słoik - 12348 przepisów (strona:437/824)

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI 129

kwaszonych od firmy  Dagoma .   Składniki: * wywar rosołowy  * mięso z kurczaka  * korzeń pietruszki  * korzeń selera  * por  * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować wywar rosołowy. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w małą kostkę marchewkę i ziemniaki. Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać przecier z ogórków

Zrób to smacznie
pyszna pasta z papryki 102

uzyskania konsystencji gęstej śmietany,często mieszać ,aby uchronić przywarcia do dna. Gotową pastę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 8-10 minut od zagotowania wody. studzimy, przekładamy do wyparzonych słoików i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach.:))Pycha pasta ,na kanapki,do jedzenia prosto ze słoiczka ,do makaronów

w mojej kuchni
Granola - tylko dla dorosłych! 161

Jeśli lubicie marcepan i rodzynki, to jestem pewna, że ta granola stanie się jednym z Waszych ulubionych śniadań. Granola z rodzynkami w rumie i marcepanem Składniki: (na 2 l słoik) 400 g płatków owsianych 100 g słupków migdałowych 75 g pestek słonecznika 2 łyżki sezamu 2 łyżki siemienia lnianego 1/2 łyżeczki cynamonu 50 ml oliwy 50 ml syropu klonowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kompot jabłkowo - śliwkowy 99

deser. Nie mam miejsca na przetwory w domu, ale od czasu do czasu taki kompot wypije z chęcią. Zakochana jestem od dłuższego czasu, co z pewnością widać, w słoikach amerykańskiej marki Ball, zachęcam do zakupu, bo są rewelacyjne! Robię w nich nie tylko kompoty, ale i sałatki i przede wszystkim podaję koktajle czy robię ogórki małosolne, lato zostań z nami

Moja smaczna kuchnia
Sos cumberland 213

kurczak, indyk, kaczka, także do różnych pieczeni "na szaro", tj. schabu, boczku, karkówki, czy pasztetu.  Dodaje ciekawego smaku i podkreśla smak pieczonego mięsa. Składniki 4 łyżki żurawiny ze słoika 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (jeśli nie macie zastąpcie go dżemem z jagód) 1 płaska łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka ostrego chrzanu sok z połowy cytryny

Zasmakuj Kuchni
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 127

masłem i dżemem. Jeśli jest taka możliwość to wybieramy warzywa. II Śniadanie Batonik z daktylami i bananem. Brzoskwinia. Zupa Zupę ugotowaliśmy przed wyjściem na plażę i zabraliśmy do słoika. Jest to a'la krupnik. Brakuje w nim zieleniny, ale zapomnieliśmy kupić, ups!  II Danie Kasza kuskus, warzywa mrożone i mięso z indyka.  Podwieczorek Winogrona, borówki i wafelek ryżowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Dżem z cukinii i rabarbaru 111

czasu zblenduj całość, wstaw z powrotem na kuchenkę, dodaj agar i gotuj mieszając przez 10 minut. Gorący dżem przełóż do wyparzonych w piekarniki przez 10 minut w 100 C słoików, odwróć do góry dnem aż do wystudzenia. Smacznego! Artykuł Dżem z cukinii i rabarbaru pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Mus jabłkowy z brzoskwiniami na zimę - idealny dla dzieci 82

wsypujemy jabłka. Gotujemy na małym ogniu, aż jabłka się rozpadną. Wtedy dodajemy brzoskwinie i miód (można pominąć). Chwilę gotujemy. Gdy zawrze ściągamy z pieca. Mus wylewamy do czystych, wyparzonych słoików i szczelnie zakręcamy. Odwracamy do góry dnem, by się zassały. Jeśli martwicie się, że się nie udadzą to dla pewności można je jeszcze zapasteryzować w garnku z wodą na jakieś

Mania Wypiekania
SAŁATKA HAWAJSKA 162

moja wersja tej smacznej sałatki, urozmaiciłam ją dodając pestki granatu SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 słoik selera konserwowego , 1 puszka kukurydzy konserwowej, 2-3 łyżki majonezu, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 1 puszka ananasa ½ granatu, sól, pieprz WYKONANIE Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą. Następnie smażymy na złoto z dodatkiem 2 łyżek oleju, studzimy. Ananasa kroimy w kostkę

słodki bratek
Ucierane ciasto z borówkami i Nutellą 113

roku postanowiłam przygotować bardzo proste ciacho z borówkami, maliną i nutellą. Mąż jest wybitnym wyjadaczem nutelli, i za żadne skarby świata nie potrafi przestać jej wyjadać ze słoika. Dlatego specjalnie z myślą o nim, ale też o dzieciach, które miały odwiedzić przygotowałam to ciasto. Ciasto smakuje jak muffiny, jest fajnie wilgotne, dość tłuste i słodkie. Dobrze się przechowuje

SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANE KOTLETY Z KARKÓWKI 135

majerankiem,kruchą i mięciutką z liściem rukoli dla smaczku.Zapraszam.   70dag.karkówki b/k 3 ząbki czosnku sól pieprz curry majeranek 1 cytryna 1 szkl.jogurtu naturalnego olej keczup mały słoik majonezu starty żółty ser rukola ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Karkówkę myjemy i osuszamy,tniemy na kotlety.nacieramy zmiażdżonym czosnkiem,solą,pieprzem,curry i majerankiem.Cytrynę sparzyć,zetrzeć skórkę,a sokiem z cytryny skropić mięso.Otartą skórkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
DOMOWA PIZZA 143

łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko   Farsz: ~~~~~~~~ czerwona papryka-paski oliwki-plasterki szynka drobiowa -paski 4 ząbki czosnku-plastry cebula ogórek konserwowy-kostka sos ze słoika do makaronu domowej roboty lub keczup oregano tymianek sól pieprz olej do blachy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zaczynamy wsypywać do miski mąkę od 1.5 szkl..Dodajemy proszek do pieczenia i sól.Mieszamy.Powoli  wlewamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Śledzie w sosie pomidorowym 117

zmiażdżonym czosnkiem. Dodać koncentrat, sól i paprykę do smaku, wrzucić ziarenka pieprzu, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez 5 minut. Marynatę ostudzić, zalać śledzie staranie wymieszać, przełożyć do słoików, zamknąć i odłożyć na jedną dobę. Możemy przechowywać okres około tygodnia w lodówce

Tradycyjna Kuchnia
Sandwich z wołowiną i sosem z niebieskiego sera 192

pleśnią 2 łyżki mleka 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 bułki paryskie lub 2 półbagietki 2 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki żurawiny ze słoika kremowy sos z octu balsamicznego

Karo in the Kitchen
Szalotki marynowane 124

ziarna pieprzu 1 liść laurowy Wykonanie: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i studzimy. Cebulę obieramy, myjemy i osuszamy. Gotujemy przez 3-5 minut w lekko osolonej wodzie. Przekładamy do słoików i zalewamy ostudzoną marynatą. Porządnie zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach. Smacznego

Marder&Marder Manufacture