szklanki cukru (do ciasta) 0,5 szklanki cukru (do piany) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 czubata łyżka kakao 1 duży lub 2 średnie słoiki dżemu z czarnej porzeczki (u mnie porzeczka i jagoda) cukier puder sól (do piany) 1 galaretka wiśniowa (lub inna czerwona) * 1,5 szklanki orzechów lub migdałów ** * - jeśli chcesz
Garniec Magalietelewizorym Smacznego i na zdrowie 1 przygotowywać 2 lat 3 wstecz 4 wciągnęła 5 namówiłem 6 wydaje 7 koleżanki 8 kolor 9 opowiedzenia 10 wódki 11 Polacy 12 dużego słoika 13 przypomni 14 zlejcie 15 butelki 16 wierzchu 17 posypcie 18 karmić 19 kierownicą Artykuł Nalywka ze czornych jagōdkōw (Nalewka z czarnej porzeczki) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchninawet przeciwbólowy. Świetnie rozgrzewa herbatka z kwiatu lipy, działa przeciwbakteryjnie, pokonuje przeziębienia. W moim domu każdego roku suszy się duże iloci tego kwiatu. Suszony kwiat przechowuję dobrze zamknięty w słoikach w piwniczce. Z części wykonuję taki syrop który posiada takie same właściwości jak suszony kwiat, tyle że jest już gotowy do spożycia. Można pić taki syrop samodzielnie, można dawać
Z Majeczką w kuchnidanie z wykorzystaniem tego sosu. Sos idealnie do tego pasuje. Nadaje żeberkom specyficznego smaku. Zachęcam do wykorzystania obu przepisów. Składniki: 1 ½ kg żeberek ( paski ) Sól Pieprz Sos barbecue – mały słoik ( wielkość szklanki ) Bulion około 300 - 400 ml olej Wykonanie: Żeberka kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy na około 30 minut do zamarynowania. Następnie podsmażamy z każdej strony
Smaki Ewynasłonecznionym miejscu na 6 tygodni. Po tym czasie przelewamy przez durszlak żeby pozbyć się truskawek, nie będą nam już potrzebne. Do nalewu dodajemy miód, przelewamy z powrotem do słoika, zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na 3 miesiące. Po tym czasie filtrujemy i butelkujemy. Odstawiamy do dojrzewania na co najmniej 3 miesiące. Smacznego
Marder&Marder ManufactureSzybka i smaczna sałatka z kolorowym makaronem, szynką i pieczarkami marynowanymi. Można ją przygotować na kolację lub przyjęcie rodzinne. Składniki: 250 gram kolorowego makaronu świderki 250 gram szynki 1 słoik marynowanych pieczarek Ole! 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 0,5 puszki fasoli białej Pęczek szczypioru 5 łyżek majonezu Sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy
Bajeczna Kuchniaspuści ciśnienie, odlać nadmiar soku (będzie po rozcieńczeniu z wodą do picia), pałką blendera zmiksować owoce, wsypać żelfix i gotować z 2 minuty mieszając dżem nakładać do czystych słoików, mocno zakręcić, postawić do wystudzenia na denkach, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - dżem jest pysznie słodko-kwaśny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięogniu razem z cukrem i skórką otarta z dwóch cytryn do uzyskania pożądanej konsystencji (około 30-40 minut). Dżem przekładamy do wyparzonych lub wysterylizowanych w piekarniku w 100stopniach C słoików. Zakręcamy
Pyry na Gazprzesyp cukrem i zostaw na około 2 godziny (owoce puszczą soki) Następnie wstaw garnek na gaz i gotuj na małym ogniu. Gorący sok przelej do wyparzonych i suchych słoików. Pasteryzuj około 20 minut. Smacznego
Kukuleczkilodami, ze ciastkym… yno sie niy napiercie 15 Smacznego 1 różne 2 wyobrazić 3 zjeść 4 leniwy 5 chemii 6 na odwrót 7 wódki 8 dużej 9 dużego słoika 10 przypomni 11 zlejcie 12 butelki 13 wierzchu 14 posypcie 15 upijcie Artykuł Wiśniōwka (Nalewka wiśniowa wiśniówką czasem zwana) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnirabarbaru. Owoce są na tyle słodkie, że nie trzeba ich za bardzo dosładzać. Trzeba tylko dodać tyle, żeby dżem miał odpowiednią konsytencję i nie zepsuł nam się w słoiku
Milion SmakówUwielbiam takie koktajle. 1litr mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szkl.przebranych jagód ( mogą też być mrożone lub że słoika ) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko miksujemy z cukren waniliowym, dodajemy owoce jagody i zmiksować blenderem przez minutę . Podajemy w wysokich szklankach , zaraz po przygotowaniu.Do koktajlu zamiast cukru waniliowego możemy dodać łyżkę miodu płynnego.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkispodu mlekiem za pomocą małego pędzelka lub nasączamy gąbkę mlekiem i delikatnie przyciskamy do niej etykietę tak, aby zwilżyć tylko trochę jej spodnią całą powierzchnię. Teraz przyklejamy papier do słoika lub butelki, w którym znajdują się nasze przetwory i pozostawiamy do wyschnięcia. Tak przyklejona etykieta trzyma się mocno szkła i na pewno nam nie odpadnie. Jeśli chcemy ją usunąć wystarczy
Przepisy i porady kulinarnekostkę i zalewamy wrzątkiem. Kiedy śledzie stracą już słony posmak kroimy je na mniejsze kawałki. W dużej misce mieszamy śledzie, przyprawy, olej oraz cebulę(odciśniętą z wody). Przekładamy do słoika/pojemnika i pozostawiamy przynajmniej na dobę aby smaki się połączyły
Smaki Nataliiprażonymi jabłkami i czekoladą Składniki Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Dodatkowo: 1 duży słoik prażonych jabłek 1-2 jabłka cynamon garść rodzynek 1 galaretka cytrynowa 1 mleczna czekolada Sposób wykonania: Biszkopt Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej
Smaki Natalii