używam często do dań z drobiu szczególnie kurczaków, a teraz wypróbowałam jego smak na kaczuszce. To był strzał w 10! Mięsko przepyszne! Składniki: 4 nogi kacze 2 szklanki soku z pomarańczy 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu sól,pieprz do natarcia kaczych nóg dodatkowo : 1 szklanka soku do polewania podczas pieczenia Wykonanie: Z nóg kaczych odcinamy tłuszcz
Z Majeczką w kuchnikilka ich sztuk bo sami dzielą kurczaki na porcje i odkładają skrzydełka ( kręgosłupy , czy szyjki na zupę - a potem jakoś z tymi zupami tak schodzi , ze w końcu mamy magazyn skrzydełek).No i jeszcze jeden powód -- są tacy z gotujących , którzy robić minimalne porcje dla siebie lub 2 osób i pieczenie kg żeberek nie wchodzi w grę. W ten sposób
Buniabaje w kuchniA oto nietypowa wersja ulubionych skrzydełek! dla ich smakoszy przepis wart wypróbowania i degustacji, polecamy, gdyż można zachwycić gości tym daniem, stanowią doskonałą przekąskę, polecamy! Składniki
kgwjanczewoPewnie większość z Was :) Moja rodzinka uwielbia. Powiem Wam, że od jakiegoś czasu, zawsze w sobotę robię pizzę. Mamy takie pizzowe soboty :) Mam piekarnik z funkcją pizza. Piekę w nim pizzę w temperaturze 310 stopni. Wystarczy 6 minut. Pizza przepyszna. Tym razem upiekłam pizzę w normalnej temperaturze, ponieważ chciałam podzielić się z Wami przepisem(...)łyżki oliwy z oliwek Szybki sos: 3 łyżeczki keczupu (miałam swojski z cukinii) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1/2 ząbka czosnku sól, pieprz, oregano, bazylia Dodatki: 80 g. piersi z kurczaka 40 g. bobu ugotowanego i obranego 100 g. sera żółtego 1 pieczarka pokrojoną w plasterki kilka plasterków cebuli kawałek papryki, pokrojonej w paski kilka listków bazylii Wykonanie: Drożdże i cukier
Agusiowe smakołykinawet białego wina nie chciało mi się otwierać i użyłam czerwonego, którego resztka zalegała w lodówce. Ryż arborio powinnam podsmażyć, ale… to lenistwo! 2 porcje: 1 pojedyncza pierś kurczaka 120 g ryżu do risotto (arborio) 200 g pieczarek 50 g parmezanu 1.5 lampki czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz, ekologiczna przyprawa(...)posypujemy połową sera, dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku przyprawami, zalewamy winem i dolewamy tyle wody, aby sięgała ok. 2 cm ponad składniki risotta. Pieczemy w 190 st. C. Przez 30 minut pod przykryciem – po 15 minutach mieszamy. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, posypujemy pozostałą częścią sera i pieczemy kolejne 15 minut. Smacznego
Kucharzycamarokańskiego pieca opalanego drewnem:) Przygotowanie khobz jest czasochłonne, jednak większość tego czasu jest przeznaczona na wyrastanie ciasta. Ciasto zawiera w sobie sporo wody, którą należy stopniowo wgniatać w ciasto, delikatnie skrapiając je w czasie wyrabiania. Chlebki khobz będą pasowały do dowolnych dań kuchni marokańskiej oraz arabskiej. Śmiało możecie je zestawić z jednym z poniższych tażinów: tażin z kurczaka(...)kiszonymi cytrynami i oliwkami - Djaj Mqualli tażin wołowy z dynią i suszonymi śliwkami tażin z kurczaka z pomidorami i miodem -Djaj Matisha Mesla tażin z klopsikami w sosie pomidorowym i jajkami Marokańskie chlebki - khobz idealne jako dodatek do tażinu na podstawie przepisu z culinaryanthropologist na 2 duże płaskie chlebki (starczy dla 4-6 osób) czas przygotowania
Chilli Czosnek i Oliważyć bez mięsa to najbardziej odpowiedni będzie kurczak albo wołowina. Wszystkie wersję zupy krem z dyni hokkaido są pyszne. Jak upiec dynię w piekarniku Dynię przed dodaniem do zupy można upiec w piekarniku - zajmuje to od 40 minut do 1,5 godziny w zależności, od tego na jak duże kawałki ją pokroimy. Pieczenie dyni w piekarniku nie wymaga żadnych
Cztery FajeryKolorowe Fileciki Pyszne soczyste danie z kurczaka z kolorową smaczną pierzynką. Składniki: · 1 Filet z kurczaka · Sól · Pieprz · Olej do smażenia · Przyprawa gyros · ½ cebuli(...)Mięso kroimy na cieńsze płaty. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Cebule obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Papryki drobno kroimy dodajemy do cebuli. 7. Ogórki kroimy w kostkę i również dodajemy
Kulinarna ChwilaPomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami Sposób przygotowania: 1. Z udek wyjmujemy kości, odcinamy odstając skrawki mięsa, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2. W środek mięsa wkładamy po 2 kuleczki mozzarelli i 2 kuleczki brukselki. 3. Zawijamy udka, tak żeby przykryć farsz. 4. Układamy w rękawie do pieczenia i dodajemy pozostałą brukselkę. 5. Pieczemy
Kulinarna Chwilapłaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Mięso układamy na desce na kształt prostokąta. Na nim rozsypujemy posiekaną natkę pietruszki, połowę przesmażonych pieczarek z cebulką i boczkiem oraz starty żółty ser. Całość zwijamy w rulon, owijamy nićmi. Mięso układamy w foremce lub naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez
VioletoweKucharzeniecałą noc. Następnego dnia: Filety z kurczaka wyciągamy z lodówki, aby się ogrzały. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Jedną połówkę cebuli umieszczamy w środku obręczy i wbijamy w nią patyczek do szaszłyków (jak na zdjęciu poniżej). Aby konstrukcja była bardziej stabilna możemy użyć więcej niż jednego patyczka (u mnie podczas pieczenia całość się przechyliła, więc ustabilizowałam ją wbijając
Kuchnia MagdaLenyostra mielona olej Wykonanie: * Pałki z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, oprószamy ziołami prowansalskimi, papryką słodka i ostrą. Odstawiamy do lodówki na min 3 godz. * Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na duże kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki, czosnek obieramy. * Do naczynia żaroodpornego wkładamy warzywa, na to układamy pałki,polewamy delikatnie olejem, zamykamy. Pieczemy ok godziny, co jakiś czas podlewając
Z Majeczką w kuchni