Składniki: 1 puszka mieszkanki groszek z kukurydzą Jamar 120 g kaszy kuskus 3 duże pomidory kawałek pora 1 słoik marynowanych pieczarek jarzynka 2 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Kuskus posypać jarzynką i … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i pomidorami
czarrna od kuchniDostaliśmy dynię. No i trzeba było coś z nią zrobić. Część poszła do słoika na kiszenie (choć teraz okazało się, że trochę jednak lepsza by była jakaś twardsza odmiana) trochę pojedliśmy na surowo. A część wylądowała w zupie, w zasadzie … Czytaj dalej
slodkokwasnaplDodajemy cukier i cukry waniliowe, smażymy ok. 30 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy orzechy. Smażymy jeszcze ok. 10 min. Gorące powidła przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, ustawiamy do góry nogami. Pozostawiamy do wystudzenia. Gotowe powidła przechowujemy w ciemnym miejscu
słodki bratekSKŁADNIKI : 2 średniej wielkości cukinie 3-4 wędzone frankfurterki 1 mały słoik papryki konserwowej ( lub hilli ) sól do smaku 100 g sera żółtego tartego 1 łyżka oleju szczypiorek do posypania
Kulinarne Fantazje Marioliskładniki: ok. 1000 g świeżych malin 360 g cukru 1000 ml wody wykonanie: Wodę zagotowujemy z cukrem. Maliny przekładamy do słoików i zalewamy wrzącym syropem cukrowym. Zakręcamy i pasteryzujemy. Zapisz
Domowy Smak Jedzeniagodziny lub najlepiej całą noc. Im dłużej chia będzie moczyło się w mleku, tym bardziej pudding stanie się gęsty. Mango miksuję na mus. Na dno miseczki, szklanki bądź słoika, jak u mnie, nakładam połowę musu z mango. Następnie do naczynia przekładam pudding z tapioki, granolę, pudding z nasion chia oraz powidła śliwkowe. Całość dekoruję musem z mango oraz płatkami migdałów
Mango Papajaoczkach.Warzywa wymieszać. Zalewa: 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1 szklanka cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu Składniki zalewy zagotować. Letnią wlać do warzyw, wymieszać. Przekładać do słoików, uzupełnić zalewą, zamknąć. Pasteryzować 15 minut. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiszklanki octu 1 szklanka cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu Składniki zalewy zagotować. Letnią wlać do warzyw, wymieszać. Warzywa z zalewą gotować przez 5 minut. Przekładać do słoików, uzupełnić zalewą, zamknąć. Pasteryzować 15 minut. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiwiększość potraw CURRY gotowe w mniej niż 20 minut. Zwłaszcza wtedy, gdy pod ręką mamy dobrej jakości gotową pastę curry (polecam Pataks ) i przetarte pomidory w słoiku. Zaczynamy od podsmażenia ryżu z dodatkiem oleju kokosowego lub masła, a następnie zalanie go wrzątkiem. W czasie, gdy ryż się gotuje przygotowujemy kofty z mielonej wołowiny. Uformowane kotleciki podsmażamy
cool and mintycytryn wyciśnij sok. Tuż przed końcem gotowania dodaj sok z cytryn, utłuczone w moździerzu lub zmielone goździki, otartą skórkę cytrynową i cynamon, wymieszaj dokładnie wszystko razem. Gorącym dżemem napełnij słoiki, szczelnie zamknij wieczkami i pasteryzuj przez 10 minut. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. J eśli lubisz ostrą paprykę możesz dodać do dżemu
Przepisy i porady kulinarneGołąbki to danie bardzo pracochłonne, ale ich smak zawsze wynagradza poświęcony czas🙂 Dzięki gołąbkom ze słoika Pamapol obiad przygotujecie zaledwie w 40 minut🙂 Skład zachęca do wypróbowania, próżno w nim szukać sztucznych … Czytaj dalej Szybkie gołąbki w sosie
czarrna od kuchninaszym domu nie zagościł już ketchup innej firmy. Swój wyśmienity smak ketchupy zawdzięczają temu, iż są produkowane z polskich produktów najlepszej jakości, bez sztucznych konserwantów, aromatów oraz barwników. Każdy słoik zawiera w sobie tylko naturę a receptura na jego wykonanie pochodzi z rodzinnej tradycji i sekretów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Receptury znad Warty przekazywane były
Garniec Magaliedodajemy do marchewki i dokładnie mieszamy. Olej rzepakowy podgrzewamy i gorący wlewamy do marchewki - będzie skwierczeć. Na koniec dodajemy orzechy włoskie. Całość przekładamy do zamykanego naczynia lub słoika. Zamknięte naczynie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem surówkę można ozdobić listkami świeżej mięty. Kazachską surówkę z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi podajemy jako dodatek do dania głównego
My Chcemy Jeśćimbir i cukier i odstawiamy na 5-6 godzin. Po tym czasie masę przekładamy do rondla i gotujemy przez 5-6 minut. Gorące przekładamy do wysterylizowanych słoików. Porządnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystudzenia. Smacznego
Marder&Marder Manufacturewrzucamy do jednej miski, wlewamy olej i ocet i dodajemy wszystkie przyprawy: cukier, pieprz, sól. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny. Sałatkę wkładamy po brzegi w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. bardzo podobna do sałatki obiadowej ogórkowej
W Moim Magicznym Domu