słoik - 12348 przepisów (strona:433/824)

Buraczki z papryką do słoików 520

kosteczkę i dodać do buraków. Ocet z cukrem zagotować i wlać do sałatki. Wlać również olej. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić solą do smaku. Przełożyć do wymytych i wyparzonych słoików. Zakręcić i pasteryzować 20 minut

kuchnia doski
Pulpety z żółciaka i kaszy jaglanej w sosie pomidorowym 157

mielonych a resztę przeznaczyłam do dzisiejszego dania. Sierpień to idealny czas na dania w sosie ze świeżych pomidorów bo teraz właśnie są najsmaczniejsze. Pomyślcie też o zapakowaniu pomidorów w słoiki - przydadzą się zimą. Ja swoje pulpety udusiłam w takich dojrzałych pomidorach a całość doprawiłam kuminem i kolendrą żeby całość była jeszcze pyszniejsza. Ja, mięsożerca, mówię Wam, że to był pyszny

Smaczna Pyza
Ulubieńcy lipca i sierpnia 116

może ich zabraknąć w tym zestawieniu. Jadłam je z owsianką, dodawałam do koktajli i zrobiłam dużo przetworów na zimę. Polecam każdemu wybranie się do lasu i uzbieranie choćby słoika jagód. Warto! Lipiec to początek sezonu na moje ulubione grzyby, czyli kurki. Najbardziej smakują kurki, które samemu się zbiera:) . Najczęściej jadałam je w tofucznicy albo z sosem a'la śmietanowym

wegujemy
Dietetyczne chrupki śniadaniowe z czekoladą 99

wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-15 minut w 180*C. Uważać, aby się nie przypaliły. Wyjąć, poczekać aż ostygną. Tak przygotowane płatki przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce lub słoiku. Spożywać z mlekiem lub jogurtem :) Wartości odżywcze: w 100 g 386 kcal B: 8,5 g T: 16,3 g W: 54 g Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ketchup z cukinii. 120

chwil aby cukinia nie przywarła do dna. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy około 5 min. Ketchup studzimy i blendujemy na jednolity mus. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 min. Gotowe! Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Przetwory z pomidorów 171

roku urodzaj na pomidory jest niesamowity, więc trzeba je zamykać w słoikach, żeby się nie zmarnowały🙂 Najprostsze przetwory są moim zdaniem najlepsze i na pewno znikną do wiosny🙂 … Czytaj dalej Przetwory z pomidorów

czarrna od kuchni
Domowa granola 145

powinny się zezłocić i nabrać orzechowego aromatu. Uważać, aby nie przypalić :) Granolę wyjąć i wystudzić. Dodać żurawinę, rodzynki i pokrojone na kawałki suszone jabłka. Wymieszać. Gotową granolę przełożyć do słoika

My simple kitchen
Szarlotka z bezą i złotą rosą 158

wyobraźnia i kubki smakowe pozwalają na tworzenie co raz to nowych przepisów. Dzisiejszy powstał podczas pieczenia. Dostałam całą siatkę papierówek, z których mogłam zrobić wiele pysznych przetworów np. do słoika. Ale mój wybór padł na szarlotkę. Właśnie taką z dużą ilością papierówek upieczoną w bardzo dużej foremce. Bo jak się domyślacie nie ma sensu piec w małych foremkach. Ta szarlotka

Kuchnia u Krysi
Czerwony buraczek z papryką na zimę 114

cebule. Gotować ok 10 min. 4. Gorące buraki nakładać do wyparzonych słoiczków, wytrzeć brzegi i zakręcić suchymi czystymi nakrętkami 5. Dno dużego garnka wyłożyć ściereczkę, zagotować wodę, włożyć słoiki, tak by były zalane woda do 2/3 ich wysokości. Pasteryzować 15-20 min. Wyjąć na ręcznik ewentualnie dokręcić i odwrócić do góry dnem tak pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać najlepiej

Proste Potrawy
KOMPOT Z ŻÓŁTYCH MIRABELEK 109

się upewnić, że w środku nikogo nie ma :)  Składniki: 1 kg dojrzałych żółtych mirabelek  cukier  Przygotowanie: Mirabelki umyj, pozbaw pestek i przesyp do wyparzonych ii suchych słoików. Do każdego słoja ( półlitrowego) wsyp 1 łyżkę cukru i zalej gorącą wodą. Pasteryzuj około 30 minut. Następnie kompot odstaw do ostudzenie i przenieś w chłodne miejsce.  Smacznego

Kukuleczki
szybkowar-cukiniowo-śliwkowy dżemik... 161

chwili zasyczenia pary gotować 15 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wszystko pałką blendera zmiksować dobrze, teraz wsypać cukier, żelfix i zagotować mieszając do czystych słoików nakładać dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - doskonale smakuje do tostów, naleśników, ciast i innych deserów...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gościłam w Radiu Katowice i opowiadałam o swoich pasjach 74

pokryła dno, a owoce nie przywarły. Dodajemy kakao, cukier do smaku oraz nasiona chia. Dusimy na małym ogniu, często mieszamy. Czekam, aż powstanie gęsty dżem. Dżem przekładamy do słoika. Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Składniki: makaron pappardelle czyli szersze wstążki na dwie porcje sos pomidorowy z ziołami orzechy włoskie do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu

Moja smaczna kuchnia
Karp w zalewie octowo-pomidorowej 143

ryba będzie za ciepła ,czy zalewa. Nasze danie po prostu się rozwali. Odstawiamy do lodówki  na minimum dwie doby najlepiej w szczelnym szklanym pojemniku albo wekujemy w słoiku Ja osobiście wolę ta metodę,i zjadam dopiero po tygodniu kiedy ryba przesiaknie sosem. Smacznego

Viola cooks with passion
Domowy ketchup z octem z czerwonego wina słodzony miodem 136

czasie dodać przyprawy, miód i pozostały ocet, gotować jeszcze 30 minut – mieszając co jakiś czas. Po tym czasie zmiksować całość na gęstą pulpę i przełożyć gorącą masę do zakręcanych słoików, postawić je do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. inspiracja Przepis dodaję do akcji  Pora na pomidora

FitKot
Granola z kaszy gryczanej 126

papierem do pieczenia blachę wyłóż powstałą masę i rozprowadź tak, aby powstała cieńka warstwa. 5 Piecz 10-15 minut. 6 Wyjmij, przestudź i połam na kawałeczki. Przechowuj w szczelnym słoiku. Artykuł Granola z kaszy gryczanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman