musicie wypróbować :) Składniki : 5 udek z kurczaka 2 ząbki czosnku pieprz, domowa vegeta szczypta chili Marynata klasyczna Roleski 3 łyżki dobrej oliwy Wykonanie : Udka umyć i osuszyć, posypać vegetą, pieprzem,chili, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz marynatą i oliwą. Odstawić na godzinkę do przegryzienia smaków. Udka przełożyć do rękawa do pieczenia. Cebulę pokroić w ćwiartki i także włożyć
Sama słodycz i szczypta chilisoli plasterek sera żółtego oliwa Pierś z kurczaka nacinamy, robiąc kieszonki. Posypujemy tymiankiem i papryką. Do każdej kieszonki wkładamy plasterek pomidora oraz kawałek plastra sera - solimy. Kropimy oliwą. Tak przygotowaną pierś układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 - 40 minut. Podajemy z surówką
Moje-pitraszenieprzez ok 15 min. Cukinię, kurczaka pokroić w mniejsze kawałki. Podsmażyć z pokrojoną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, kilkoma kroplami sosu sojowego i rozgniecionym przez praskę czosnkiem. Posypać poszatkowaną natką. Przełożyć wszystkie składniki na podpieczony spód, zalać rozbełtanymi jajkami ze śmietaną i mlekiem posypać ostrą papryką i startym serem. Piec
Gaździnka warzynajmniej 0,5 kg skrzydełek z kurczaka 1 mała cytryna 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu sól, pieprz odrobina oliwy z oliwek Skrzydełka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, tzn. każde skrzydełko przeciąć na 3 części, z których powstaną 2 pałeczki i lotka. Przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do pieczenia. Do miski wlać sos sojowy, dodać miód
UgotowaćBardzo prosta, nieskomplikowana, a na dodatek smaczna sałatka, może się wpisać do ulubionych, naszych sałatek na przyjęcia i na co dzień, spróbujcie, zdegustujcie! Składniki: 1 paczka
kgwjanczewołyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/3 łyżeczki soli Sposób przygotowania: 1. Składniki na marynatę wymieszać. 2. Skrzydełka umyć i osuszyć. 3. Przygotowane skrzydełka dokładnie obtoczyć w marynacie. Odstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 40 min. w temperaturze
A Ty Smakuj Mnieczasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z paprykami i cebulką. Przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Osuszonego bakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut, 5 minut przed końcem pieczenia posypać tartym serem :) Jeżeli chcesz zrobić frytki zapraszam
Zdrowie na języku :Pkawałki. Delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym. 2. Pora obrać, pokroić na krążki. 3. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć porem, następnie dodajemy mięso ułożone bardzo blisko siebie. 4. Wierzch posmarować majonezem, byle nie za grubo :) 5. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec 45-60 minut. Kwadrans przed końcem ściągnąć
Kuchnia domowa Anicebulką podsmażyłam na oleju rzepakowym, ostudziłam. 4. Kurczaka, wątróbkę z cebulką, marchewkę, pietruszkę i odciśnięte bułki zmieliłam dwukrotnie w maszynce do mięsa. 5. Do masy dodałam jajka, czosnek, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszałam. 6. Masę przełożyłam do silikonowej keksówki i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piekłam około godziny, a po wyłączeniu piekarnika zostawiłam
Kulinarny Pamiętnikracjonalne .Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie pieczenie 30 dag pasztetu ( a tyle było by mi potrzebne). Mrozić pasztetu nie lubię ( to znaczy mroziłam -ale to był pasztet mało dietetyczny - takiemu przemrożenie nie szkodziło ). No i tak już się porobiło, że nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam pasztet. Obierałam mięso wyjęte z rosołu ( kurczak i indyk) .Odłożyłam większe kawałki na II Danie
Buniabaje w kuchniniby ruszyłam, lecz większość czasu spędziłam w kuchni. Ciekawe jak będzie z tym dzisiaj? Jak to działa, że im bliżej zaliczeń i sesji, tym bardziej mam ochotę coś pichcić, piec, gotować..? Niesamowite.. Już nie mogę doczekać się okresu po sesji, gdy będę miała czas spokojnie odetchnąć i wziąć za wszystkie książki, które leżą odłogiem i czekają pół roku(...)banalna i nie wymaga jakiejkolwiek wprawy w kuchni. Jeżeli chcemy utrzymać niskokaloryczny poziom zupki musimy zapomnieć o dodaniu tłustego mięsa i zabielaniu jej śmietaną. Najlepiej jest użyć piersi z kurczaka, bądź indyka, gdyż zawierają o wiele mniej tłuszczu niż skrzydełka czy żeberka, a alternatywą dla śmietany może być jogurt naturalny. Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 1 litr wody - 1 opakowanie
Be Fit Be Strongnienasyconych jest uważany za najzdrowszy spośród tłuszczów drobiowych, Gęsi z natury są hodowane ekologicznie,wypasa się je na łąkach,nie da się tego zrobić inaczej,tak jak z kurczakami,więc to mieso jest na pewno zdrowsze.Gęsiom zatem bliżej do dzikiego ptactwa.A każde ptactwo najlepiej smakuje jesienią,bo miało czas ,żeby obrosnąć tłuszczem i dobrze wyksztalcić mięśnie. Choć(...)gęsina to cieżkostrawne i niezdrowe mięso.Poza tym trudno o popularność, jeśli coś jest zwyczajnie niedostępne w handlu ( w polskim handlu).Dziś na szczęście powoli się to zmienia. Dzisiejsze pieczone uda jest to dopiero moje drugie spotkanie z gęsina.Pieczona pierś była równie udanym daniem. Zanim upiekłam uda gęsie przeczytałam wiele przepisów.Szefowie kuchni uważają,iż gęsina sama
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi z kurczaka
Słodkie okruszkidyni: 250 g dyni kilka liści świeżej bazylii 1 żółta papryczka chilli Chipsy z jarmużu: kilka listków jarmużu bez nerwu głównego Zupa (4 porcje): 1 duża pierś z kurczaka 1/2 łyżki zielonej pasty curry 1 marchewka 1 pietruszka 2 liście limonki kafir 1 duży ząbek czosnku 1 dymka w całości 2 łyżki oleju arachidowego 5 cm imbiru 2 szkl. wody(...)łyżki sosu rybnego Dodatkowo: ryż jaśminowy CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI MUS Z DYNI: Dynię obieramy ze skórki, pestki wyrzucamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyciągamy z folii, wrzucamy do misy blendera wraz z jedną papryczką bez pestek(!), kilkoma listkami świeżej bazylii i miksujemy
Tajskie smakismaku. Pozostałe składniki: Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć. Usmażyć na patelni na złoty kolor – w piekarniku mięso będzie krótko, dlatego należy wcześniej je usmażyć. Pomidory umyć, pokroić na grube plasterki. Mozzarellę pokroić na plasterki. Wykonanie Całe puree kukurydziano-ziemniaczane wyłożyć w naczyniu do pieczenia, na nim ułożyć mięso, lekko je dociskając, następnie
niecodziennikpary