pieczywo - 17769 przepisów (strona:467/1185)

Cukinia w panierce 98

strony. Każdy plater zanurzamy w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej stron, Wyciągamy na talerz z ręcznikiem papierowy. Smacznego ! Podaje najczęściej z pieczywem pełnoziarnistym :)       Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Kurczak duszony w pomidorach, z zielonymi oliwkami 115

być lepsze, ale dodatek suszonych pomidorów i zielonych oliwek wynosi go na najwyższe poziomy smaku. Wszystkie te smaki przepełniają sos do którego polecam ugotowaną kaszę, ulubiony makaron lub świeże pieczywo – każdy dodatek jest dobry byleby tylko dobrze chłonął smakowity sos. Składniki (na 2-3 porcje): 6 podudzi z kurczaka ze skórą (około 1kg) 2 średnie marchewki 1 duża cebula

Smaczna Strona
Pieczone szparagi z serem, słonecznikiem i rzodkiewką! Pomysł na letni obiad! 136

dodatkowo skrop syropem z agawy. Całość zapiekaj przez 15 do 22 minut. Temp u mnie 180 stopni C z termoobiegiem. szparagi dodatkowo polej 2-3 łyżkami wody. Podajemy z pieczywem! Tak proste i pyszne danie! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pesto z liści rzodkiewki 143

oliwą. Całość zblendowałem i otrzymałem coś, w czym się zakochałem.  Pesto ma ciekawy, lekko orzechowy smak. Możecie wykorzystać je do sałatek, makaronów, a nawet jako smarowidło do pieczywa. Czas przygotowania: 10 min. Składniki na ok. 200 g pesto Koszt przygotowania: 5,00 zł SKŁADNIKI: 1 pęczek liści rzodkiewki 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka prażonych pestek słonecznika 2 plastry

kulinarnyJa
DUSZONA WOŁOWINA Z PRAŻONĄ CEBULĄ 115

Wołowina - chuda  bo tylko 2% tłuszczu  jest idealna do pieczywa, jako farsz, do naleśników , do ziemniaków , kasz itd.  Robi się ją szybko ale tylko jeżeli na samym początku poddasz ją wstępnej obróbce:) Jak? już piszę:) Smacznego :) SKŁADNIKI : 30 dag wołowiny chudej max 2% tłuszczu 5 łyżek prażonej suszone cebulki 3 łyżki oliwy sól i pieprz 2 łyżki

Gotowanie Patki
Zupa gulaszowa z cukinią 131

około 5 minutach pomidory i posiekany koperek lub pietruszkę. Gotować jeszcze przez kilka minut i ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Zupa gulaszowa dobrze smakuje podana z chrupiącym pieczywem. Zobacz również: gulasz po meksykańsku

Kuchcik gotuje
Kolorowa sałatka z kotletem sojowym (Insalata con cotolette di soia e verdure) 133

sałatkę z domowym kotletem sojowym? Świeży miks sa ł at, kolorowe pomidorki, awokado, plasterki czerwonej cebuli, czarne oliwki, kukurydza a do tego aromatyczny sos ziołowy i chrupiące kromki pieczywa.  Lekka i świeża sałatka, pełna koloru i smaku, w sam raz na letnie upały. Polecam Wam serdecznie ;):) INGREDIENTI  (4 porzioni) 4 cotolette di soia Amica Natura

La grande e la piccola cuoca
Wytrawne tosty (nie) francuskie z truskawkami, bazylią i octem balsamicznym 116

balsamicznym. Główne składniki zazwyczaj mamy w domu- chleb i jajka, potem kilka chwil smażenia i mamy prostą i ciekawą propozycję na śniadanie, kolację, tudzież imprezę 🙂 Śmiało można wykorzystać czerstwe pieczywo, ja najczęściej wykorzystuję odkrawane piętki chleba, które zawsze mrożę, po to, aby potem zafundować sobie z nich owe tosty 😊 2 porcje: * chleb/bułka- około 8 kromek * jajko- 2 szt. * truskawki

Kraina Miodem Płynąca
Pierożki z serem i czarnuszką 151

które mi pozostało, upiekłam podpłomyki na żeliwnej płytce. To taki produkt uboczny przy okazji lepienia pierogów:). Tak naprawdę to często je piekę z mąki wody i soli. To zamiast pieczywa, jeśli zabraknie w domu. Tym razem upiekłam z ciasta pierogowego i wyszły przepyszne. Zostały zjedzone maczane w oliwie z dodatkiem ziół. To tak na marginesie, bo nie zawsze można utrafić

Leśny Zakątek
Wysokobłonnikowe gofry z miodem gryczanym 184

diecie każdy wie. Mamy obecnie do dyspozycji mąkę owsianą wysokobłonnikową, która zapewnia nam ten składnik. Uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Służy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią w celu wzbogacenia smaku i poprawienia tekstury. Na słodko przyrządzimy z niej ciasta, naleśniki, bliny czy placków. Ja użyłam

AZgotuj!
KURCZAK, BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 123

Kurczak nadziewany mięsem jest idealny jako dodatek do pieczywa, można go również podać na ciepło, z sosem  jako danie obiadowe. Jest bardzo smaczny, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kurczak ( 1/5 kg ) pozbawiony kości  sól, pieprz, czosnek, słodka papryka do natarcia kurczaka

Kulinarne Fantazje Marioli
Szparagi z wody z jajkiem w koszulce, tosty i ajvar 144

którego wlewamy jajko. Gotujemy 3 minuty na wolnym ogniu. Jajko wyjmujemy łyżką cedzakową, kładziemy na ręcznik papierowy lub bezpośrednio na talerz. Ajwar: przepis dostępny pod linkiem "klik" . Tosty: ulubione pieczywo pieczemy w tosterze lub na patelni, wtedy używamy tłuszczu. Szparagi:Szparagi gotujemy w osolonej wodzie 5 minut, odcedzamy

Życie zaczyna się w kuchni
Trzyskładnikowe Ciasteczka Owsiane Oraz Recenzja Książki "Trzyskładnikowe Wypieki" 140

autorka wypisuje w bardzo przejrzysty sposób sprzęty które będą nam potrzebne aby przygotować te wszystkie proste, pyszności ;) Książka podzielona jest na działy: - ciasteczka - ciasta - wypieki z blachy - słodkie przekąski - pieczywo i nietylko - słone wypieki - desery - lody i sorbety  Nie wszystkie przepisy posiadają zdjęcie, w większości jest tylko treść, dzięki czemu zmieściło się ich więcej w książce. Przepisy są łatwe

Gotowanie...to proste !
Jaja sadzone w oliwie z sumakiem i pasta z awokado 148

dobrej oliwy i znakomitego sumaku. Sumak, przyprawa krajów bliskiego wschodu, lekko kwaskowata, idealna do jaj. Do jaj idealnie pasuje tutaj pasta z awokado z czerwonym pieprzem i ulubione pieczywo na zakwasie. Polecam gorąco. Inspirację znalazłam u FIK-a a przepis pochodzi z książki "Divine Food" pod redakcją Davida Halivy. Proponuje wykorzystać pomysł i cieszyć się pysznym śniadaniem. Jaja

Moje Małe Czarowanie
Wokół stołu – jak to ugryźć – cz. 3. Grill 109

jemy za pomocą specjalnych sztućców do ryb. Wędzone i marynowane morskie stwory najlepiej rozdrabniać sobie zwykłym ostrym nożem, a w przypadku ryb konserwowych wystarczy już jedynie widelec i kawałeczek pieczywa, którym można sobie pomóc w nabieraniu. Sałaty Sałaty zwykle trafiają na stół już rozdrobnione tak, że można je po prostu nabić na widelec i w ten sposób spożyć. Jeśli trafią

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania