kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:438/674)

Gęsina na Świętego Marcina 133

kurczakiem i kaczką, a nawet z indykiem. Sezonowe dania z gęsiny są oczywiście najlepsze. Gęś z jabłkami, czerwoną kapustą czy z grzybami przyciąga smakoszy. Gęsia wątróbka i klasyczna czernina to dania, którymi może się pochwalić niejedna restauracja. A po domowemu najlepiej upiec gęś w całości w piekarniku. Oporządzoną tuszkę należy natrzeć solą, pieprzem i majerankiem i piec w brytfance

codojedzenia
Pomysły na domową zapiekankę 147

pieczonego schabu. Dodajemy warzywa jakie tylko lubimy: pora, brokuły, cukinię, cebulę; składniki możemy najpierw podgotować, a później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym

Gotuję Testuję
Udka z kurczaka w przyprawach 142

obiad , świetnie się sprawdza na zimno jako dodatek do sałatki bądź na kanapkę z chlebem razowym . Polecam wypróbować ten przepis , smakuje bardzo fajnie . Składniki  3 Udka z Kurczaka 2 Łyżeczki papryki czerwonej  2 Łyżeczki pieprzu ziołowego 2 Łyżeczki majeranku  2 Łyżeczki oregano  Garść szczypioru  sól do smaku  Udka trybujemy z kości ,a skórę która(...)odcinamy . Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 2 godzin bądź można przygotować dzień wcześniej aby przez noc przeszło przyprawami  Po dwóch godzinach przekładamy do formy do pieczenia ,dla mnie najlepiej sprawdza się forma sylikonowa ,i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 160 stopni przez 1,5 sprawdzając aby się nie przypaliło  Smacznego

Mój Smak
Szaszłyki z kurczaka 128

pieczarki, kurczaka i paprykę. Z podanej ilości wychodzi ok 10-12 szaszłyków, 5-6 z każdego rodzaju. Wszystko zależy od tego, na jak wielkie kawałki są pokrojone wszystkie produkty. *Możecie użyć także innych warzyw - cukinii, bakłażana, czerwonej cebuli etc. My decydujemy się na taką wersję, gdyż odpowiadają nam te smaki, poza tym są to produkty łatwo dostępne. :)  Pieczenie: Temperatura(...)200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20 minut Szaszłyki podałam z frytkami, sosem czosnkowym i ketchupem. Świetnie sprawdzą się także pieczone ziemniaki i świeże surówki. W sezonie grillowym śmiało można wykorzystać ten przepis do zrobienia w plenerze. Smacznego

Cooking Monster
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu 143

pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą część ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać tartym serem. Piec 20 minut

Ewusiowe Smaki
Zapiekanka z kapustą włoską 165

kurczaka. Wlewamy 250 ml wody i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al. dente. Do warzyw wlewamy krajankę warzywną i sos pomidorowy, po 3 minutach dodajemy makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Część mozzarelli wsypujemy do zapiekanki i mieszamy. Zapiekankę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Posypujemy pozostałym serem i pieczemy około 30 minut

Kulinarne życie
Pizza z mieszanki nisko-węglowodanowej 121

kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek, oregano, sól, pieprz wg. smaku (smażymy na małym ogniu, aż zgęstnieje) Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mieszankę, drożdże, oliwę, wodę (od siebie dorzuciłam jeszcze łyżeczkę ziół prowansalskich) i dokładnie mieszamy tak przygotowane ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia żeby ułatwić sobie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kurczak z panierką amarantusowo-zaatarową 148

Pierś kurczaka podzielić na 4 części. Każdą rozbić tłuczkiem. Kotlety doprawić solą, pieprzem i kozieradką. Odstawić na ok. godzinę do przegryzienia smaków. Jajko roztrzepać w głębokim talerzu. Na talerzyku wymieszać amarantus ekspandowany z zaatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Drobiowe pałki w miodowej marynacie podane na sosie żurawinowym 173

słodkością miodu dzięki czemu mięso jest bardzo delikatne, niezwykle aromatyczne i fajnie chrupiące. Danie jest bardzo oryginalne dzięki połączeniu kilku nut smakowych. Serdecznie polecam ;)  Składniki: 8 pałek kurczaka 3 łyżki miodu  pieprz do oprószenia  sól do oprószenia  2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek pół pomarańczy  Wykonanie:  Miód wymieszać z oliwą, solą(...)papryką, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Do gotowej marynaty dodać umyte i osuszone mięso, dokładnie wymieszać. Marynować w lodówce przez całą noc. Zamarynowane mięso wyłożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach przez około godzinę.  Sos:   150 g żurawiny  50 g wiśni  0,75 ml bulionu  1,5 łyżki mąki ziemniaczanej  Wykonanie sosu

Krakowskie smaki Ani
Chrupiące kęski z kurczaka w gyrosowym cieście 367

kurczaka kroję na mniejsze podłużne kawałki. W misce rozrabiam ciasto z jajka, maki i wody, ciasto musi być gęste, konsystencji gęstej śmietany.Dodaję czosnek i przyprawę kebab-gyros, mieszam. Do ciasta wkładam pokrojone mięso i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinkę. Po tym czasie pojedyncze kęski smażę na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Podaję z pieczonymi ziemniaczkami i dowolna

Kuchnia z widokiem na ogród
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 232

polską młodą gęsią owsianą, marynowaną w brązowym cukrze i długo pieczoną w niskiej temperaturze (domowy-piekarnikowy odpowiednich sous vide :). Kremu z powodzeniem sprawdzi się także z innymi pieczonymi mięsami, uwydatniając ich walory smakowe, zastępując trochę oklepane pomarańcze, gruszki, żurawiny czy borówki, serwowane w mało atrakcyjnej formie, często przygotowywane z dużą ilością niezdrowego cukru. Nuty pigwy i cytryny dobrze(...)morza, a forma podania ożywi i urozmaić niejeden świąteczny stół. Krem skropiony jedynie sokiem z cytryny lub domowym octem jabłkowym to zdrowy wariant wszelkich galaretek (np. z nóżek lub kurczaka). Wegetarianie także będą zadowoleni, wystarczy krem posypać pokruszoną grecką fetą lub posiekanymi orzechami żeby otrzymać w pełni wartościowy, smaczny i aromatyczny posiłek.       Czas przygotowania

SzczyptaSmaQ
Chleb pszenny z suszonymi pomidorami 102

wyrośnięcia (w tym czasie urośnie i podwoi swoją objętość) . Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Będzie ładniej wyglądać, jeśli w połowie pieczenia wysuniesz formę i posmarujesz rozbełtanym jajkiem. Po upieczeniu pozostaw w formie na 15 minut, następnie wyjmij i odłóż, by całkowicie ostygł.   Chleb można jeść zaraz po upieczeniu, ale łatwiej się(...)kroi na kromki, gdy już całkowicie przestygnie.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce

Kulinarny S.O.S.
Frytki po amerykańsku – frytki z serem 162

pieczemy 5-7 minut, do momentu rozpuszczenia się sera. Po wyjęciu z piekarnika doprawiamy solą i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. [caption id="attachment_9145" align="aligncenter" width="901"] Frytki po amerykańsku – frytki z serem[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z frytkami: Frytki Belgijskie Z Piekarnika Domowy Gyros Na Talerzu Z Frytkami Kapsalon – Wyśmienity Fastfood Dietetycznie: Roladki Z Kurczaka Ze Szpinakiem

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka do obiadu 166

Szybka sałatka do obiadu to bardzo szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Świetnie będzie się komponował z mięsem z ciemnym sosem oraz ziemniakami z wody. Do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pie z kurczakiem i pieczarkami 108

kurczaka z pieczarkami podawać z ulubioną sałatą.  ------------------ * Pie można przygotować w jednym dużym naczyniu lub w mniejszych, indywidualnych naczynkach. Jeżeli przygotujecie go w dużym naczyniu, wtedy możecie to naczynie postawić na desce na środku stołu i porcje pie nakładać na talerze z kawałkami upieczonego ciasta. Indywidualne pie postawić na talerzykach i  serwować w naczynkach w których się piekły

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania