kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:424/674)

Przepis z jagnięciny – marokański tagine 197

jemy jagnięcinę. Piekę polędwicę z jagnięciny , gotuję curry lub gulasz . Dzisiaj proponuję przepis z jagnięciny, marokański tagine. Przepis z jagnięciny -tagine Składniki: 800 g jagnięciny, karkówka 1 cebula 1 czosnek solo ½ łyżeczki suszonych chili płatków po 1 łyżeczce kurkumy, mielonej kolendry, cynamonu i kminu rzymskiego 2 łyżki pomidorowego przecieru 50 ml jabłkowego octu 300 ml wywaru z kurczaka lub warzyw

codojedzenia
Pieczone skrzydełka z burakiem i kaszą bulgur 178

skrzydełka kurczaka burak 4 łyżki suchej kaszy bulgur + 1 1/4 szklanki wody przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, suszony koperek, papryka słodka, przyprawa do mięsa Sposób przygotowania: Dzień wcześniej panierujemy skrzydełka w przyprawach. Następnego dnia dokładnie obieramy, myjemy i kroimy w paski buraka - również panierujemy w przyprawach. Skrzydełka i buraka przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez

Truskawkowa Fiesta
KARKÓWKA W SOSIE BARBECUE PIECZONA W PIEKARNIKU 276

kurczaka czy żeberka. Można również tak przygotowane mięso upiec na grillu.  Do marynowania mięsa użyłam gotowego  sosu barbecue  od  Folwark . Składniki: * 4 plastry karkówki * sól * sos barbecue Wykonanie: Plastry karkówki posolić. Do miski wlać sos barbecue, zamoczyć w tym mięso, wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć w formie do pieczenia

Zrób to smacznie
Barszcz. 178

noga z kurczaka 2,5 l wody 6 ziemniaków 5 małych buraczków 2 marchewki kawałek selera i pora zielenina ( pietruszka, seler, lubczyk) 250 ml słodkiej śmietanki 12 % 4 jajka ugotowane na twardo sól lub domowa vegeta do smaku pieprz do smaku kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu 1 liść laurowy Wykonanie : Buraki myjemy przecinamy na pół i pieczemy w piekarniku

Sama słodycz i szczypta chili
Gołąbki w liściach botwinki, ale całkiem inaczej 168

zalewamy mieszanką zielonego curry i maślanki. Odstawiamy na 10 minut. W tym czasie płuczemy pod zimną wodą liście i odcinamy twarde końcówki.    Na każdym liściu układamy kawałek kurczaka wraz odrobiną maślanki, na to kładziemy zielonego szparaga ukrojonego tak aby nie wystawał za rulon ( najważniejsza jest główka szparaga )  i posypujemy delikatnie pieprzem i chili. Zawijamy w rulonik, rulonik(...)związujemy” plasterkiem boczku.    Tak przygotowane zawijańce kładziemy w naczyniu do zapiekanie, które wykładamy liści boćwiny. Całość podlewamy wodą około 1 szklanką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 C.    Ja podałem gołąbki z karmelizowanymi warzywami i wiosennymi młodymi ziemniaczkami.      Obiad był pyszny

Kuchnia na wzgórzu
,,Zapiekanka z zupek chińskich’’ 35973

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu i dokładnie mieszamy, dodajemy trzy przyprawy z zupek. Układamy w naczyniu, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w nagrzanym

Podróż w kulinaria
Pasztet z czerwonej soczewicy z kurczakiem 254

kurczaka rozdrabniamy i blendujemy (można zmielić lub użyć malaksera), dodajemy soczewicę i mieszamy.   Następnie dodajemy marchewkę z cebulą – mieszamy.   Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprze, paprykami oraz majerankiem – dokładnie całość mieszamy. Foremki do pasztetu smarujemy masłem i oprószamy mąką lub bułka tartą – wypełniamy masą pasztetową i ugniatamy. Wierzch oprószamy papryką słodką, posypujemy żurawiną.  Pasztet pieczemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
WYVERN WINGS – DRAGON AGE – grillowane skrzydełka na ostro 259

skrzydełek kurczaka. Przygotowując potrawę mieliśmy na względzie ognisty charakter bestii, dlatego skrzydełka też będą na ostro! Przepis doskonały na grillowe przyjęcie w gamingowym stylu! Zobacz, jak potrawa została zaprezentowana w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNOWANIE (5 min) Skrzydełka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, równomiernie posypujemy proszkiem do pieczenia (dobrze czytacie, dzięki(...)zrobić skrzydełka w piekarniku, to umieśćcie je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczcie w podobny sposób jak na grillu, ustawiając temperaturę na 190 stopni C, najlepiej przy opcji grillowania/rusztu. PODANIE Gotowe skrzydełka posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami i pałaszujemy rękoma. Dobrze zrobić sobie do nich ziemniaków pieczonych w folii, wrzucanych do żarzącego się węgla. Taki posiłek dodaje

Nerds Kitchen
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 340

przyprawą do kurczaka i solą ale tylko wtedy gdy nie ma jej w przyprawie.Smarujemy pojedynczo skrzydełka i odstawiamy do lodówki na parę godzin. W tym czasie mielimy mięsko z cebulą,dodajemy pół główki wyciśniętego czosnku,sól,pieprz,czerwoną czubrycę i przyprawę do mięsa wieprzowego oraz jajko.Dokładnie mieszamy.Przygotowane wcześniej skrzydełka napełniamy mięsnym farszem,układamy na blasze i pieczemy w 180st

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierekaczewnik 273

dość często piecze pierekaczewnik. Porównałam przepis z innymi w internecie i różni się dodatkiem drożdży. Jednakże mi taka wersja smakuje. Jeśli ktoś woli bez drożdży, po prostu nie przygotowuje zaczynu i dodaje pół litra wody. Jako farsz możemy zastosować mięso z cebulą i czosnkiem. Najlepiej wołowinę lub karkówkę pokrojoną w drobniutkie kawałki. Można też użyć indyka albo kurczaka. Moim zdaniem

CoolinarniePL
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 423

kurczaka wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.  (Naczynie wykładam przeciętą torebką do pieczenia - można nasmarować tłuszczem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami / Chicken and mushroom pasta bake 306

odcedź. W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, dodaj kurczaka, cebulę i grzyby i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez około 5-7 minut, aż kurczak zacznie się rumienić, dodaj czosnek i smaż przez około 30 sekund. Podkręć ogień, wlej wino i gotuj aż prawie odparuje, mieszając i zeskrobując ewentualne drobinki z dna patelni. Następnie dodaj passatę(...)smaku. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i wmieszaj śmietankę. Wmieszaj do sosu ugotowany makaron, przełóż zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie z mozzarellą. Piecz w nagrzanym do 200 oC piekarniku przez 40 minut do ładnego zarumienienia. Smacznego! English version Chicken and mushroom pasta bake (6 servings) Ingredients: 400 g favorite pasta 2 handfuls baby spinach

karmelowy
Przepis na pasztet 272

wersjach smakowych z żurawiną, ze śliwką, w boczku itp. Z czego robimy pasztet ? Taki klasyczny pasztet robimy oczywiście z mięsa. Mięso może mieć postać surową lub gotowaną a nawet pieczoną. Do mięsa możemy dodać warzywa, grzyby, słoninę czy podroby a nawet owoce. W zależności od użytego rodzaju mięsa mówimy o pasztecie drobiowym, cielęcym itp. Możemy zrobić pasztet również(...)wszystko musi dobrze się ze sobą połączyć. Pieczenie pasztetu Ja lubię kiedy pasztet ma dopieczone brzegi, tworzące taką jakby skorupkę. Z tego właśnie powodu do pieczenia pasztetu używam keksówek, a nie większej blaszki. Keksówki tradycyjnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Jeśli boimy się, aby pasztet nam nie wysechł w czasie pieczenia, możemy blaszkę wyłożyć plastrami boczku, które potem zawiniemy

Mieszam w Garnku
Pieczone skrzydełka w pysznym sosie - smażone na oleju rzepakowym 220

Dawno nie jadłam tak pysznych skrzydełek...w sumie to bardziej smakował mi sos w którym skrzydełka się piekły.. Sos ten podpatrzyłam gdzieś w necie , ale nie pamiętam gdzie..pamiętam tylko, że to była karkówka ..a ja zrobiłam skrzydełka..a w sumie to i tak sos przerobiłam po swojemu zmieniając i dodając kilka składników...no i ilość wedle gustu...szczerze(...)dlatego jest często używany w mojej kuchni.. Lubicie konkursy? lubicie wygrywać?Jeśli tak ..to zapraszam niedługo  na konkursik...będą trzy nagrody.. 1 kg skrzydełek przyprawa do kurczaka 0,5  kg pieczarek  1 cebula 1-2 marchewki olej rzepakowy Zalewa: 2 łyżki maggi  2 łyżki cukru  1 puszka pomidorów  5 łyżek octu winnego

Moje domowe kucharzenie
Zapiekane ziemniaki z czosnkiem 266

Zapiekane ziemniaki z czosnkiem to bardzo tania wersja obiadu. Tak, tak danie to może być pełnowartościowym posiłkiem. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do potraw z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!