słoik - 12348 przepisów (strona:422/824)

Sałatka zimowa z cukinią i buraczkami 208

oczkach.Warzywa wymieszać. Zalewa: 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1 szklanka cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu Składniki zalewy zagotować. Letnią wlać do warzyw, wymieszać.  Przekładać do słoików, uzupełnić zalewą,  zamknąć. Pasteryzować 15 minut. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sałatka zimowa z cukinią i marchewką 194

szklanki octu 1 szklanka cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu Składniki zalewy zagotować. Letnią wlać do warzyw, wymieszać. Warzywa z zalewą gotować przez 5 minut.   Przekładać do słoików, uzupełnić zalewą,  zamknąć. Pasteryzować 15 minut. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
KOFTA CURRY 166

większość potraw CURRY gotowe w mniej niż 20 minut. Zwłaszcza wtedy,  gdy pod ręką mamy dobrej jakości gotową pastę curry (polecam Pataks   ) i przetarte pomidory w słoiku.  Zaczynamy od podsmażenia ryżu z dodatkiem oleju kokosowego lub masła, a następnie zalanie go wrzątkiem. W czasie, gdy ryż się gotuje przygotowujemy kofty z mielonej wołowiny. Uformowane kotleciki podsmażamy

cool and minty
Zdrowy dżem z czerwonej papryki. 143

cytryn wyciśnij sok. Tuż przed końcem gotowania dodaj sok z cytryn, utłuczone w moździerzu lub zmielone goździki, otartą skórkę cytrynową i cynamon, wymieszaj dokładnie wszystko razem. Gorącym dżemem napełnij słoiki, szczelnie zamknij wieczkami i pasteryzuj przez 10 minut. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok.   J eśli lubisz ostrą paprykę możesz dodać do dżemu

Przepisy i porady kulinarne
Szybkie gołąbki w sosie 432

Gołąbki to danie bardzo pracochłonne, ale ich smak zawsze wynagradza poświęcony czas🙂 Dzięki gołąbkom ze słoika Pamapol obiad przygotujecie zaledwie w 40 minut🙂 Skład zachęca do wypróbowania, próżno w nim szukać sztucznych … Czytaj dalej Szybkie gołąbki w sosie

czarrna od kuchni
Wieniec drożdżowy z pomidorowym pesto 189

naszym domu nie zagościł już ketchup innej firmy. Swój wyśmienity smak ketchupy zawdzięczają temu, iż są produkowane z polskich produktów najlepszej jakości, bez sztucznych konserwantów, aromatów oraz barwników. Każdy słoik zawiera w sobie tylko naturę a receptura na jego wykonanie pochodzi z rodzinnej tradycji i sekretów przekazywanych z pokolenia na pokolenie.  Receptury znad Warty przekazywane były

Garniec Magalie
Kuchnie świata: surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi z Kazachstanu 158

dodajemy do marchewki i dokładnie mieszamy. Olej rzepakowy podgrzewamy i gorący wlewamy do marchewki - będzie skwierczeć. Na koniec dodajemy orzechy włoskie. Całość przekładamy do zamykanego naczynia lub słoika. Zamknięte naczynie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem surówkę można ozdobić listkami świeżej mięty. Kazachską surówkę z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi podajemy jako dodatek do dania głównego

My Chcemy Jeść
Marmolada jabłkowa z imbirem 125

imbir i cukier i odstawiamy na 5-6 godzin. Po tym czasie masę przekładamy do rondla i gotujemy przez 5-6 minut.  Gorące przekładamy do wysterylizowanych słoików. Porządnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystudzenia. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Sałatka ogórkowo - paprykowa 224

wrzucamy do jednej miski, wlewamy olej i ocet i dodajemy wszystkie przyprawy: cukier, pieprz, sól. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny. Sałatkę wkładamy po brzegi w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. bardzo podobna do sałatki obiadowej ogórkowej

W Moim Magicznym Domu
Sernik mediolański z powidłami (na dużą blaszkę) 188

łyżeczek proszku do pieczenia Masa serowa: 1,5 kg mielonego twarogu 3 budynie śmietankowe (bez cukru) 1 szkl. cukru drobnego (może być też kryształ) 5 jajek Dodatkowo: 2 słoiki powideł z czarnej porzeczki lub innych, gęstych (ok. 800g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kawałki miękkiego masła, jajka, cukier i zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z selerem i jajkiem 532

Przepis na szybką sałatkę z selerem konserwowym i naciowym. Składniki: słoik selera konserwowego papryka czerwona 3 łodygi selera naciowego puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 4 jajka 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie Seler konserwowy odsączamy na sitku i kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Paprykę, seler naciowy i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki

e-PrzepisyKulinarne
Marynowane prawdziwki z marchewką i papryką 122

papryki oraz dodajemy ziele angielskie, pieprz czarny kolorowy oraz listki laurowe i cebulę. Dokładamy grzybów i przysypujemy je gorczycą. Z przygotowanych składników gotujemy zalewę, a następnie zalewamy grzybki.Mocno zakręcamy słoiki. Prawdziwki pasteryzujemy "na mokro" 10 minut od momentu zagotowania

Kuchnia w czekoladzie
Zielony koktajl oczyszczający 427

mleczko kokosowe, jogurt naturalny). Czasem dodaję też siemię lniane, płatki pełnoziarniste, żurawinę suszoną (!) i inne rzeczy tego typu. To dopiero pychota! A jeszcze przyjemniej pić z pięknej szklanki czy słoika...i życie staje się piękniejsze! To co, blendujesz razem ze mną? Dlaczego warto? Jarmuż to świetne warzywo o działaniu przeciwnowotworowym! Posiada przeciwutleniacze: sulforafan i karotenoidy hamujące procesy oksydacyjne, chroniące m.in

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Odmładzający i uodparniający sok z aronii 390

lodówki).  Przecedź sok z owocami przez gęste sitko, ale owoców nie wyrzucaj (jeśli chcesz, możesz zrobić z nich domową frużelinę ). Zagotuj sam sok i gorący wlej do wyparzonych słoików lub butelek, może przydać się lejek. Kładź je odwrócone wieczkiem i przykryj ściereczką. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Aronię używamy nie tylko do przetworów, ale także do pieczenia. Sama

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Domowa frużelina z aronii 277

jest otworzyć sobie pachnący, pełen aromatu dżem lub soczek.  W przetworach musi być cukier, bo to on konserwuje całość. Jednak nie bójmy się go, przecież nie zjemy całego słoika naraz. A jakiego cukru używasz, to już Twoja własna kwestia i wybór. Lepszy on niż syrop glukozowo-fruktozowy z kupnych dżemów.   Składniki (na 1,8l): aronia pozostała z przygotowania

Ekocozy | Naturalnie na co dzień