wekowane, tutaj 100% wiśnia Sposób przygotowania Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy na jednolitą i gładką masę. Połowę wykładamy do formy o średnicy ok. 20 cm. Wykładamy owoce ze słoika i przykrywamy drugą połową masy serowej. Pieczemy 35 minut
KucharzycaPRZYGOTOWANIE : Maliny płuczemy z ewentualnych zabrudzeń, przekładamy do dużego słoja. W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier, kiedy ostygnie wlewamy do malin łącznie z wódką i spirytusem. Słoik zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce na 1 miesiąc. Po tym czasie nalewkę przecedzamy przez gazę, owoce dokładnie wyciskamy i płyn rozlewamy do butelek. Zaletą tego trunku jest
Kulinarne Fantazje Marioliskrócić czas gotowania, wszystko też zależy od tego jak soczyste są śliwki. Gotowe powidła przełożyć do słoiczków. Dobrze zakręcić, wstawić do garnka wyścielonego gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z tej ilości śliwek wyszły mi 4 słoiczki o pojemności
Monia miesza i gotujeoliwie z majerankiem. 500g.filetów śledziowych 5 ząbków czosnku garść majeranku 3/4 szkl.oliwy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę.Śledzie kroimy w kawałki,nacieramy czosnkiem.Układamy w słoiku , zalewając je oliwą.Odstawiamy do lodówki.Są aromatyczne już po kilku godzinach,ale można je przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimatiasów, kilka ogórków kiszonych, kilka cebul, ziele angielskie, liście laurowe ocet olej do polania. Matiasy pokroić na kawałki, ogórki i cebule w plastry Na dnie naczynia ( najlepiej w słoiku) włożyć warstwę matiasów, następnie warstwę ogórków kiszonych i na to plastry cebuli. Na te 3 warstwy włożyć 3 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Znów warstwa ułożona z śledzi, ogórka
Pysznosci Babci Basi