Udka z chrupiącą skórką i gotowaną kukurydzą

Udka z chrupiącą skórką i gotowaną kukurydzą

Udka z chrupiącą skórką i gotowaną kukurydzą

Pyszny obiad w amerykańskim stylu, z surówką Colesław i gotowaną kukurydzą.  Składniki na chrupiące udka: 4 udka bądź podudzia kurczaka 4 łyżki passaty pomidorowej 1 łyżka sosu cajun 1 łyżka sambal oelek pół łyżeczki soli szczypta pieprzu, kuminu, chili w płatkach  Passatę pomidorową, sos cajun, sambal oelek, sól i inne przyprawy mieszamy w miseczce. Następnie dokładnie nacieramy marynatą udka i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Potem pieczemy w piekarniku przez około 35... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.