gorący sok następnie odrazy przelewamy do czystych i wyparzonych słoiczków. 5. Pasteryzujemy je przez około 20 minut ( Do garnka na dno kładziemy ściereczkę, wstawiamy słoiki i zalewamy ciepłą wodą do 3/4 wysokości. Gotujemy (pasteryzujemy) około 15-20 minut. Odstawiamy do góry dnem do przestygnięcia, a następnie zanosimy w chłodne miejsce ) Sok jest gotowy do spożycia
Gotowanie...to proste !cukru 100 ml oleju roślinnego 200 g startej surowej marchewki 200 g malin (lekko rozgnieść widelcem) 5 łyżek łyżki zimnej wody 50 g orzechów (zebrałam resztki ze wszystkich słoików) łyżka cynamonu Przygotowanie: Olej utrzeć z cukrem, dodać zimą wodę, połączyć z resztą składników. Masę przekłada łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180C 15-20 minut. Ciacha
greenscarfzblendować lub pozostawić w całości, wtedy w dżemie będą bardziej wyczuwalne. Gruszki, jabłka i aronię wymieszać dokładnie ze sobą, zagotować i gorący dżem wkładać do czystych, wyparzonych wcześniej słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem, nie trzeba już pasteryzować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedłużej - w zależności od tego jak gęsty przecier chcemy uzyskać.Pod koniec dodajemy sól,ewentualnie cukier i gotujemy jeszcze 10 min. Gorący przelać do wyparzonych i suchych słoików,dobrze zakręcić. Dla bezpieczeństwa pasteryzuję ok 20 min w garnku wyłożonym ściereczką
Niespełnione zdolności kulinarne