moja wersja tej smacznej sałatki, urozmaiciłam ją dodając pestki granatu SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 słoik selera konserwowego , 1 puszka kukurydzy konserwowej, 2-3 łyżki majonezu, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 1 puszka ananasa ½ granatu, sól, pieprz WYKONANIE Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą. Następnie smażymy na złoto z dodatkiem 2 łyżek oleju, studzimy. Ananasa kroimy w kostkę
słodki bratekroku postanowiłam przygotować bardzo proste ciacho z borówkami, maliną i nutellą. Mąż jest wybitnym wyjadaczem nutelli, i za żadne skarby świata nie potrafi przestać jej wyjadać ze słoika. Dlatego specjalnie z myślą o nim, ale też o dzieciach, które miały odwiedzić przygotowałam to ciasto. Ciasto smakuje jak muffiny, jest fajnie wilgotne, dość tłuste i słodkie. Dobrze się przechowuje
SMYKWKUCHNImajerankiem,kruchą i mięciutką z liściem rukoli dla smaczku.Zapraszam. 70dag.karkówki b/k 3 ząbki czosnku sól pieprz curry majeranek 1 cytryna 1 szkl.jogurtu naturalnego olej keczup mały słoik majonezu starty żółty ser rukola ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Karkówkę myjemy i osuszamy,tniemy na kotlety.nacieramy zmiażdżonym czosnkiem,solą,pieprzem,curry i majerankiem.Cytrynę sparzyć,zetrzeć skórkę,a sokiem z cytryny skropić mięso.Otartą skórkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko Farsz: ~~~~~~~~ czerwona papryka-paski oliwki-plasterki szynka drobiowa -paski 4 ząbki czosnku-plastry cebula ogórek konserwowy-kostka sos ze słoika do makaronu domowej roboty lub keczup oregano tymianek sól pieprz olej do blachy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zaczynamy wsypywać do miski mąkę od 1.5 szkl..Dodajemy proszek do pieczenia i sól.Mieszamy.Powoli wlewamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizmiażdżonym czosnkiem. Dodać koncentrat, sól i paprykę do smaku, wrzucić ziarenka pieprzu, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez 5 minut. Marynatę ostudzić, zalać śledzie staranie wymieszać, przełożyć do słoików, zamknąć i odłożyć na jedną dobę. Możemy przechowywać okres około tygodnia w lodówce
Tradycyjna Kuchniapleśnią 2 łyżki mleka 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 bułki paryskie lub 2 półbagietki 2 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki żurawiny ze słoika kremowy sos z octu balsamicznego
Karo in the Kitchenziarna pieprzu 1 liść laurowy Wykonanie: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i studzimy. Cebulę obieramy, myjemy i osuszamy. Gotujemy przez 3-5 minut w lekko osolonej wodzie. Przekładamy do słoików i zalewamy ostudzoną marynatą. Porządnie zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach. Smacznego
Marder&Marder Manufacturegrubych oczkach. Wszystko razem wymieszać, posypać solą i odstawić na 3 godziny. Posiekane orzechy i rodzynki zalać gorącą wodą (namoczyć). Całość wymieszać z ciepłą zalewą i przełożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut
Di gotujedreszcze emocji. 40dag.drobnego cukru 2 laski wanilii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do miski wsypujemy cukier.Laski wanilii przecinamy wzdłuż jej długości wyskrobując nożykiem ziarna do cukru.Mieszamy,wkładamy puste laski ,które nam zostały do słoika i zakręcamy.Odstawiamy na dobre 2-3 tygodnie.Po tym terminie cukier waniliowy jest gotowy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiładamy na wysmarowanej lekko olejem formie żaroodpornej.Przygotowujemy sos beszamelowy.Podam Wam jak szybko i bez problemu go zrobić bez grudek . Do słoiczka wsypujemy mąkę,mleko,sól,gałkę muszkatołową,zakręcamy słoik i wstrząsamy.Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy całą zawartość na patelnię,mieszamy a jak trzeba przyprawiamy,zagotowujemy tak aby zgęstniał.Zalewamy kalafior beszamelem ,posypujemy posiekanym koperkiem i wstawiamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicukrem, curry oraz ziołami prowansalskimi i tak przygotowaną zalewą zalewamy ogórki. Odstawiamy ponownie na ok. 3 godz. Następnie odcedzamy ogórki na durszlaku do innego naczynia. Ogórki przekładamy do wyparzonych słoików. Do każdego wkładamy po 2 ząbki czosnku oraz szczypcie gorczycy i zalewamy zalewą. Zakręcamy zakrętką. Pasteryzujemy 10 min. Zapisz
Domowy Smak Jedzeniarobicie z nadmiarem wiśni ? ja często dryluje i zasypuje cukrem po czym kiedy puszczą sporo soku zakręcam w słoik. Dzięki czemu mogę tworzyć pyszne placki z ich udziałem. Nie lubię marnować jedzenia dlatego do tego placka wykorzystałam również sok z wiśni, bo aż żal nie skorzystań z tej dobroci. Placek wilgotny, pachnący, delikatny no cóż same zalety, Zapraszam... Przepis
Kubki smakułyżeczek soli -4 łyżeczki musztardy (nie ostrej) -3 łyżeczki curry -1/2 łyżeczki pieprzu Zalewę zagotować. Dodać warzywa, gotować 10 min. Gorące warzywa z zalewą włożyć do słoików. Zakręcić dobrze wieczka, odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia, najlepiej na noc. Na drugi dzień wynieść do spiżarni
Kulinarne przemysleniapietruszki w pęczku i odłożyć na noc. Na drugi dzień zagotować ocet, włożyć bakłażany z powstałą wodą i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików (bez pietruszki) i zalać gorącym octem wymieszanym z olejem. Szczelnie zakręcić i przechowywać w chłodnym miejscu
Tradycyjna Kuchniadodajemy cukier i kwasek cytrynowy i znowu smażymy. Na sam koniec wsypujemy galaretki i jeszcze trochę smażymy, aż woda trochę odparuje. Dżem wyciągamy z piekarnika i przekładamy do słoików. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietki