brzegów z każdej strony. Najpierw nakładamy szpinak, potem kurczaka, na to mozzarella. Przykrywamy drugą połową ciasta francuskiego. Palcami lub widelcem delikatnie dociskamy brzegi obu warstw ciasta do siebie. (jak ktoś lubi, może posmarować wierzch ciasta rozkłóconym jajkiem, ja tego nie robię) 5. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 220 stopniach. 6. Smacznego!!! *** Uwielbiam ciasto francuskie
dobra gospodyni dom wesołym czynimięso z kurczaka lub indyka. Składniki: 500 g sznycli z kurczaka lub indyka kilka łyżek pesto 1 pomidor kilka plastrów sera żółtego lub mozzarelli sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. 2. Mięso posmarować z obu stron pesto, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w piekarniku przez 20-25 minut w 180 st.C
Kuchnia domowa Anibędzie skleić pieroga). Przy jednym brzegu ułożyć kilka kawałków podsmażonego kurczaka oraz ok 2 łyżki podsmażonych pieczarek i całość posypać startym żółtym serem. Ciasto złożyć na pół formując dużego pieroga, brzegi dokładnie zlepić. W ten sam sposób przygotować pozostałe pierogi. Gotowe pierogi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego
Monia miesza i gotujerozrobić sos z soku z cytryny, miodu, soli oraz pieprzu. Kurczaka włożyć do miski, zalać sosem, wymieszać, aby mięso było całe w sosie i odstawić na ok 1 godz. Po tym czasie blachę natłuścić i wyłożyć na nią mięso. Blachę wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec ok. 1 godz
Państwo Wojtczuk gotujądorośli i dzieci. Można ją serwować w porze obiadowej do kurczaka czy kotletów. Świetnie nadaje się na przyjęcia lub kolację. Jest więc bardzo uniwersalna. Po raz enty robiłam czystki w lodówce i wyszła sałatka w troche innej wersji. Może Wam też przypadnie do gustu Serwowałam ją ostatnio z pieczonym łososiem i jak dla mnie był to zgrany duet. SKŁADNIKI
kuchniabellissima.wordpress.comsmażenia dodać łyżkę masła, smażyć do lekkiego zrumienienia. Wymieszać kurczaka z pieczarkami i odsączonym groszkiem (mrożony groszek wcześniej podgotować w osolonej wodzie około 5 minut), wyłożyć do żaroodpornego naczynia, oprószyć pieprzem i przykryć pure ziemniaczanym. Na wierzchu położyć cienkie plastry mozzarelli lub posypać innym tartym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C około
Kuchcik gotujePrzyprawy do kurczaka: czosnek niedźwiedzi sól, pieprz, słodka papryka Wykonanie: Kurczaka oczyścić, pociąć w mniejsze filety, ewentualnie grubsze kawałki lekko rozbić. Doprawić z obu stron. W międzyczasie przygotować pastę: Składniki dobrze zmiksować, doprawić. Nakładać pastę na cały filet, po środku ułożyć pomidory, zwinąć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 220-230 stopni przez 30 minut
Tradycyjna Kuchniasól, pieprz opcjonalnie: mini kukurydze marynowane 1. Piersi kurczaka rozkroić tak, by powstały dwa jak największe płaty mięsa (lub 4 mniejsze - jak kto woli). W razie potrzeby lekko je rozbić. 2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć w rulon. Szczelnie owinąć folią aluminiową. Piec 30-40 minut w 200*C. Po upieczeniu odstawić na kilka minut
Kto ugości moich gości?Dodajemy pokrojone w kostkę filety i podsmażamy kilka minut. Do kurczaka dodajemy pokrojone w kostkę cukinie. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy listki rozmarynu. Foremki smarujemy masłem i dodajemy mięso z cukinią. W drugiej miseczce z mąki, masła, słonecznika i parmezanu formujemy kruszonkę. Kruszonką posypujemy mięso i cukinię i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (z termoobiegiem
WYSPA SZCZĘSLIWAoczkach dodając naprzemiennie wątróbkę i warzywa z którymi gotował się kurczak, czynność mielenia powtórzyłam jeszcze dwukrotnie. Do tak przygotowanej masy wsypałam 1/2 szklanki bułki tartej, wlałam szklankę rosołu. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem, masę wyłożyłam na posmarowaną smalcem blaszkę. Na wierzch ułożyłam świeże zioła. Piekłam w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę i 10 minut
Darcia w kuchnikolendry łyżeczka mielonego chilli olej Sposób przygotowania: Udka i skrzydełka kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Blaszkę z piekarnika lekko przetrzeć olejem. W głębokim talerzu wymieszać mąkę, kmin, pieprz, sól, kolendrę (ziarna zmielić w moździerzu), chilli. Kawałki mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance, ułożyć na blaszce i skropić olejem. Piec w 200 stopniach ok. 40-50 minut (w zależności od tego
Na Ciasteczkowych Papierachzrobienia kratki. Na ciasto wykładamy szpinak, na niego układamy podsmażonego kurczaka. Jajka wbijamy do miski i dokładnie mieszamy z pokrojoną w kostkę mozzarellą, solimy i pieprzymy. Masę wylewamy na tartę. Z ciasta, które nam zostało wykrawamy paski, z których na wierzchu tarty robimy kratkę. Ciasto malujemy żółtkiem i pieczemy około 25 minut
Kulinarne przygody Gatityrozprowadzam go równo Krok 10 . na środek kładę filet kurczaka smaruję go resztą farszu i składam Krok 11 . filet indyka zwijam mocno ściskając.(można związać go sznurkiem) Krok 12 . całą roladę pokrywam musztardą i przekładam do naczynia żaroodpornego naczynia Krok 13 . piekarnik nagrzany do 180 stopni czas pieczenia ok. 40 minut
Eli Gotowaniełyżek oleju i dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski lub w kostkę. Pokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita lub pieczonymi ziemniaczkami. Sos: ok 200-300 g jogurtu greckiego' 2 ząbki czosnku troszkę świeżej
The Sweet Damselrozmarynem. Podpiec w 200°C przez 30 minut. Zamarynowanego kurczaka obsmażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni. Pozostałą marynatę wymieszać z miodem. Cytryny pokroić na ćwiartki, czosnek w poprzek na pół. Podudzia ułożyć na podpieczonych ziemniakach, polać marynatą, obłożyć cytryną, dołożyć czosnek. Temperaturę zmniejszyć do 190°C, piec razem jeszcze 35 - 45 minut. Podawać z sałatą. Smacznego
Pełny talerz