kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:394/674)

Roladki z kurczaka z pesto, szparagi w posypce z bułki tartej, czarna soczewica z groszkiem i natką pietruszki oraz sos maślano- 134

masło, rozpuść, wymieszaj, dopraw i odstaw.  Plastry piersi kurczaka należy robić, doprawić solą i pieprzem. Każdy z plastrów należy posmarować po jednej stronie pesto, ułożyć kawałek sera mozzarella oraz suszonego pomidorka i zawinąć w rulon. Następnie każdą roladkę owinąć szynką parmeńską. Gotowe roladki należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30 minut

Mango Papaja
Sałatki na Wielkanoc – przepisy 553

burakiem pieczonym Sałatka z fasolką szparagową, pieczonym burakiem, serkiem wiejskim oraz kaszą gryczaną i jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami Sałatka z cieciorki z kaszą gryczaną i kozim serem Sałatka z ryżem Sałatka z kaszą owsianą Z mięsem Sałatka curry z kurczakiem Sałatka z kurczakiem i winogronami Sałatka hawajska Włoska sałatka

Dorota Smakuje
Sałatka z quinoa, batatami i granatem 182

serem feta i granatem Sałatka z granatem i kurczakiem Przepis na sałatkę z quinoa, batatami i granatem Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 2 bataty granat 100 g serka lazur 0,5 szklanki quinoa 2 garście rukoli tymianek łyżka oliwy sól sos balsamico papier do pieczenia Przepis 1 Bataty obieramy, kroimy w kostkę, polewamy oliwą, oprószamy

Kuchnia Bazylii
Filety zapiekane z serem i pomidorami 168

pomidorom zyskuje nowy smak.  2 filety z kurczaka 2 pomidory  100g tartego sera mozzarella sól, pieprz, zioła prowansalskie 1. Filety kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Posypujemy serem, na wierzch układamy pokrojone w plastry pomidory. 2. Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Pieczony filet z kurczaka TIKKA 171

czosnku niedźwiedziego 2 łyżki majeranku PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję, kroję w paski grubości ok 1 cm. Przekładam do miski. Dodaję przyprawy, pastę tikka. Mieszam. Odstawiam pod przykryciem ok 30 min najlepiej w lodówce. Następnie przekladam mięso do naczynia żaroodpornego albo glinianego i przykrywam folią aluminiową, którą nakłówam wykałaczkami. Piekę ok 40 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Kurczak z camembertem i pietruszką w kremowym sosie 181

serka topionego Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka przecinamy na pół. Staramy się aby nie przeciąć go do końca. Musi nam powstać taka kieszonka. Mięso dokładnie przyprawiamy solą, pieprzem, curry oraz ostrą papryką. Do środka wkładamy posiekaną natkę pietruszki oraz kawałki sera camembert. Mięso układamy w wysmarowanym do pieczenia naczyniu żaroodpornym.  Sos: Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę. Energicznie

VioletoweKucharzenie
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 186

wsypałam mąkę, wbiłam jajko oraz dodałam proszek do pieczenia. Następnie dolałam mleko. Całość dokładnie wymieszałam. Na koniec wsypałam odrobinę tymianku. Naleśniki smażyłam na patelni bez tłuszczu ( jeden naleśnik to około 1,5 łyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera  - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek

Health-Fit-Life
,,Serowa rolada z kurczakiem i pieczarkami’’ 7210

jajek 2 łyżki majonezu Na farsz: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 3 łyżki farszu pieczarkowego Ole 2 łyżki kukurydzy 1 cebula przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka Wykonanie: Masa serowa: jajka i majonez miksujemy do połączenia składników. Wsypujemy ser, mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x35cm). Masę pieczemy w 180 stopniach około 20 minut

Podróż w kulinaria
KURCZAK Z GRILLA PO MEKSYKAŃSKU 209

spulchniamy widelcem. Przed podaniem podgrzewamy. FILETY Z KURCZAKA  osuszamy i oczyszczamy z białych błon i kostek.  Kolendrę i kmin rzymski rozcieramy w moździerzu. Każdy filet kroimy w poprzek na pół, a następnie grubszą  część dodatkowo poziomo. Powinniśmy otrzymać sześć podobnej grubości filetów. Układamy je na arkuszu papieru do pieczenia i oprószamy wszystkimi przyprawami. Nacieramy oliwą. Jeśli możemy

cool and minty
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą . 177

miejscu rozcięcia lekko dociskając do siebie. Zawinąć kawałki kurczaka w plastry szynki lub boczku tak, żeby całe nacięcie było przykryte. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę lub inne naczynie żaroodporne wlać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, położyć na nim mięso, polać resztą oleju i wstawić do piekarnika. Piec około 25 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką, pokrojone

Moja Mama Gotuje
Drobiowe roladki duszone z porami 150

Bardzo lubię mięso z udek kurczaka. Całe szczęście, że w sklepach można kupić już takie oddzielone od kości. Przyznam się, że samo oddzielanie mięsa jest pracochłonne i trzeba bardzo uważać, aby go nie poprzecinać nożem. Takie mięso możemy podawać w postaci roladek, z sosami, jak również pieczone w ziołach. Ja dzisiaj proponuję w postaci roladek duszonych

Kulinarne przemyslenia
Szaszłyki z kurczakiem 174

surowy ponieważ szaszłyki będą z kurczakiem a on szybciej  dochodzi niż inne mięso Zazwyczaj jest to boczek surowy i wieprzowa szynka. Ale tym razem inaczej,i jest równie pysznie. Na długie szaszłykowe patyki nadziewamy wszystkie składniki na przemian,ponieśmy się fantazji by było kolorowo.  Na grillu pieczemy około 20.minut  w zależności od temperatury ,przewracajmy

Viola cooks with passion
Kurczak pieczony w jogurcie z czosnkiem 188

majonezu 1 łyżeczka curry 3 ząbki czosnku Ćwiartki z kurczaka myjemy, dzielimy na części. Przyprawiamy je dokładnie przyprawą do mięsa, imbirem i suszonym lubczykiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Jogurt mieszamy z majonezem, curry i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalewamy nim mięso. Odstawiam do lodówki na 40 minut. Po tym czasie pieczemy pod przykryciem przez 60 minut w 190*C (funkcja

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa z brokułami i kurczakiem. 377

mieszając do rozpuszczenia i połączenia wszystkich elementów.  Pierś kurczaka drobno posiekać. Świeży brokuł podzielić na różyczki i zblanszować. Mrożony - rozmrozić. Kulki mozzarelli przekroić na pół. Mięso, brokuła i mozzarellę połączyć z makaronem. Zalać sosem i delikatnie wymieszać. Posypać resztą startego sera. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec 25 minut pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę (lub folię

zadanie-gotowanie
Pasztet drobiowy z suszoną żurawiną 164

rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, żurawine, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około 1h, w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni