kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:433/674)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami / Chicken and mushroom pasta bake 277

odcedź. W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, dodaj kurczaka, cebulę i grzyby i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez około 5-7 minut, aż kurczak zacznie się rumienić, dodaj czosnek i smaż przez około 30 sekund. Podkręć ogień, wlej wino i gotuj aż prawie odparuje, mieszając i zeskrobując ewentualne drobinki z dna patelni. Następnie dodaj passatę(...)smaku. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i wmieszaj śmietankę. Wmieszaj do sosu ugotowany makaron, przełóż zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie z mozzarellą. Piecz w nagrzanym do 200 oC piekarniku przez 40 minut do ładnego zarumienienia. Smacznego! English version Chicken and mushroom pasta bake (6 servings) Ingredients: 400 g favorite pasta 2 handfuls baby spinach

karmelowy
Przepis na pasztet 254

wersjach smakowych z żurawiną, ze śliwką, w boczku itp. Z czego robimy pasztet ? Taki klasyczny pasztet robimy oczywiście z mięsa. Mięso może mieć postać surową lub gotowaną a nawet pieczoną. Do mięsa możemy dodać warzywa, grzyby, słoninę czy podroby a nawet owoce. W zależności od użytego rodzaju mięsa mówimy o pasztecie drobiowym, cielęcym itp. Możemy zrobić pasztet również(...)wszystko musi dobrze się ze sobą połączyć. Pieczenie pasztetu Ja lubię kiedy pasztet ma dopieczone brzegi, tworzące taką jakby skorupkę. Z tego właśnie powodu do pieczenia pasztetu używam keksówek, a nie większej blaszki. Keksówki tradycyjnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Jeśli boimy się, aby pasztet nam nie wysechł w czasie pieczenia, możemy blaszkę wyłożyć plastrami boczku, które potem zawiniemy

Mieszam w Garnku
Pieczone skrzydełka w pysznym sosie - smażone na oleju rzepakowym 202

Dawno nie jadłam tak pysznych skrzydełek...w sumie to bardziej smakował mi sos w którym skrzydełka się piekły.. Sos ten podpatrzyłam gdzieś w necie , ale nie pamiętam gdzie..pamiętam tylko, że to była karkówka ..a ja zrobiłam skrzydełka..a w sumie to i tak sos przerobiłam po swojemu zmieniając i dodając kilka składników...no i ilość wedle gustu...szczerze(...)dlatego jest często używany w mojej kuchni.. Lubicie konkursy? lubicie wygrywać?Jeśli tak ..to zapraszam niedługo  na konkursik...będą trzy nagrody.. 1 kg skrzydełek przyprawa do kurczaka 0,5  kg pieczarek  1 cebula 1-2 marchewki olej rzepakowy Zalewa: 2 łyżki maggi  2 łyżki cukru  1 puszka pomidorów  5 łyżek octu winnego

Moje domowe kucharzenie
Zapiekane ziemniaki z czosnkiem 243

Zapiekane ziemniaki z czosnkiem to bardzo tania wersja obiadu. Tak, tak danie to może być pełnowartościowym posiłkiem. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do potraw z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAKARONOWA ZAPIEKANKA Z PIECZONEGO KALAFIORA W SOSIE SEROWYM 159

Składniki 1 kalafior 1 pierś z kurczaka (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku ok 200-250 g makaronu 1 "kopiasta" łyżka masła 1 "kopiasta" łyżka mąki pszennej ok 300 ml mleka  100 g cheddara + dowolna ilość do posypania zapiekanki posiekana natka pietruszki masło klarowane do smażenia 1-2 łyżki musztardy francuskiej trochę oliwy/dobrego oleju dobra sól, pieprz(...)najlepiej świeżo starta Przygotowanie Piekarnik nastawcie do około 200 st. Kalafior umyjcie, podzielcie na różyczki. Skropcie olejem/oliwą, posypcie solą i pieprzem. Ułóżcie na blasze i wstawcie do piekarnika. Pieczcie około 20-30 minut- aż osiągnie pożądany przez Was stan miękkości :) Teraz czas na sos beszamelowy- składniki podałam trochę "na oko", więc nie trzymajcie się przepisu zbyt sciśle- jeśli trzeba

OliveandThyme
Serce wysp zielonego Przylądka 108

pęczka szczypiorku ·        1 łyżka musztardy ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy na połówki, obcinamy wystające kawałki i robimy w środku otwór 2.   Doprawiamy przyprawą oraz solą 3.   Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem, wbijamy żółtko, dodajemy(...)musztardę oraz drobno pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek 4.   Farsz dokładnie mieszamy i wkładamy w otwór w mięsie 5.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C 6.   Przed podaniem kroimy w plastry, można podąć na ciepło jak również i jako przekąska na zimno 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety drobiowe z warzywami i mozzarellą 139

kurczaka 120g startego sera mozzarella ½ puszki czerwonej fasoli 4 łyżki kukurydzy 2 garście świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku ½ świeżej czerwonej papryki Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Filety myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż tak by uzyskać jednakowej wielkości kotlety i delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem z obu strony i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Starty

Kuchnia w czekoladzie
Gyros zapiekany w cieście francuskim 99

podsmażonego kurczaka z warzywami i 1/3 szpinaku. Drugą połowę ciasta naciąć w trzech miejscach (tak jak na zdjęciu poniżej). Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, posmarować nim brzegi ciasta. Ponacinane części ciasta nałożyć na część z farszem. Brzegi dokładnie skleić, przyduszając widelcem. Całość posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem. 5. Gotowe zapiekanki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec

Danka Pichci
Klasyczna karkówka z grilla 233

Klasyczna karkówka z grilla to zaraz po kurczaku jedno z najbardziej popularnych dań przygotowywanych na grillu. Powinniśmy znać kilka podstawowych zasad, jak przygotować mięso aby było soczyste, a zarazem kruche i rozpływało się w ustach. W tej wersji marynaty użyjemy kilku podstawowych przypraw. Oczywiście możecie użyć takich jakie lubicie najbardziej. Składniki ok. 1 kg karkówki oliwa sól pieprz ziołowy szczypta(...)się spalą. W misce mieszamy oliwę z przyprawami i dodajemy posiekany i roztarty z solą czosnek. Plastry karkówki marynujemy w oliwie z przyprawami i zostawiamy na minimum 3 godziny. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie aż mięso będzie miękkie. Jeśli szukacie jakiejś sałatki do karkówki zajrzyjcie TUTAJ . Smacznego! Artykuł Klasyczna karkówka z grilla pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czarny filet z czerwoną kaszą 102

kurczaka, - ostra musztarda, - mak ( użyłem mielonego ), - sól, pieprz, - olej. Czerwona kasza : - szklanka kasza gryczana niepalona, - ugotowany burak, - mała cebula, - 1/4 strąka papryki czerwonej, - sól, pieprz, - ocet winny do smaku, - szczypiorek. Wykonanie : Filety pokroić na plastry. Każdy kawałek mięsa posolić, popieprzyć i posmarować z obu stron musztardą. Panierować w maku i smażyć na patelni wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym lekko

Przepisy Mikołaja
Roladki z porem 228

pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Oprószyć z obu stron solą ziołową i pieprzem. Następnie mięsko rozbić tłuczkem, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć farsz z pora i zwinąć w roladkę. Naczynie żaroopdorne nasmarować masłem i ułożyć w nim roladki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec

Monia miesza i gotuje
z mieszanych mięs pasztet domowy... 197

kurczaka z rosołu, szponder obrać z kości, chrząstek, w rozdrabniaczu razem z jajkami wszystko zmiksować na papkę wątróbkę wieprzową dobrze w rondlu podsmażyć i udusić z cebulą, wystudzone blenderem zmiksować do masy dodać przyprawy, tartą bułkę tyle, ile masa wciągnie, aby nie była za luźna i za gęsta i dobrze wszystko wyrobić blacha z papierem do pieczenia 30x24 cm, masę

W Mojej Kuchni Lubię
domowy pasztet... 198

kurczaka, indyka oczyścić i usmażyć na rumiano na smalcu (wątróbki muszą być mocno przyrumienione, jest lepszy smak pasztetu), do usmażonej wątróbki dodać mielone mięso , cebulę pokrojoną i smażyć co jakiś czas zamieszać, wystudzone wszystko z patelni dodać do kury wbić jajka, przyprawy, kucharka, wlać rosół i blenderem wszystko zmiksować na gładką masę forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, masę

W Mojej Kuchni Lubię
Stripsy z kurczaka w sezamie (pieczone) 254

kurczaka 50g sezamu 100g sera cheddar 150g jogurtu  1 jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku sól, pieprz  1. Filetu kroimy na nieduże kawałki. Mieszamy z jogurtem, jajkiem i przyprawami.  2. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki, mieszamy z sezamem. 3. Kawałki fileta obtaczamy dokładnie w serze i sezamie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Szefowa kuchni
Roladki z cukinii z mięsem w pomidorach 281

głowę): 1 cukinia - dość duża, tak żeby wyszło z niej 9-10 plastrów do rolowania sól - do posypania cukinii aby zmiękła 1 garść sera mozzarella - do posypania roladek przed pieczeniem olej rzepakowy - do smażenia SOS: 2 pomidory malinowe - duże 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego   1/4 szkl. soku pomidorowego - choć równie dobrze wystarczy sama woda   1 łyżka sosu sojowego(...)łyżka sosu worcestershire 1 łyżeczka papryki słodkiej   1/3 łyżeczki pieprzu czarnego   1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka oregano suszonego FARSZ: 300g mięsa mielonego z kurczaka 1 cebula - mała 2 ząbki czosnku 4 pieczarki - duże 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do karkówki - można zastąpić przyprawą do mięsa mielonego/mi

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania