cebule. Gotować ok 10 min. 4. Gorące buraki nakładać do wyparzonych słoiczków, wytrzeć brzegi i zakręcić suchymi czystymi nakrętkami 5. Dno dużego garnka wyłożyć ściereczkę, zagotować wodę, włożyć słoiki, tak by były zalane woda do 2/3 ich wysokości. Pasteryzować 15-20 min. Wyjąć na ręcznik ewentualnie dokręcić i odwrócić do góry dnem tak pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać najlepiej
Proste Potrawysię upewnić, że w środku nikogo nie ma :) Składniki: 1 kg dojrzałych żółtych mirabelek cukier Przygotowanie: Mirabelki umyj, pozbaw pestek i przesyp do wyparzonych ii suchych słoików. Do każdego słoja ( półlitrowego) wsyp 1 łyżkę cukru i zalej gorącą wodą. Pasteryzuj około 30 minut. Następnie kompot odstaw do ostudzenie i przenieś w chłodne miejsce. Smacznego
Kukuleczkichwili zasyczenia pary gotować 15 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wszystko pałką blendera zmiksować dobrze, teraz wsypać cukier, żelfix i zagotować mieszając do czystych słoików nakładać dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - doskonale smakuje do tostów, naleśników, ciast i innych deserów...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępokryła dno, a owoce nie przywarły. Dodajemy kakao, cukier do smaku oraz nasiona chia. Dusimy na małym ogniu, często mieszamy. Czekam, aż powstanie gęsty dżem. Dżem przekładamy do słoika. Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Składniki: makaron pappardelle czyli szersze wstążki na dwie porcje sos pomidorowy z ziołami orzechy włoskie do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
Moja smaczna kuchniaryba będzie za ciepła ,czy zalewa. Nasze danie po prostu się rozwali. Odstawiamy do lodówki na minimum dwie doby najlepiej w szczelnym szklanym pojemniku albo wekujemy w słoiku Ja osobiście wolę ta metodę,i zjadam dopiero po tygodniu kiedy ryba przesiaknie sosem. Smacznego
Viola cooks with passionczasie dodać przyprawy, miód i pozostały ocet, gotować jeszcze 30 minut – mieszając co jakiś czas. Po tym czasie zmiksować całość na gęstą pulpę i przełożyć gorącą masę do zakręcanych słoików, postawić je do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. inspiracja Przepis dodaję do akcji Pora na pomidora
FitKotpapierem do pieczenia blachę wyłóż powstałą masę i rozprowadź tak, aby powstała cieńka warstwa. 5 Piecz 10-15 minut. 6 Wyjmij, przestudź i połam na kawałeczki. Przechowuj w szczelnym słoiku. Artykuł Granola z kaszy gryczanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanchwilkę mieszać. Dolać ocet, wymieszać i gotować na małym ogniu około 15 minut. Zdjąć z ognia i wszystko dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wlać keczup do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć grubym ręcznikiem i zostawić, aż ostygnie. Idealny do pizzy, kanapek, jako dodatek do sosów
Kuchnia Pokoleńmnie bardziej aromatycznych owoców nad maliny. Barwą, smakiem i zapachem kuszą latem, a potem są jego wspomnieniem. Najlepsze świeże, nie przetworzone, ale również są pyszne zamknięte w słoikach (przepyszne konfitury), czy butelkach (wyśmienite soki). Zanim lato się skończy i minie sezon na maliny uraczę Was Ciastem na niedzielę - Malinowa tarta. Składniki na ciasto półkruche (forma do tarty o średnicy
mojewypiekiinietylkodzieła! Składniki 5 – 6 kg pomidorów olej do zalania 3 łyżeczki suszonego oregano 3 łyżeczki suszonej bazylii 3 łyżeczki suszonego tymianku 1½ łyżeczki cukru 1 ząbek czosnku na słoik Wykonanie w dehydratorze Pomidory umyć i rozkroić na pół wzdłuż. Wyjąć pestki i sok jeśli to konieczne. Dodać 1 gram witamina C. do miski z wodą Zanurzyć pomidory w tej wodzie
w mojej kuchnidużej miski. W misce skropić olejem i solidnie oprószyć czubrycą. Tak przygotowaną cukinię grillować z obu stron na patelni grillowej lub grillu. Następnie wystudzoną ugrillowaną cukinię przełożyć do słoika. Pomiędzy plastry cukinii włożyć czosnek pokrojony na pasterki. Całość zalać olejem tak aby dobrze przykrył cukinię. Odstawić do lodówki na ok 24 godziny. Taka cukinia jest pyszna na przekąskę lub jako
Monia miesza i gotujetakże dodaję do różnego rodzaju gulaszy. Tym razem ugotowałam gulasz z indyka. Dodałam także swoje suszone pomidory w oleju, które w tym roku znów muszę ususzyć. Otworzyłam już ostatni słoik, a u nas idą jak świeże bułeczki :). Gulasz smakował świetnie i dobrze komponuje się z kaszą jaglaną. Zapraszam do skorzystania z przepisu! GULASZ Z INDYKA Z KOLOROWĄ FASOLKĄ
Zakątek rozkoszy kulinarnychponownie zagotować dodając wszystkie przyprawy. Czas gotowania ketchupu zależy od tego jak gęsty ma by ć, im dłużej będziemy gotować tym ketchup będzie gęstszy. Gotowy ketchup przelać do słoików, i praktycznie po wystudzeniu jest gotowy do spożycia. rrarossa@gmail.com
RAROSSAnastępnie pomidory przełożyć do blendera i zmiksować na gładki mus, spróbować i doprawić, solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi, do blendera można też wrzucić dodatkowo świeżą bazylię, sos przelać do słoików i pasteryzować ok. 15-20 minut). źródło przepisu Przepis dodaję do akcji Róbmy przetwory! 2016 i Pora na pomidora
FitKotZawsze warto zrobić takie leczo. Idealne na obiady, kolacje czy lunch. Wystarczy tylko rozmrozić i podgrzać lub wyjąć ze słoika. To wszystko tylko zależy jak je będziecie chcieli przechowywać. Ja mrożę bo z tym jest mniej pracy. Takie leczo można zrobić w wersji wegetariańskiej omijając tylko kiełbasę. Gwarantuję, że smak będzie równie pyszny. Cukinię obrać ze skórki, wyciąć nasionka
Kuchnia Pokoleń