najprostsze i najszybsze przetwory. Ogórki małosolne z tego przepisu są dobre już po kilku dniach jednak, mogą stać dłużej wtedy otrzymamy pyszne ogórki kiszone. Podany przepis jest na 1 słoik 900 ml. Czytaj więcej
Pychotkaaakmin rzymski - wedle uznania 1 - 1,5 łyżki pokruszonych w dłoni pestek dyni (jeśli nie przepadacie nie musicie ich dodawać) Jak zrobić? Hummus z ciecierzycy w puszce lub słoiku przygotujemy szybciej. Jeśli jednak chcecie możecie kupić suche ziarna ciecierzycy, które moczcie dobę w wodzie, następnie przepłuczcie je i gotujcie do godziny czasu do miękkości. Należy pamiętać, że ciecierzyca
Zasmakuj KuchniSkładniki: 1 puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki duży słoik pieczarek marynowanych 2 filety z kurczaka czyli jeden podwójny 6 jajek 1 brokuł sól, pieprz, papryka mielona ostra Sos czosnkowy: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% 5 ząbków czosnku sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł gotujemy w posolonej wodzie, jajka
Proste PotrawyKiedy już zbierzemy pianę i będzie widoczne czyste, złote masło klarowane przelewamy je do słoiczka, uważając, bo na dole zostały białe zanieczyszczenia, których nie przelewamy. Gdy zupełnie ostygnie, zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki. Idealnie nadaje się do smażenia wszelakich placków, naleśników, omletów, jajecznicy, mięsa, jak i do pieczenia. Ma taki orzechowy smak. Pamiętajmy, że mimo wielu korzyści zdrowotnych jest
Wołowina od rekinaoraz kwasek cytrynowy. Gotujemy ok 10 minut, zestawiamy z palnika i mieszamy do pozbycia się pian. Możemy je także usunąć- będzie szybciej. Gotowy dżem przekładamy do wyparzonych i osuszonych słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 minut (na mokro). Jeżeli nie chcemy mieć w dżemie pestek, należy po zagotowaniu przetrzeć go dokładnie przez sito
Kuchnia w czekoladziesyrop miodowy do dodania po 4 miesiącach: 100 ml ciepłej wody + 300 g miodu (wymieszać i ostudzić) Przygotowanie nalewki: Zakładamy rękawiczki. Pokrojone orzechy wkładamy do słoika, zalewamy spirytusem, dodajemy przyprawy. Czekamy patrząc jak mikstura nabiera pięknej, ciemnej barwy. Po 4 miesiącach, czyli na początku listopada przecedzamy nastaw, czyli orzechy ze spirytusem i dodajemy syrop miodowy do wyciągu
Ugotowane pozamiatanemiodem. Na to posyp kolejnymi 2 łyżkami płatków owsianych i przykryj kolejną warstwą jogurtu naturalnego (1,5-2 łyżki). Całość zalej 2 łyżkami wody oraz 2 łyżkami mleka. Zakręć słoik i wstaw na noc do lodówki. Rano wystarczy tylko całość wymieszać i zjadać. Gdyby owsianka była zbyt gęsta możecie ją dodatkowo rozrzedzić mlekiem lub wodą. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówtarce o dużych oczkach.Smażyć aż zgęstnieje.Pod koniec smażenia gdy dżem będzie gęsty i jednolity dodać cukier ,galaretki, kwasek.Całość smażyć jeszcze 30 minut.Nakładać do słoików i szybko zakręcać
Moje domowe kucharzeniedodałam ich ulubione parówki pokrojone w plasterki. Wy również możecie modyfikować sałatkę, np. zamiast kukurydzy jak ktoś nie lubi dodać groszek :) Składniki: seler paski (u mnie Rolnik) słoik 1700 ml po odsączeniu 800 g puszka kukurydzy pół pora 200 g szynki w plasterkach ananas 250-300 g majonez ok 5 łyżek sól i pieprz Selera odsączam
Kuchnia Vikipieprzu w ziarnach 2 czubate łyżki soli wykonanie: Ogórki myjemy, nie obieramy. Kroimy w podłużne plastry, staramy się aby raczej były takiej samej grubości. Następnie wkładamy ciasno do umytych słoików. wykonanie zalewy: Do garnka wlewamy wodę, ocet. Wsypujemy cukier raz wszystkie przyprawy. Całość mieszamy i zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy ogórki i zakręcamy słoiczki. Następnie pasteryzujemy. Wkładamy słoiczki do garna
Domowy Smak Jedzeniapuściły sok- najlepiej na cały dzień. Po upływie tego czasu przecedzamy sok przez gęstą gazę lub pieluchę tetrową, dokładnie wygniatając maliny. Gotujemy kilka minut. Sok przelewamy do wyparzonych, osuszonych słoików z suchymi gwintami i zakręcamy suchymi pokrywkami,. Pasteryzujemy ok 10 minut
Kuchnia w czekoladzieodpowiada). Gdy osiągnięcie pożądany smak, konfiturę trzeba jeszcze dalej smażyć (pamiętając o mieszaniu) przez 1,5-2 godziny. Gorącą konfiturę z czarnej porzeczki przelewamy do umytych i wyparzonych słoików i natychmiast zamykamy (można obrócić do góry dnem po zakręceniu, ale nie jest to konieczne). Domowe, takie prawdziwe konfitury z czarnej porzeczki do cudowny dodatek do chrupiącego pieczywa, do ciast
Pociąg Do Kuchninajszybsze i chyba najprostsze ciasto jakie można upiec.Nie potrzeba nam ugniatać, ani wyrabiać,wystarczy wymieszać ze sobą składniki, nałożyć gotowe uprazone że słoika jabłka i gotowe.Ja się jeszcze połasiłam na pachnącą różaną konfiturę,bardzo polecam ją wykorzystać , ale jak nie macie to obejdzie się bez niej .Jednak stracicie niesamowity smak i Rozkosz kiedy będziecie je pochłaniać:) nic się nie ostanie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiogniu, żeby wszystko się podgrzało, ale nie za długo, żeby składniki nie rozpadły się. Doprawiamy solą, tłuczonym pieprzem, świeżą bazylią i ostrą papryką (ja dodałam amazońską papryczkę czereśniową ze słoika, ale w Polsce jest pewnie nieosiągalna, więc można zastąpić inną świeżą, suszoną, lub mieloną). Smacznego
Quinoa Raz!proste, a tych składników wcale nie jest aż tak dużo). W końcu pewnego dnia mój domownik wrócił z zakupów ze słoikiem pięknych oliwek i wspaniałym olejem z pestek winogron. To był impuls do stworzenia tego pysznego, aromatycznego dania i nawet się okazało, że nie przeszkadza mi w nim kumin, z którym
Quinoa Raz!