słoik - 12348 przepisów (strona:423/824)

Karmel wegański bezglutenowy 181

składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. Przyznam się bez bicia - ja wyjadam go łyżeczką ze słoika!  Składniki: - 100g daktyli (najlepsze są te z Lidla :) - 1 łyżka masła orzechowego - 100ml mleka roślinnego/kokosowego/sojowego Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na godzinę. Namoczone daktyle i masło zblendować na gładką masę

CookYourself
Makaron z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i pesto + film 198

danie dla wielbicieli wyrazistych smaków, szybki pomysł dla zabieganych osób,które nie mają czasu na gotowanie.   składniki na 3 porcje 250 g dowolnego makaronu mały słoiczek zielonego pesto słoik suszonych pomidorów 200 g czarnych oliwek sól przepis Makaron gotujemy al dente w garnku z lekko osolonym wrzątkiem. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do dużej miski. Odsączone z oliwy suszone

Smakowite Dania
zapiekanka makaronowa lub szybki obiad z patelni 327

kolejno dokładam pozostałe, dość grubo pokrojone, składniki - por, paprykę i pieczarki. Wszystko duszę do miękkości, w międzyczasie doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję pokrojone w kostkę pomidory (zimą - ze słoika ) i duszę wszystko razem, aż sok nieco wyparuje. Na koniec łączę wszystko z makaronem i startym serem. Jeśli macie mało czasu, danie w tym momencie jest już gotowe. Możecie również

babka w formie
CZEKOŚLIWKA 117

wolnym ogniu około 1,5 godziny. W połowie smażenia dodajemy cukry. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze ok. 30 min. Gorące powidła przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, ustawiamy do góry nogami. Pozostawiamy do wystudzenia. Gotowe powidła przechowujemy w ciemnym miejscu

słodki bratek
CIASTO PIERNIKOWE Z MASĄ BUDYNIOWĄ I KAJMAKIEM 237

szkl mąki 3 jajka 1 szkl cukru 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju (u mnie rzepakowy) cukier waniliowy po 1 łyżeczce : cynamonu, sody  1 łyżka kakao 1/2 słoika powideł śliwkowych (ok. 2/3 szkl) Jajka ubić z cukrami, dodawać na zmianę mąkę z olejem. Zmiksować. Następnie dodać mleko i dżem ponownie zmiksować. Na koniec dosypać sodę, cynamon i kakao. Krótko

Banana Smiles
Majonez 111

octu winnego 1/2 łyżeczki cukru Szczypta soli i pieprzu 200 ml oleju rzepakowego AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Sposób przygotowania: Do przygotowania potrzebny będzie wysoki pojemnik lub słoik oraz mikser z końcówką blendującą. AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); Na początku musimy wyparzyć jajko. Jajko wrzucamy do wrzątku na ok 10 sekund i następnie wrzucamy je do zimnej wody

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sok z czerwonego buraka na suchy kaszel. 134

cienkie plastry lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z cukrem, wsyp do czystego słoja. Słój zakręć i odstaw na 24 godziny. Następnie zlej sok do wyparzonego słoika, zakręć. Przechowuj w chłodnym miejscu maksymalnie przez kilka

Przepisy i porady kulinarne
Klasyczne kotlety mielone 482

tego drugiego dnia robię sos grzybowy i w nim je podgrzewam, ewentualnie wykorzystuję sos, który pozostał mi kiedyś od innego mięsa. Taki sos wlewam do słoika i wkładam do zamrażalnika, żeby wykorzystać go do klopsów czy do makaronu. Składniki: 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej (ja kupuję łopatkę w sklepie i mielę w domu sama) 1 mała cebula 3 łyżki

Anielska Kuchnia Ani
Dżem dyniowy z wanilią i sokiem z cytrusów. 117

się dżemu (około 40 - 60 minut). Po przejechaniu łyżką przez środek garnka przez chwilę powinno być widoczne dno - to oznaka, że dżem jest gotowy. Przenieść gorącą masę do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do zamknięcia. Dżem powinien dojrzewać około tygodnia

zadanie-gotowanie
Nutella ze śliwek 271

czasu do czasu, żeby śliwki się nie przypaliły. Krok 2 Dodajemy do śliwek kakao i gotujemy jeszcze 20 minut cały czas mieszając. Krok 3 Gorącą nutellę przekładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy 20 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Coś bym zjadła
Tarta wiśniowa z kokosem 156

zmysłów i podniebienia. Aromatyczny kokos idealnie pasuje do wiśni dlatego polecam tartę gorąco do kawy czy herbaty. Wiśnie miałam świeże ale równie dobrze sprawdzą się mrożone czy ze słoika. Kruche ciasto, kwaskowate wnętrze i beza kokosowa dopełnia całości, pyszne połączenie. Tarta wiśniowa z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
NADZIEWANE PIERSI KURCZAKA FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 147

Fasolką szparagową możemy delektować się przez cały rok,czy to świeżą czy mrożoną.Gdy jest na nią sezon,robię zakupy i część mrożę ,część kładę do słoików,tak więc zawsze jest pod ręką. Danie do zrobienia nawet dla tych osób co w kuchni bywają od święta :) A jak miło potem zjeść w gronie rodzinnym takie smaczne ruloniki z jej udziałem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szybki przekładaniec 457

paczki herbatników Banitki 1 budyń śmietankowy 1 łyżkę mąki pszennej 2 łyżki cukru 1łyżkę mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny ''Palma'' 1 puszka masy krówkowej 1 słoik dżemu z wiśni 1/2 litra śmietany kremówki 10 dag prażonych migdałów 1 paczka krakersów Wykonanie: W jednej szklance mleka rozprowadzamy budyń , cukier i dwa rodzaje mąki. Pozostałe mleko zagotować, do dotującego

kgwjanczewo
Śliwkowa nutella z orzechami 353

maszynce do mięsa, dodać cukier i smażyć ok 2 godziny. Pod koniec smażenia dodać kakao, orzechy i ziarenka wanilii. Smażyć jeszcze przez ok 10 min. Gorące przełożyć do słoików. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia

Smakołyki Asi
Karmel wegański bezglutenowy 154

składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. Przyznam się bez bicia - ja wyjadam go łyżeczką ze słoika!  Składniki: - 100g daktyli (najlepsze są te z Lidla :) - 1 łyżka masła orzechowego - 100ml mleka roślinnego/kokosowego/sojowego Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na godzinę. Namoczone daktyle i masło zblendować na gładką masę

CookYourself