stopni. Na blasze układamy dynię i pieczemy do momentu aż będzie miękka. Następnie odcinamy od niej skórę i wszystko blendujemy blenderem na jednolity mus. Wkładamy go do słoiczków. Słoiki pasteryzujemy przez 20-30 minut od momentu zagotowania się wody Smacznego
Taste Therapypołówki i usunąłem pestki. Posypałem zmielonymi goździkami, zalałem wermutem i włożyłem do garnka o grubym dnie. Winogrona zagotowałem, dodałem cukier i gotowałem ,aż konfitura zgęstniała. Czyste i ciepłe słoiki napełniłem gorącą konfiturą i szczelnie zamknąłem
R'n'G Kitchenpapryczkę chili, sól, cukier, ocet, oliwę, wędzoną paprykę, i gotujemy na małym ogniu do czasu uzyskania właściwej gęstości, szacunkowo od 45 do 90 minut. Gorący ajvar nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut. Gotowe, smacznego
Aromatyczne Podróżegodziny. Ostudzone pomidory miksujemy blenderem i przecieramy przez sito. Przelewamy do garnka, dodajemy sól i dusimy na małym ogniu do momentu aż przecier będzie gęsty.Przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy przez 30 minut od momentu zagotowania
Bajeczna Kuchniapomidory. Całość gotować tak długo, aż pomidory stracą swój kształt, a woda z pomidorów odparuje i sos zgęstnieje. Gotowy sos można dodatkowo zmiksować na konsystencję puree. Sos przełożyć od słoików i zawekować
Kuchnia Bon AppetitDziś szybka prościzna, można ją zrobić z każdym owocem.U mnie w wersji gruszkowej, z gruszkami ze słoika przepis na nie znajdziecie tu . Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaazasypujemy cukrem i odstawiamy na 24 godziny. Następnego dnia jabłka smażymy przez 15 minut i ponownie odstawiamy. Kolejnego dnia znowu smażymy 15 minut, a następnie gorące przekładamy do wysterylizowanych słoików. Porządnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystudzenia. Prościej się chyba nie da :) A dżem możemy wykorzystać jako dodatek do pieczywa, szarlotki, naleśników. Zresztą co wam będziemy mówić, sami
Marder&Marder Manufacturepomidorowej, dodać startą paprykę i cukinię. Przyprawić do smaku, dodać posiekaną bazylię, dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu około godziny. Na końcu dodać ocet, zagotować. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut
Tradycyjna KuchniaJeśli już tęsknicie za latem, powinniście zrobić słoik tej oto granoli. Pachnąca truskawkami, chrupiąca i pełna energii. Gwarantuję, że miseczka jogurtu z granolą wprawi Was w dobry nastrój od samego rana, a energia będzie z Was po prostu tryskać. Robicie ? Składniki: 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 łyżki siemienia lnianego, np. Kupiec kilka daktyli
kolorowotorcikowowekowane, tutaj 100% wiśnia Sposób przygotowania Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy na jednolitą i gładką masę. Połowę wykładamy do formy o średnicy ok. 20 cm. Wykładamy owoce ze słoika i przykrywamy drugą połową masy serowej. Pieczemy 35 minut
KucharzycaPRZYGOTOWANIE : Maliny płuczemy z ewentualnych zabrudzeń, przekładamy do dużego słoja. W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier, kiedy ostygnie wlewamy do malin łącznie z wódką i spirytusem. Słoik zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce na 1 miesiąc. Po tym czasie nalewkę przecedzamy przez gazę, owoce dokładnie wyciskamy i płyn rozlewamy do butelek. Zaletą tego trunku jest
Kulinarne Fantazje Marioliskrócić czas gotowania, wszystko też zależy od tego jak soczyste są śliwki. Gotowe powidła przełożyć do słoiczków. Dobrze zakręcić, wstawić do garnka wyścielonego gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z tej ilości śliwek wyszły mi 4 słoiczki o pojemności
Monia miesza i gotujeoliwie z majerankiem. 500g.filetów śledziowych 5 ząbków czosnku garść majeranku 3/4 szkl.oliwy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę.Śledzie kroimy w kawałki,nacieramy czosnkiem.Układamy w słoiku , zalewając je oliwą.Odstawiamy do lodówki.Są aromatyczne już po kilku godzinach,ale można je przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki