cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem: 200 g serka mascarpone, 250 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy Dodatkowo: mały słoik drylowanych wiśni, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 1 kieliszek wiśniówki WYKONANIE 1. Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao, mieszamy. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka
słodki bratekMacdonalds. Przepis według mojego pomysłu : 2 łyżki majonezu ( laight- jogurt naturalny ) 1/4 szkl.sosu worcestershire 1/4 szkl.octu 2 łyżki keczupu ********************************** Wszystko ze sobą wymieszać bardzo dokładnie.Przełożyc do miseczki lub słoika i zostawić w lodówce na kilka godzin ,aby się sos przegryźć" A teraz wersja prawdopodobnie najorginalniejsza: 3 jajka 1/4 filiżanki sosu worcestershire 1 łyżka cukru 1 łyżeczka goździków 1/4 filiżanki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikaszy jaglanej, gdy zawrze w niej woda. Gotować całość do miękkości. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Skropić go olejem. A jeśli - tak jak ja - otwieracie nowy słoik z tahiną, użyjcie oleju z wierzchu. Na papierze ułożyć pieczarki, skropić je lekko olejem i posypać solą. Włączyć piekarnik na 200 stopni C. na program pieczenia z góry i dołu. Kaszę
Weekendy w domu i ogrodzienajlepiej jakaś słodka odmiana) 250ml bulionu (u mnie rosół drobiowy) 50g parmezanu do zupy + 20g do posypania na wierzchu 1 cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól do smaku 1 słoik suszonych […] The post Zupa krem z suszonymi pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemleka 2% 6 jajek 1 torebka budyniu śmietankowego Krem z białej czekolady: 330 ml śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka wiśni ze słoika Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj żółtka, oraz posiekane zimne masło, całość zagnieć tak, aby powstała jednolita kula ciasta. Wylep lub rozwałkuj dno wyłożonej pergaminem okrągłej
Wanilia i KardamonSkórki przekładamy do słoja i zalewamy spirytusem. Zakręcamy i trzymamy tak 2 tygodnie. W tym czasie skórki powinny zrobić się zupełnie białe, a spirytus żółty. Można raz dziennie przemieszać słoikiem żeby kolor ze skórek równomiernie rozchodził się w spirytusie. Po 2 tygodniach przelewamy spirytus przez sito żeby oddzielić go od skórek. Skórki już nie będą potrzebne. Robimy syrop cukrowy, czyli
Marder&Marder ManufactureSkładniki: 1 słoik marchewki konserwowej z groszkiem 100 g salami 150 g szynki konserwowej 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 cebula majonez musztarda sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kukurydzę i marchewkę z groszkiem odsączyć z zalewy. 2. Jaja, szynkę i salami pokroić w kosteczkę. 3. Cebulę drobno posiekać. 4. Wszystko wymieszać, dodać musztardę, majonez oraz doprawić wedle
Kuchnia domowa Aniszklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 600 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 250 g mascarpone, 120 ml napoju mlecznego o smaku kokosowym, słoik dżemu wiśniowego, 70 g płatków migdałów, tabliczka białej czekolady, 150 g wiórków kokosowych. Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę. Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie
paapilotkaamuffinką :) Z przepisu wychodzą dwie większe lub 3 średnie porcje. Uwaga! Krem jest pyszny nie tylko na ciepło, ale też na zimno! Dlatego z powodzeniem może być zabrany w słoiku do pracy, na uczelnię lub... na piknik :) Ja aktualnie nie pracuję zawodowo (obecnie mój zawód to podwójna MAMA), ale gdy wrócę do pracy ta zupa w sezonie szparagowym znajdzie się
Kolorowy Przepisownikmój pomysł na rzodkiewkę w marcu. A skoro rzodkiewka mi wyszła, to próbujemy dalej z kiełkami. Ale innych roślinek. Bo wkręca się takie jedzenie. Teraz będę próbować kiełkowania w słoiku :) Bo poza frajdą przygotowania pysznego jedzenia - fajnie wygląda
dobra gospodyni dom wesołym czynikurczakiem i sosem czosnkowym. Do tego brokuł, kukurydza, czerwona fasolka, jajka i pieczarki marynowane. Przepis na dużą porcję :)) Miłego dnia :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy duży słoik pieczarek marynowanych 3 filety z kurczaka 6 jajek 1,5 brokuła sól pieprz Sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% 2 ząbki czosnku
kruche babeczkiświeżego koperku szynka szwarcwaldzka kilka suszonych śliwek kilka zielonych oliwek kilka kawałków suszonych pomidorów w zalewie kilka liści roszponki jako foremka do wycinania kółek posłużyła mi zakrętka od małego słoika Wykonanie: Z ciasta francuskiego powycinać małe kółka, mniej więcej o średnicy ok. 5 cm. Ja akurat miałam formy do makaroników, więc w nich poukładałam kawałki ciasta, ale spokojnie obędzie się
gutfutczerwonego ryżu 500 ml gorącej wody 2 garści roszponki 10 kawałków suszonych pomidorów w zalewie z oliwy (jeśli są z kaparami, również dodać kapary) 2 łyżki oliwy ze słoika z suszonymi pomidorami garść prażonego słonecznika garść średnio posiekanych orzechów włoskich 1-2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu, a jeśli macie pieprz pomarańczowy, to już w ogóle bosko 1-2 łyżeczki soli
gutfuttrochę kolorami i smakami. To pewnie znak jak bardzo domagam się już naprawdę ciepłych dni i sezonowych warzyw i owoców. Szczególnie na truskawki czekam z utęsknieniem, bo te 45 słoików moje gwiazdy już pochłonęły. No ale dziś nie truskawkowo za to na pewno kolorowo Składniki: duża garść rukoli duża garść roszponki opakowanie sera feta 1/2 bakłażana 1/2 owocu granatu czarny
gutfutsmaku od tych z supermarketów. Ta z gospodarstwa jest zdecydowanie większa i dłużej zachowuje świeżość. No i jest, jest subtelna, ale zawsze różnica w smaku. Składniki na słoik ok. 250 ml: 100g rukoli 80g pestek słonecznika (to wersja tańsza, jeśli pragniecie droższej wybierzcie orzechy piniowe bądź orzechy nerkowca) 80ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, bądź oliwy z oliwek 1 ząbek
gutfut