słoik - 12348 przepisów (strona:443/824)

Sałatka z wędzonym kurczakiem 268

Sałatka z wędzonym kurczakiem na każdą okazję Składniki: 200 -300 g wędzonego kurczaka 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy i groszku firmy Jamar 3 duże ogórki kiszone 4 jajka 1 mała pora pieprz, sól 4-5 łyżek majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Kurczaka obieramy z mięsa. Seler oraz kukurydzę z groszkiem odsączamy dokładnie

W Moim Magicznym Domu
Ogórki Małosolne - Przepis Podstawowy 361

namaczamy przez 2-3 g w wodzie, następnie przesuszamy lekko na sicie. 2. Chrzan przecinamy na kawałeczki oraz szykujemy sobie koper i ząbki czosnku. 3. Na samym dole słoika lub kamionkowego naczynia układamy koper, na niego ciasno układać ogórki, pomiędzy nimi, ciasno wkładać czosnek oraz kawałki chrzanu. 4. Sól rozpuszczamy w jeszcze ciepłej wodzie i zalewamy całość do przykrycia ogórków

Gotowanie...to proste !
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 168

wiele świetnych detali. Przejdźmy do najważniejszego, czyli do jedzenia ! Znajdziecie tu desery w słoiczkach, domowe ciasta i pyszną kawę. Menu bez sztucznych składników i ulepszaczy. Wybór był trudny. Wybrałam słoik: panna cotta z malinami. Deser bardzo mi smakował. Odrazu dostałam kopa pozytywnej energii do dalszego zwieszania Gdyni Śródmieście Najlepsze burgery w Trójmieście znajdziecie w Gdyni przy Mściwoja 9. Na dużą

Moja pasja smaku
Ogórki małosolne! Najważniejsze zasady przy robieniu ogórków! 1628

ciepłą to  szybciej zajdzie proces fermentacji, ja właśnie tak robie i po 24h mam już małosolne. Pamiętaj woda może być lekko ciepła, nigdy ciepła ani gorąca.  Zakręć słoik i postaw go w zimnym i ciemnym miejscu.  Jeśli ogórki będą stały na słońcu będą gorzkie! To najważniejsze zasady przy przygotowaniu ogórków małosolnych. Jak widzicie nic trudnego! Zróbcie sobie

SMYKWKUCHNI
Korniszony z 6% octem 101

gorczyca 31/2 łyżeczki ( po pół na słoiczek)  Zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki octu 6% czosnkowy i koperkowy 6 łyżek cukru czubata łyżka soli Krok 1 Słoiki wyparzam i wycieram do sucha i wkładam po kolei ziele,listek,chrzan,czosnek,pieprz,gorczycę,koperek i marchewkę pokrojoną w słupki. Krok 2 Umyte ogóreczki wkładam ciasno do słoiczków. Krok

Różowa kuchnia
Rozwój dziecka w 15. miesiącu życia (1 rok i 3 miesiące) 112

rano ze sklepu. Cokolwiek robi, rzuca to i biegnie do przedpokoju, a potem zanosi do kuchni. Gdy poproszę w porze śniadania czy obiadu, by zaniosła coś do pokoju, np. słoik miodu lub dżemu, robi to ochoczo i jest z siebie zadowolona. A jeszcze bardziej, gdy potem usadowię ją obok siebie przy stole i poczęstuję tym, co przyniosła. :) Wie też, gdzie

Anioszek w kuchni
Ogórki małosolne 120

najprostsze i najszybsze przetwory. Ogórki małosolne z tego przepisu są dobre już po kilku dniach jednak, mogą stać dłużej wtedy otrzymamy pyszne ogórki kiszone. Podany przepis jest na 1 słoik 900 ml. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Pasta hummus z tahini, chili i ziarnami dyni 146

kmin rzymski - wedle uznania 1 - 1,5 łyżki pokruszonych w dłoni pestek dyni (jeśli nie przepadacie nie musicie ich dodawać) Jak zrobić? Hummus z ciecierzycy w puszce lub słoiku przygotujemy szybciej. Jeśli jednak chcecie możecie kupić suche ziarna ciecierzycy, które moczcie dobę w wodzie, następnie przepłuczcie je i gotujcie do godziny czasu do miękkości. Należy pamiętać, że ciecierzyca

Zasmakuj Kuchni
Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym 817

Składniki: 1 puszka kukurydzy  puszka czerwonej fasolki duży słoik pieczarek marynowanych  2 filety z kurczaka czyli jeden podwójny 6 jajek  1 brokuł sól, pieprz, papryka mielona ostra  Sos czosnkowy: 3-4 łyżki majonezu  3-4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%  5 ząbków czosnku  sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł gotujemy w posolonej wodzie, jajka

Proste Potrawy
Masło klarowane 147

Kiedy już zbierzemy pianę i będzie widoczne czyste, złote masło klarowane przelewamy je do słoiczka, uważając, bo na dole zostały białe zanieczyszczenia, których nie przelewamy. Gdy zupełnie ostygnie, zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki. Idealnie nadaje się do smażenia wszelakich placków, naleśników, omletów, jajecznicy, mięsa, jak i do pieczenia. Ma taki orzechowy smak. Pamiętajmy, że mimo wielu korzyści zdrowotnych jest

Wołowina od rekina
Dżem malinowy 130

oraz kwasek cytrynowy. Gotujemy ok 10 minut, zestawiamy z palnika i mieszamy do pozbycia się pian. Możemy je także usunąć- będzie szybciej. Gotowy dżem przekładamy do wyparzonych i osuszonych słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 minut (na mokro). Jeżeli nie chcemy mieć w dżemie pestek, należy po zagotowaniu przetrzeć go dokładnie przez sito

Kuchnia w czekoladzie
Ulepszony przepis na orzechówkę 199

syrop miodowy do dodania po 4 miesiącach: 100 ml ciepłej wody + 300 g miodu  (wymieszać i ostudzić)   Przygotowanie nalewki: Zakładamy rękawiczki. Pokrojone  orzechy wkładamy do słoika, zalewamy spirytusem, dodajemy przyprawy. Czekamy patrząc jak mikstura nabiera pięknej, ciemnej barwy. Po 4 miesiącach, czyli na początku listopada przecedzamy nastaw, czyli orzechy ze spirytusem i dodajemy syrop miodowy do wyciągu

Ugotowane pozamiatane
Nocna owsianka z wiśniami, kakao i kokosem 228

miodem. Na to posyp kolejnymi 2 łyżkami płatków owsianych i przykryj kolejną warstwą jogurtu naturalnego (1,5-2 łyżki). Całość zalej 2 łyżkami wody oraz 2 łyżkami mleka. Zakręć słoik i wstaw na noc do lodówki. Rano wystarczy tylko całość wymieszać i zjadać. Gdyby owsianka była zbyt gęsta możecie ją dodatkowo rozrzedzić mlekiem lub wodą. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Dżem "kiwi" 744

tarce o dużych oczkach.Smażyć aż zgęstnieje.Pod koniec smażenia gdy dżem będzie gęsty i jednolity dodać cukier ,galaretki, kwasek.Całość smażyć jeszcze 30 minut.Nakładać do słoików i szybko zakręcać

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z selera 281

dodałam ich ulubione parówki pokrojone w plasterki. Wy również możecie modyfikować sałatkę, np. zamiast kukurydzy jak ktoś nie lubi dodać groszek :)  Składniki: seler paski (u mnie Rolnik) słoik 1700 ml  po odsączeniu 800 g puszka kukurydzy pół pora 200 g szynki w plasterkach  ananas 250-300 g majonez ok 5 łyżek   sól i pieprz Selera odsączam

Kuchnia Viki