upiec. Najlepiej smakuje mieszanka różnych frytek: z marchewki, pietruszki, selera i batata. Pięknie pachną, wyglądają i mają niesamowity smak. Szczególnie super wypada pietruszka, o której Agnieszka mówi, że tylko pieczona ma sens. Warzywne frytki dobrze jest dość solidnie podpiec, nawet leciutko przypalić, bo wtedy są pysznie chrupiące. Jeśli chodzi o przyprawy, to panuje tu absolutna dowolność. My lubimy dodatek(...)frytek. Jako dodatek do frytek super sprawdzi się klasyczna surówka z kapusty, której delikatna kwaskowość stanowi przyjemny kontrapunkt dla słodkich frytek. Składniki: Nuggetsy 500 g polędwiczek z indyka lub kurczaka 2 szklanki migdałów 1 duże jajko lub dwa małe Sól Pieprz Frytki 2 marchewki 2 pietruszki 1 batat Kawałek selera korzeniowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka soli
Niedzielny kucharzpikantnych skrzydełek kurczaka . Na środku skrzydełka, w zgięciu tworzy nam się kieszonka i tam kładziemy śliwkę, ściskamy i owijamy ciasno paskiem boczku, spinamy wykałaczką. Marchewki obieramy i kroimy w grube słupki, cebule na ćwiartki. Na dno blaszki lub naczynia żaroodpornego wrzucamy marchewki i cebule. Na takim warzywnym ruszcie układamy zawinięte skrzydełka. Wrzucamy kilka gałązek rozmarynu i pieczemy w piekarniku
Tajemnice Smakupowidła śliwkowe. Widziałam też żurawinę, ale była mało dojrzała. Dwa lata temu robiłam z niej nalewkę, która smakowała bardzo pysznie. W sobotę byłam z moim u jego siostry i piekłyśmy razem ciasto czekoladowe oraz zapiekankę warzywną. Kiedyś, jak miałam więcej czasu, to często się spotykałyśmy i razem coś pichciłyśmy. Zawsze upiekłyśmy ciacho i coś pysznego zrobiłyśmy na kolację, oczywiście pogadałyśmy(...)Szybki i prosty posiłek, do tego bardzo sycący. Polecam i zapraszam! PODUDZIA Z RYŻEM I CZERWONĄ PAPRYKĄ. Składniki na 4 porcje: 4 udka kurczaka 2 łyżki oleju 4 małe szalotki 2 ząbki czosnku 300 g ryżu 2 czerwone papryki 600 ml gorącego bulionu słodka papryka ostra papryka pieprz czarny sól zioła prowansalskie
Zakątek rozkoszy kulinarnychTo danie znika u mnie w ekspresowym tempie. Przygotowanie nie jest aż tak pracochłonne jak by się wydawało. Danie to jest pyszne, sycące i z pewnością
Ala piecze i gotujeZ moich obserwacji wynika, że często szukacie również bardzo prostych przepisów. Ale wcale się nie dziwię bo ja sama takie lubię bez dodatkowych udziwnień. Są również
Ala piecze i gotujeTe klopsiki to spora konkurencja do tradycyjnych klopsów z mięsa wieprzowego. Są bardziej suche ale za to w smaku są rewelacyjne. Do tego smak wzbogacony dodatkiem
Ala piecze i gotujeCzyż nie zachęca to danie do sporządzenia go na dzisiejszy obiad? pięknie wygląda, wspaniale smakuje, szybko się przyrządza, w sam raz na letni obiad! Składniki
kgwjanczewopiekarnika. By gotowa przekąska była smaczniejsza, po zakończeniu pieczenia można ją ozdobić świeżą bazylią oraz pieprzem. Tak wygląda bruschetta w wersji podstawowej, znane są jednak liczne przepisy na tę włoską przekąskę w bardziej rozbudowanych wariantach. Takie kanapki można podawać z dodatkiem sałaty i mozzarelli, świetnie sprawdzą się też bruschetty z kawałkami kurczaka lub pasty kalafiorowej. Możliwości jest sporo, a włoska
ProstePesto.plpapryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Posypujemy solą i przyprawami. Studzimy. Mieszamy ze startym serem mozzarella. 2. Na dwóch plackach tortilli układamy farsz. Przykrywamy drugim plackiem, mocno dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchnimieszamy ze sobą. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w ich najszerszej części tworząc tak zwaną kieszeń. Wypełniamy ją przygotowanym bakaliowo-pierniczkowym nadzieniem. Zewnętrzną część mięsa oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. Następnie przekładamy na kratkę i pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około
Smaki Na Talerzuprzeciśniętych przez praskę ząbków czosnku, przyprawy do kurczaka oleju oraz soli. Na drugi dzień przygotowujemy już ostatecznie nasze mięsko. W naczyniu żaroodpornym układamy podudzia, pokrojoną w kostkę paprykę zieloną, paprykę czerwoną, cebulę oraz borowiki. Ważne jest, aby nie dodawać już żadnego tłuszczu. Wkładamy do piekarnika na 2 h. Ja początkowo piekłam w temperaturze 150 stopni
Kuchnia moimi oczamiwięc kręcę się po kuchni i piekę lub robię sałatki , które wymagają odstania w lodówce .Dziś sałatka nocna .Smacznego!. 3 duże ugotowane ziemniaki w mundurku 1 majonez musztarda Sól i pieprz Cukier posiekany drobno szczypiorek pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone ( u mnie 2 duże ) 2 przyprawione przyprawą do kurczaka i usmażone piersi z kurczaka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiduszonym jabłkiem. Poniższy pasztet nie wymaga pieczenia i jest błyskawiczny do przygotowania. Dodatkowo jest bardzo smaczny i idealnie kremowy. Nie pomijajcie jabłka, ponieważ dodaje pasztetowi lekkiej słodkości. Składniki na 2 duże kokilki: 300 ml wody + 2 łyżeczki domowej wegety 0,3 kg wątróbki drobiowej 0,3 kg udek z kurczaka (waga bez kości i skóry) 1 duże jabłko
Ugotować