kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:417/674)

Roladki z piersi kurczaka z dynią 179

odcinamy błonki i kroimy piersi kurczaka na pół. Lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy i przyprawiamy pieprzem z obu stron. Na każdy kawałek mięsa kładziemy łyżkę przesmażonej dyni i zawijamy roladki. Gotową roladkę zawijamy w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Układamy roladki w foremce do zapiekania i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Najpierw pieczemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Rolada z pieczarkami i filetem z kurczaka 206

pieczarki zmiękną. Filet z kurczaka kroimy w plastry i dodatkowo rozbijamy lekko tłuczkiem. Przyprawiamy w ulubionych przyprawach (sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek ) i delikatnie podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wbijamy do niego jajka i dodajemy majonez. Wszystko mieszamy i wykładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez

Mam apetyt na ...
Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem 150

Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu Składniki: 4 sznycle z indyka 200 g świeżego szpinaku „baby” około 100 g koziego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła oliwa z oliwek sól pieprz sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Ci zainteresować: → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka ze szpinakiem i sosem z gorgonzoli → Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami → Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem

Oryginalny smak
Surówka z marchewki, jabłka i pora 154

Surówka z marchewki, jabłka i pora. Prosta, pyszna, idealna do drugiego dania. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię surówki z marchewki. Dzisiejszą podałam w

Słodkie okruszki
Pyszna surówka obiadowa (z marchewki) 195

Pyszna surówka obiadowa (z marchewki). To jedna z łatwiejszych surówek, która idealnie smakuje z drugim daniem. U mnie dziś podana w towarzystwie pulpecików w mięsnym sosie

Słodkie okruszki
Pieczone nuggetsy 194

przyprawy. Wszystko wymieszać. Włożyć pokrojonego kurczaka. Zamarynować przez kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce (wtedy mięso jest delikatne i kruchutkie, a takie jest najlepsze do nuggetsów). Płatki pokruszyć na drobniejsze (ja użyłam w tym celu blendera). Kawałki mięsa obtoczyć w płatkach, lekko dociskając palcami panierkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym

Fabryka pomysłów
MAKARONOWA ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM 130

patelni rozgrzewam olej dodaję kurczaka a następnie pieczarki, cebulkę i natkę.oraz świeży szpinak. Doprawiam i duszę ok 5 min. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron i farsz. W misce dodaję śmietanę, mleko oraz jajka i ser żółty tarty a następnie przyprawy. Za pomocą widelca dokŁadnie wszystko mieszam a następnie wylewam na zapiekanę. Piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję

Gotowanie Patki
Co Ci do głowy strzeliło czyli skąd pomysł by prowadzić blog? 242

smażyłam naleśniki, gotowałam buliony i piekłam sterty babeczek. I cóż z tego,że potrafiłam zrobić kilkuwarstwowy tort skoro bywało,że gotowanie zwykłego rosołu  z koleżankami (trzy osiemnastki w kuchni) skutkowało grą w kamień-papier-nożyce,która dzwoni do domu po przepis... Jednak każda z Nas była mistrzem w sosie pomidorowym i szybkim kurczaku z brokułem. #studia W znajdowanych przepisach

U Fiolki
Placki z serka homogenizowanego 174

owocami, kukurydziane, jaglane, gryczane,z kurczakiem, na słodko, na słono...ale z serków homogenizowanych jeszcze ne było. Postanowiłam nadrobić tę lukę  i przedstawić Wam placuszki, które zdecydowanie najlepiej komponują się z ciepłym kakao Spróbujcie :) Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 300g serka homogenizowanego (waniliowego) łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia duża łyżka oleju 2 duże

ChilliJemy
Placki z pieczarkami i suszonymi pomidorami 289

kukurydzę, soczewicę, fasolę. Nawet kawałki kurczaka lub ryby. Tarty twardy ser i bazylię, powstaną placki serowe. Na pewno każda wersja będzie nie tylko inna, ale i bardzo apetyczna!:) Składniki: 280 g mąki 8 pieczarek 4 suszone pomidory w oleju 1 mała cebula szklanka mleka 1/3 szklanki wody 1 jajko 1 łyżka proszku do pieczenia sól, pieprz, lubczyk olej

Zasmakuj Kuchni
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI 447

szaszłyków Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą. Pieczarki obieramy. Na patyczki szaszłykowe nabijamy naprzemiennie mięso, warzywa, pieczarki. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
Kremowa zapiekanka makaronowa z kurczakiem. 556

instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokroić w około 1 cm kostkę. Kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki (oprócz 2 łyżek startego sera) wymieszać w dużej misce i przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać pod przykryciem 30 minut. Zdjąć przykrycie, posypać pozostałym cheddarem i piec jeszcze 5 minut. Przed podaniem posypać obficie

zadanie-gotowanie
Rumiany kurczak w warzywach wg Aleex 212

patelni rozgrzać smalec, porcje kurczaka obsmażyć na rumiano z każdej strony. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Dodać do naczynia cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w dużą kostkę, połówki obranych pieczarek. Wlać pół szklanki wody. Przykryć. 5. Wstawić do zimnego piekarnika, który należy rozgrzać do 190 stopni C (dół + termoobieg). Piec ok. 1 godziny. 6. Podawać z ulubionymi

W mojej kuchni
Gołąbki w skórkach 255

kapusty - 3-5 skórek z kurczaka - sól, pieprz naturalny i ziołowy - słodka papryka - czosnek niedźwiedzi Kapustę sparzamy przez chwilę w bulionie warzywnym i odsączamy. Skórki przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze

Maminek kulinarny
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 128

przygotowanym farszem nadziewamy każdy filet kurczaka. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i solą z obu stron. Filety obtaczamy w rozkłóconym jajku. Jajkiem smarujemy również nacięte brzegi i dociskamy, aby się nie otworzyły podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy filety na złoty kolor z obu stron. Tak przygotowane filety pieczemy około 15-20 minut w temperaturze

Wędrówki po kuchni