kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:441/674)

Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem 253

podwójna pierś z kurczaka 300 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku Sól Pieprz Liść lubczyku Słodka czerwona papryka 150 g wędzonego boczku w plastrach Filet z kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Delikatnie rozbijamy i układamy na blacie, tak żeby jeden zachodził na drugi. Przyprawiamy słodką czerwoną papryką oraz liściem lubczyku. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy(...)przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na mięsie.  Zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Roladę układamy na folii aluminiowej, obkładamy plastrami boczku. Szczelnie zawijamy folią i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut

VioletoweKucharzenie
Bezglutenowe najmniej kaloryczne tortille 493

schabowy (5 sztuk): 93 kcal Gotowana pierś z kurczaka: 151 kcal/100 g Filet z piersi z kurczaka w panierce: 268 kcal/100g  Grillowany filet z piersi z kurczaka: 123 kcal/100 g  A co z sosem? Najlepiej zrobić na bazie jogurtu naturalnego i np. musztardy. Majonez jest wykluczony, nawet ten light! Łyżka majonezu: 166 kcal! Łyżka majonezu light: 121 kcal(...)kcal! Łyżka musztardy: 18 kcal Składniki na 4/5 tortilli: 1 jajko 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 3/4 szkl. mleka 0,5% lub sojowego Sól, pieprz, przyprawy 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i odstawiamy na kilka minut. Rozgrzewamy bardzo mocno patelnie i polewamy łyżeczką oliwy (możemy rozetrzeć pędzelkiem). Szybkim ruchem wylewamy tortille

Czarnawisienka
Świąteczne lasagne z suszonymi śliwkami i szynką włoską 168

każda była inna i każda była wyśmienita! Lasagne we Włoszech podaje się na specjalne okazje, typu Święta, zjazdy rodzinne, obiadki u mamy. Jest robione w zwykłym piekarniku lub w piecu chlebowym. Wszystkie ważniejsze święta przypominają Włochowi o lasagne i o jego prawdziwych korzeniach. To flagowy posiłek, który ma długą i bogata tradycję i co najważniejsze, zawsze smakuje, każdemu. Każdy włoski(...)dodatkiem grzybów. Liguryjskie lasagne jest z pesto, a Veneto ma jako dodatek czerwoną cykorię z Treviso. Umbria i Marche podają swoją ulepszoną wersję z wieprzowiną i podrobami z kurczaka, a w regionach wzdłuż Apenin sos wzbogacony jest o grzyby, trufle i pecorino, które uwielbiam.  Ten wyjątkowy owczy ser ma niepowtarzalny smak. Sycylijczycy z kolei mają swoją wersję lasagne "alla

Z Kuchni Do Kuchni
Udka Hula kula 151

pęczka szczypiorku ·        3 łyżki ketchupy pikantnego Sposób przygotowania: 1.   Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy przyprawą na soczystego kurczaka oraz solimy 2.   Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, po czym kroimy na 3 części i przekładamy do miski 3.   Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z brukselką 4.   Paprykę(...)siekamy 5.   Wszystkie warzywa mieszamy razem z ketchupem 6.   Gotowym farszem nadziewamy udka, mięso zawijamy tak, aby farsz nam nie wypadł 7.   Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 min w 180 stopniach Celsjusza 8.   Udka gotowe 9.   SMACZNEGO

Kulinarna Chwila
Papryka faszerowana z kurczakiem 136

całość lekko solimy, by pieczarki puściły wodę. Podsmażamy aż całość uzyska ładny kolor. Dorzucamy kurczaka oraz przyprawy, zioła oraz sól i pieprz, wszystko mieszamy i podsmażamy jedynie, by kurczak zmienił kolor. Na koniec dodajemy ugotowany al dente brązowy ryż i wszystko mieszamy. Farszu nie trzeba studzić, ale wygodniej się go nakłada, gdy jest nieco chłodniejszy. Nakładamy go do każdej papryki(...)żaroodpornym. Kuleczki mozzarelli kroimy na mniejsze kawałki i układamy na górze każdej papryki. Gdy napełnimy wszystkie papryki i ustawimy je w naczyniu, zalewamy całość bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 25 minut   Po wyjęciu z piekarnika papryka jest gotowa do jedzenia. Można polać ją ketchupem, sosem jogurtowym lub innym ulubionym dodatkiem. Życzę smacznego

Cooking Monster
Szaszłyki drobiowe 160

dużych pieczarek sól ziołowa, pieprz, oliwa dużo świeżych ziół, u mnie natka pietruszki, koperek, oregano i bazylia sos vinegret do warzyw słodka papryka i curry do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę średniej wielkości. Marynujemy w słodkiej papryce, ziołowej soli i curry, ilość przypraw zależy do Was i waszych upodobań smakowych. W podobne kawałki kroimy warzywa, ja pokroiłam cukinie(...)oddzieliłam warstwy od siebie, pieczarki w grube plastry, a paprykę w ogromną kostkę;). Marynujemy wszystko w pieprzu, oliwie, ziołach i sosie vinegret. Nadziewamy na patyki do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 170 stopni, góra - dół z ustawionym termoobiegiem

Życie zaczyna się w kuchni
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 159

przykryciem około 15 minut. Wyłączamy palnik i zastawiamy kaszę na kilka minut pod przykryciem. Cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce tłuszczu, następnie dodajemy marchew i smażymy kilka minut. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż się zetnie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Na koniec dodajemy kaszę oraz natkę pietruszki i podgrzewamy całość kilka minut. Farsz odstawiamy z palnika(...)Mieszamy. Wydrążone cukinie oprószamy solą, napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody i zapiekamy około 45 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia cukinie posypujemy pozostałą mozzarellą.   SMACZNEGO!       Z pozdrowieniami dla Rodzinki z Gorzowa

Smak mojej kuchni
Chaczapuri z kurczakiem i z żółtym serem. 1005

ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.Kurczaka rozdrabniamy blenderem lub mielimy przez maszynkę, ser ścieramy na tarce jarzynowej.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do kurczaka, przyprawiamy do smaku solą , pieprzem i łyżką suszonych pomidorów. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i jeszcze raz zagniatamy. Z ciasta robimy gruby wałek i dzielimy go na kilka równych kawałków(...)nakładamy na niego kulkę serową. Placek zlepiamy jak pączka i lekko go rozpłaszczamy tworząc cienki placek.Odstawiamy na kilka minut do porośnięcia.Na środku każdego placka robimy małe nacięcie. Chlebki pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Do chlebków podałam sos majonezowo- ketchupowy. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szaszłyki z piekarnika 863

fajny i smaczny obiad, polecam przygotowanie szaszłyków z piekarnika :). Dodatki według uznania, tak na prawdę możecie na patyczki nadziać, co tylko lubicie. Składniki na szaszłyki: filety z piersi kurczaka cukinia pieczarki sól, pieprz po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy Przygotowanie szaszłyków: Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki(...)patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi, a szaszłyki z pieczarkami przyprawiamy papryką wędzoną. Wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, skrapiamy oliwą, pieczemy 30 minut. Artykuł Szaszłyki z piekarnika pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie 172

Składniki udka z kurczaka, 4-5 szt miód płynny, 3 łyżki musztarda sarepska, 5 łyżek czosnek granulowany, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/2 łyżeczki olej, 2-3 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie marynatą. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy(...)godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Pieczemy udka przez około 1 do 2 godzin w temperaturze 180st, podczas pieczenia kilkokrotnie podlewamy mięso sokiem wytopionym podczas pieczenia lub odrobiną bulionu drobiowego

Gotowanie moimi oczami
Schabowy po amerykańsku 178

Ostatnio u mnie na blogu prawie same słodkości.. no , ale ja co ja poradzę jak ja lubię piec.. ..czas to zmienić i pokazać coś innego..tak więc zapraszam na k olejną odsłonę schabowego..tym razem schabowy po amerykańsku...ale czemu po amerykańsku trudno powiedzieć..przepis znaleziony  tutaj.  U mnie oczywiście było więcej niż 2 plastry(...)astry schabu sos sojowy jajko  olej bułka tarta sól, pieprz 1 płaska łyżeczka vegety 1 łyże czka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka bazylia tymianek 3 łyżeczki oleju mąka, jajka i bułka tarta do panierki   Wszystkie przyprawy wymieszać razem z olejem.  Mięso rozbić i natrzeć z obu stron marynatą . Skropić sosem sojowym [ ja sos wymieszałam

Moje domowe kucharzenie
Domowe sezamki 133

zastanawiałam się jak przygotowuje się j, po prostu brałam z półki sklepowej i tyle. Jednak wczoraj w szafie znalazłam paczkę otwartego sezamu (używałam go jako panierki do piersi z kurczaka) i doszłam do wniosku, że czas go wykorzystać. I tak powstały moje domowe sezamki. Czy są trudne do zrobienia? NIE :) Jedyne co trzeba pamiętać, to to że trzeba je robić(...)sezamu    2 łyżki wody    1 łyżka miodu Przygotowanie:   Na samym początku warto sobie przygotować miejsce pracy czyli: wałek, nóż oraz dwa arkusze papieru do pieczenia. Sezam uprażyć na suchej patelni uważając aby zbytnio się nie przyrumienił (będzie gorzki). W garnku podgrzać cukier z wodą (musi powstać karmel).  Garnek zdjąć z palnika, dodać miód

Amatorka kuchenna
Balotyna z kaczki 347

Galantine of duck Składniki. 1 kaczka 10 dag wątróbka z kurczaka 25 dag mięso z indyka 1 bułka namoczona w mleku 15 śliwki suszone 50 ml śmietana 36% 1 jajko gałka muszkatołowa majeranek vegeta sól pieprz  Wykonanie. Kaczkę wyluzować, uformować prostokątny płat mięsa. Doprawić vegetą, majerankiem i pieprzem. Przygotować farsz - wątróbkę, mięso z indyka, odciśniętą bułkę i śliwki suszone(...)zmielić. Dodać jajko, śmietanę i przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Płat mięsa z kaczki ułożyć na foli do pieczenia, skórą do dołu i ułożyć farsz. Całość zwinąć w rulon, obwiązać nicią kucharską. Wstawić do nagrzanego do 180 oC piekarnika, piec około 2 godzin. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. PS. Osobiści lubię balotynę lekko spłaszczoną, po upieczeniu obciążam

Kulinarny karnet Christophera
kurczak z rosołu z pomidorami suszonymi, porem i chilli... 186

szklanki rosołu, wsypać zmielone suszone chilli, maggi dusić z 15 minut na mniejszym ogniu pod przykryciem śmietanę 18% wymieszać z mąką pszenną wlać do sosu i mieszając zagęścić smaczny kurczak z rosołu na drugie danie np. z ziemniakami, buraczkami.......SMACZNEGO!!! pomidory suszone na słońcu Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - właściwości: tradycyjny sposób suszenia na słońcu nadaje pomidorom(...)zapach - skład: suszone pomidory na słońcu - zastosowanie: można je używać jako przyprawę nawet w niewielkich ilościach, znakomity dodatek do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy, zup, farszów, makaronu, pizzy, grillowanych i pieczonych warzyw, sosów w tym vinegrette a także do potraw, które lubisz - opakowanie: 100gram

W Mojej Kuchni Lubię
Razowa pizza z kurczakiem 194

szkl. mąki razowej 0,5 szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka  mieszanka przypraw do kuchni  meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni(...)rozwałkowujemy cieniutko. robimy dziurki widelcem. Sos:  Do przecieru dodajemy przyprawy i rozdrobniony czosnek. Smarujemy nim placek. Na wierzch układamy warzywa i pokrojona pierś obsypaną przyprawami oraz ser żółty Pieczemy w tem. 180 st. przez 30 min. Pizze podałam z sosem czosnkowym przepis   tu  !!! Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function

NaKońcuJęzyka