zagotować. Gotować ok. 5-7 minut. Wlać sok z cytryny. Na koniec zagęścić wodą rozrobioną z mąką ziemniaczaną i ponownie zagotować. Gorącą frużelinę umieszczamy do umytych i wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetądługa aż ryż będzie miękki. Jeśli bulion za szybko odparuje możecie dolać odrobinę wody.Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem grzanki lub bułki.Taki gołąbko bigos śmiało można zagotować w słoiki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilimozzarellę i rzodkiewkę wrzucić do liści sałaty i botwinki. Całość delikatnie przemieszać. Olej lub oliwę z oliwek wlać do małego słoiczka, dodać miód, ocet z czerwonego wina i musztardę. Słoik zamknąć i energicznie wymieszać, aby składniki się połączyły. Następnie dodać sól i pieprz ziołowy, ponownie zamieszać. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego !!! Po więcej inspiracji na potrawy
Zakątek rozkoszy kulinarnychwychodzą, są dobre, jednak chyba z wody lubię bardziej. Mimo to jest to bardzo dobry sposób na zrobienie sobie ogórków na wyjedzie kiedy nie mamy dostępu do kamionek, słoików itp. Wystarczy woreczek, sól, chrzan, czosnek nawet koperek zamiast kopru i mamy czy to pod namiotem, na działce, na campingu, kwaterze pyszny dodatek latem czy kanapki. Myślę, że warto sobie
Bernika - moj kulinarny pamietnikroladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad. Ładnie się prezentują po przekrojeniu i w dodatku możemy je przygotować o każdej porze roku. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 słoik szparagów z zalewy OLE! 100 gram sera żółtego Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Przyprawa do kurczaka Ostra i słodka papryka 1 jako Bułka tarta Olej do smażenia Wykałaczki Sposób
Bajeczna KuchniaSmaczna i kolorowa sałatka z marynowaną cebulką, pomidorami i papryką. Letnią porą idealnie pasuje do mięsa grillowanego. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 słoik złotej cebulki marynowanej Ole! 250 gram pomidorów koktajlowych Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Pęczek szczypiorku 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowego Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i osuszamy, cebulkę marynowaną odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe kroimy
Bajeczna Kuchniażytniej i 50ml wody. Mieszam i ponownie odkładam. I tak przez około 4-5 dni. Piątego dnia zakwas jest idealny, aby upiec na nim chleb. Musimy jednak pamiętać, aby słoik na zakwas był czysty (najlepiej wyparzony) i aby mieszać go czystą, najlepiej drewnianą łyżką. Dzięki temu nie musimy się obawiać, że któregoś dnia zaskoczy nas randka naszego zakwasu z sympatyczną
Jacob Tasteszapiekania, łączymy z pomidorami, cukrem, octem i przyprawami. Mieszamy i pieczemy około godziny w 180 st.C. Co 20 minut mieszamy. Warzywa powinny się rozpaść. Całość miksujemy/blendujemy. Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy
Dzieje kuchennej Wiewiórywww.Skworcu.com.pl . 1. Grzyby oczyścić, obgotować przez ok. 30 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić. 2. Zagotować wodę z miodem i przyprawami, na końcu dodać ocet. 3. Grzyby ułożyć w słoikach, dołożyć po kawałku liścia laurowego, ziarno pieprzu i ziela angielskiego. Zalewać gorącą zalewą i pasteryzować 10 minut
Apetyczna babeczkasposobami, tak żeby móc porównać. Miałem też dylemat ile cukru dodać. I problem taki sam jak powyżej: jeżeli spieprzę to powtórka dopiero za rok. Niedobrze...Zatem nastawiłem aż 5 słoików tej nalewki, któryś na pewno będzie dobry :) Zacząłem od 200 g cukru i w każdym słoju o 50 g więcej: 250, 300, 350 i 400 g. Dwa ostanie słoje zrobiłem
Marder&Marder Manufactureróży nadal ucierając do skończenia składników Uzyskaną masę przełożyć do wyparzonych słoiczków i trzymać w lodówce.ps. wszystko robione w warunkach polowych na wczasach...makutra pożyczona z ośrodkowej kuchni,słoik tez dostałam od przemiłych Pań kucharek ,a reszta we własnym zakresie ...Grunt ,że róża zbierana na wydmach
w mojej kuchniwymieszać i odstawić na noc. Następnie z cukru i wody ugotować syrop. Włożyć pomidorki z rumem i zagotować. Z cytryn wycisnąć sok, połączyć z syropem. Pomidorki przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 10 minut
Tradycyjna Kuchniaprzypraw kardamonem. Mieszaj często, gotuj bez przykrycia. Nakładaj do wyparzonego i suchego słoiczka. Przechowuj w lodówce do 2 tygodni. Moja rada: Jeśli chcesz możesz na koniec przed włożeniem do słoika zmiksować konfiturę na gładką masę. Ja tego nie robię, bo wolę czuć kawałki owoców. Jedz na bułce, samą lub z dodatkiem jogurtu czy serka wiejskiego. Smacznego
Zasmakuj KuchniTulipan pochylił czoła przed tym, co na stole stanęło. Chłoniemy świat wszystkimi zmysłami. Tu i teraz. Fale Dunaju z Wiśniami fot. Izabela Magdalena Składniki na ok. 24 sztuki: 1 słoik wiśni (ok. 720ml) - wybierzcie wydrylowane, żeby przez pestki nikt zębów nie stracił;) 300 g masła 250 g margaryny 275 g cukru 5 jaj 300 g mąki 3 łyżeczki proszku
Kuchnia smaków