kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:400/674)

Tahina Wilcza, czyli arabski street food w Warszawie 119

Uwaga! Chipsy uzależniają! Główny składnik jest do wyboru: falafel kurczak wołowina oawarma – konfitowana jagnięcina zestaw sałatek Pasty Są też pasty dla wielbicieli hummusu i nie tylko. Podawane są ze świeżym chlebkiem lavash. Do wyboru macie: hummus, to kremowa pasta z ciecierzycy i oczywiście tahina motabal, to pasta z pieczonego bakłażana z tahiną i przyprawami mohammara, to lekko pikantna pasta

Kulinarne przygody Gatity
KRCUHA TARTA Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM 138

patelni rozgrzewamy olej, dodaję cebulę i czosnek a następnie kurczaka. Dodaje paprykę. Całość doprawiam i smażę na rumiano. Dodaję szpinak,mieszam. Następnie dodaję śmietanę i doprawiam do smaku. Na koniec dodaję drobno pokrojoną fetę. Mieszam Studzę. Ciasto kroję na pół, zawijam brzegi i wykładam farsz, posypuję serem żółtym. Piekę ok 35 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionymi dodatkami

Gotowanie Patki
Pasztet 107

mięsko będzie miękkie. Gotowe mięso wyjąć z rosołu,oskubać kurczaka ,resztę mięsa pokroić na mniejsze kawałki ,wszystko przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namoczyć w powstałym rosole. Do zmielonego mięsa dodać żółtka,namoczoną bułkę -nie odciśniętą,pianę z ubitych białek,oraz sól,pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać .Piec około 1 godziny w 180 ° C.U mnie wyszły 2 foremki -foremki

w mojej kuchni
Skrzydełka z kurczaka pieczone w ketchupie 114

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do miski. Następnie dodajemy ketchup, dokładnie łączmy z mięsem, wstawiamy na całą noc do lodówki. Drób przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w temperaturze 190°C. Na 10 min przed końcem pieczenia włączamy termoobieg. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Pizza z kurczakiem i mozzarellą 167

odstawić na ok 30 minut w ciepłe miejsce. Mięso z kurczaka umyć, usunąć skórę, mięso pokroić na kawałki, obtoczyć w przyprawie do drobiu i usmażyć na oleju. Koncentrat pomidorowy wymieszać z oliwą, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Wyrośnięte ciasto formujemy na okrągły placek, układamy go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy kawałki usmażonego mięsa i paprykę

Camilla w kuchni
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 87

KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 4 Comments / 03/08/2016 SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 0 Comments / 25/07/2016 BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 2 Comments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016 PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 2 Comments / 12/07/2016 KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 0 Comments / 07/07/2016 KOKOSOWA ZUPA

Martyna Cooks
ROLADKI NADZIANE FETĄ I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 120

obiad z piekarnika       SKŁADNIKI 4 filety z kurczaka, marynata staropolska , 150 g sera feta, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki czosnku niedźwiedziego WYKONANIE Filety cienko rozbijamy, z obu stron posypujemy marynatą. Jogurt rozrabiamy z fetą, mieszamy z czosnkiem. Nadzieniem smarujemy filety, zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 25 minut

słodki bratek
Papryka faszerowana mięsem i kaszą 181

małe kawałeczki, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju kokosowym. Do mięsa dodać kaszę, pomidory, przecier oraz resztę przypraw. Wymieszać wszystko i podsmażyć 5 minut. Odkroić górną część papryki, wydrążyć środek i nafaszerować warzywo kaszą z mięsem. Na wysmarowaną olejem formę ułożyć papryki. Piec 35 – 40 minut w 180 stopniach

KuchniaWeDwoje.pl
Pałki kurczakowe w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej 120

sosem serowym. Składniki: Mięso • 8 podudzi z kurczaka • sól, pieprz czarny, papryka słodka • 3 łyżki oleju Warzywa • 3 duże marchewki • 6 ziemniaków Sos serowy • 200 g sera feta • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka śmietany • 1/2 szklanki wody • 1/2 łyżeczki kurkumy Wykonanie: • Podudzia włożyć do worka do pieczenia, wlać olej, wsypać sól, pieprz, paprykę i wymieszać mocno

To co kocham
Skrzydełka na ostro 196

przepis: Skrzydełka myjemy, osuszamy i nacieramy „ przyprawą do kurczaka ” Następnie musimy przygotować marynatę do skrzydełek. W tym celu dokładnie mieszamy wszystkie składniki i nacieramy nią umyte wcześniej skrzydełka . Miskę ze skrzydełkami przykrywamy folią spożywczą i wkładamy (najlepiej na całą noc) do lodówki. Skrzydełka wykładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 st. C przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ROLADKI DROBIOWE ZE SZCZAWIEM I SEREM ZAWIJANE W BEKONIE 114

oczkach sera * szczaw siekany * plastry bekonu Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż ale nie do końca. Roztłuc za pomocą tłuczka. Doprawić do smaku. Na środku wyłożyć szczaw i posypać serem. Mięso zawinąć z roladkę. Owinąć plastrami bekonu. Piekarnik nagrzać do 180'C. Roladki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut, co jakiś czas obracając

Zrób to smacznie
Pizza z kurczakiem,papryką i mozzarellą 140

żółtej papryki 150 g drobno pokrojonej mozzarelli  Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki,obtoczyć w przyprawie do gyrosa i usmażyć na oleju. Paprykę pokroić na średniej grubości paski. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm,wyciąć 3 równe koła,ułożyć je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i każde ponakłuwać widelcem.  Każde koło posmarować dowolnym sosem

Kolorowa kuchnia Elki
Wytrawne paszteciki - przepis na farsz. UWAGA - PYSZNE! O niebo lepsze niż ze sklepu 177

keczup. Podsmażamy jeszcze chwile. Na koniec podsmażamy pieczarki Pozostaje usmażyć kurczaka-uważając by go nie przesuszyć. (Mięso dojdzie w piekarniku. Podsmażone składniki czynszu mieszamy z tartym serem. Farsz gotowy. Wystarczy nasze ciasto francuskie pokroić na kwadraty napełnić farszem i zagnieść solidnie na bokach by nadzienie pozostało na miejscu podczas pieczenia. Na wierzchu smarujemy białkiem. Oprószamy ziołami prowansalskimi, papryką i sola

Kuchnia po mojemu
Serowe nuggetsy z kurczaka 120

potem obtocz w panierce. Dobrze dociśnij ser do kurczaka. Nuggetsy smaż na większej ilości tłuszczu po 3-5 minut z każdej strony (zależy od grubości mięsa), aż się mocno zrumienią. Wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Serowe nuggetsy mogą stanowić pyszny dodatek do frytek domowych, pieczonych ziemniaczków, a także do ryżu z ostrym warzywnym chili con carne

Anioszek w kuchni
rolada drobiowa. 154

pół i uformowałam prostokąt. Mięso posypałam pikantną przyprawą do kurczaka. Na patelni podsmażyłam pokrojone na drobno pieczarki i paprykę. Mi ęs o po sypa łam potarkowanym serem żółtym pieczarkami i papryką. Wszystko razem ciasno zwinęłam i związałam nitką.Włożyłam w rękaw do pieczenia.Dodałam odrobinę oleju i wody. Piekłam w temperaturze 200 stopni przez ok 1,5 godziny

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania