kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:420/674)

Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 160

przestudzeniu i odlaniu płynu zmielić farsz w maszynce do mielenia mięsa. • Ser żółty zetrzeć na tarce o grubej tarce. • Filet z kurczaka pokroić w plastry, rozbić przez woreczek foliowy i ułożyć na folii spożywczej w prostokąt. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pieczarkowy(...)posypać żółtym serem. Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut. • Po upieczeniu zdjąć obie folie i pokroić roladę w plastry

To co kocham
Kąski w cieście graham i sezamie 122

obtoczenia Filet z piersi kurczaka kroimy w większe kawałki. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwona papryką i cząbrem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Jajka mieszamy z mąką graham, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w cieście a następnie w ziarnach sezamu.  Mięso układamy w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem przez 35 minut

VioletoweKucharzenie
Nuggetsy / filety w panierce z chipsów 466

łyżeczki pieprzu 1. Filety z kurczaka kroimy na nieduże paski. Chipsy umieszczamy w worku foliowym i drobno kruszymy z pomocą wałka. 2. Jogurt mieszamy z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty przekładamy filety, zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 30 minut. 3. Filety obtaczamy w chipsach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym

Szefowa kuchni
Fine Dining Week – Restauracja Włoska – Kraków 237

kalmarami i kurczakiem, owoce morza z masłem limoncello. I tu stała się rzecz zadziwiająca .. ja nie przepadająca bardzo za owocami morza zjadłam pyszne krewetki, kalmary i pyszną żabnicę na pysznym musie z kałamarnicą. Oj, znakomite to było, talerz całkowicie pusty, zniknęło z niego wszystko.  Kolejne danie to całkowite odświeżenie smaku – delikatna pieczona cielęcina z pianą

Kuchnia na wzgórzu
z piekarnika uda kurczaka z czubricą i przyprawą harissa... 247

olej rzepakowy 1/2 szklanki uda kurczaka opłukać, odciąc nadmiar tłustej skóry, osuszyć recznikiem papierowym wszystkie przyprawy wymieszać w misce, ponacierać dobrze marynatą uda i schować do lodówki na 2 godziny w naczyniu żaroodpornym poukładać uda, polać marynatą, włożyć do piekarnika zimnego bez przykrycia, piekarnik elektryczny nastawić na 200 C, grzanie góra/dół i piec 50 minut, jeśli kości się

W Mojej Kuchni Lubię
Meksykańskie pierogi empanadas 351

mięsny 1 podwójny filet z kurczaka 1 kartonik pokrojonych pomidorów 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki oleju kumin, pieprz, sól, curry, chilli, 2 zgniecione ząbki czosnku Sposób przygotowania ciasto Składniki zagniatamy na sprężyste ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy pierogi, nakładamy farsz i zlepiamy. Gotowe pierogi smarujemy jajkiem i posypujemy lub nie sezamem/czarnuszką. Pieczemy w 180 stopniach

Mieszam w Garnku
MAKOWO - BEZOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I PIERWSZY ROK BLOGA 170

Placuszki z kurczaka z mozzarellą  2706 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/placuszki-z-kurczaka-z-mozzarella-i.html   To byłoby na tyle.Zapraszam Was na urodzinowe ciasto.Mąż twierdzi,że z dnia na dzień jest coraz smaczniejsze.   Składniki:   125 g miękkiego masła 4 jajka 375 g cukru 250 g gotowej masy makowej 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka

Niespełnione zdolności kulinarne
Calzone w wersji mini 222

miękkie dodajemy do nich usmażonego kurczaka - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Gdy farsz przestygnie dodajemy do niego ser żółty - dokładnie mieszamy. Każdy kawałek ciasta smarujemy pulpą pomidorową i układamy na nim ok 1,5 łyżki farszu - dokładnie sklejamy - smarowałam brzegi ciasta woda aby dobrze się skleiły. Nasze pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku

sierotka maRysia w kuchni
Sakiewki naleśnikowe 158

filet z piersi kurczaka około 400 g po strąku czerwonej i żółtej papryki średni por 2 cebule 2 łyżki masła pieprz, sól oregano, cząber szczypior do związania sakiewek (niestety mój okazał się zbyt delikatny i musiałam poszukać czegoś innego, ale myślę że z powodzeniem możemy zastąpić go sznurkiem do pieczeni) Wykonanie: Jajka roztrzep

cucinare
Hawajskie skrzydełka 179

słodkawe potrawy. Składniki: 12 skrzydełek kurczaka Marynata: 6 krążków ananasa z puszki pół szklanki sosu barbecue 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz szczypta imbiru Ananasa zmiksować i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć do miski skrzydełka, wymieszać z marynata, przykryć folia i włożyć do lodówki na minimum 3 h. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec skrzydełka w naczyniu żaroodpornym

Moja Galeria Smaku
Roladki z kurczaka z serem feta i suszonymi pomidorami 344

ostra 1. Filety z kurczaka cienko roztłukujemy. Każdy dzielimy na 3 części tak by można było zwinąć z nich roladki. Obsypujemy obficie solą, pieprzem i papryką. 2. Na środek każdego z kawałków fileta układamy suszone pomidory, ser feta pokrojony w słupki i szczypiorek. Zwijamy w roladki, układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym.  3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez

Szefowa kuchni
uda kurczaka "grill barbecue", młode ziemniaki z marchewką z piekarnika... 237

pęczka dwa duże uda kurczaka dobrze umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć - przyprawę grill barbecue, sok z cytryny, przyprawę w płynie wymieszać z olejem i dobrze natrzeć uda z każdej strony, do lodówki na 1 godzinę piekarnik nagrzać do 200 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - w naczyniu żaroodpornym ułożyć uda, nakryć folią i piec 35 minut młode ziemniaki, młodą marchew

W Mojej Kuchni Lubię
Chicken burgery 222

sałatę, sos, kotleta z kurczaka, sos, plaster pomidora i plasterki ogórka. Przykryć wierzchnią połówką bułki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 duże chicken burgery. Jogurt naturalny czy grecki w sosie można zastąpić gęstą, kwaśną śmietaną o zawartości tłuszczu 18%, nastomiast biały ocet winny octem spirytusowym. Burgery można podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami czy nachosami. Dodatki

Gospodyni Miejska
Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim. 187

oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille. Rulony rozłożyć na cieście francuskim. Ciasto naciąć i na wierzchu zrobić z ponacinanego ciasta plecionkę. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Położyć na lekko wysmarowaną oliwą blachę. Piec 40 min. w temperaturze

Kulinarny karnet Christophera