pieczywo - 17769 przepisów (strona:474/1185)

Czerwone pesto z suszonych pomidorów 179

błyskawiczny obiad! Czerwone pesto z suszonych pomidorów można oczywiście wykorzystać klasycznie do makaronu (i jest naprawdę przepyszny!), ale cudownie sprawdza się również jako dodatek do mięsa, zwłaszcza kurczaka, czy pieczywa. Czerwone pesto z suszonych pomidorów Składniki: 8 suszonych pomidorów z zalewy 10 czarnych oliwek (można je zamienić na 2 suszone pomidory) około 10 listków bazylii łyżka płatków migdałowych łyżka pestek

PatiGotuje
Szybka pasta jajeczna ze szczypiorkiem 207

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny dodatek do pieczywa. Doskonale nadaje się jako dodatek do kanapek. Przepis jest bardzo prosty, a przede wszystkim szybki w wykonaniu. Szybka pasta jajeczna – składniki 4 jajka ok. 150g sera żółtego 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Szybka pasta jajeczna – przepis 1. Gotujemy na twardo jajka, a następnie zostawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z makreli, koziego sera i jajek 157

jajka, starty ser, ketchup i miksujemy dokładnie na gładko; – następnie przyprawiamy wedle uznania, próbujemy i w razie czego jeszcze doprawiamy. Dekorujemy świeżą natką lub koperkiem i jemy na pieczywie lub z miseczki

Zasmakuj Kuchni
Chili con carne 191

czasie wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, a po kolejnych 5 minutach - fasolę z kukurydzą (bez zalewy). Delikatnie mieszając - podgotować następne kilka minut. Podawać z ryżem, tortillą lub świeżym pieczywem

Di gotuje
Pikantna zupa z zielonej soczewicy i kiełbasy paprykowej 199

bardzo gęsta wystarczy gotować ją dłużej. Zupa jest bardzo sycąca i dlatego tez może nam całkowicie zastąpić danie główne. Poza śmietaną i koperkiem, zupę możemy dodatkowo podać ze świeżym pieczywem. The post Pikantna zupa z zielonej soczewicy i kiełbasy paprykowej appeared first on MeCooks

mecooks
wątróbka cielęca duszona... 184

przykryciem dusić z 30 minut, zdjąć pokrywkę, dodać majeranek, kucharka, pieprz i bez przykrycia dusić z 5 minut podawać na ciepło i do ziemniaków lub na zimno do pieczywa - wątróbka cielęca jest delikatniejsza, smaczniejsza od wieprzowej wątroby, my najlepiej ją lubimy duszoną z cebulą i majerankiem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka warzywna z kurczakiem 190

dużej miski przekładam przygotowane składniki: marchewkę, groszek, kukurydzę, pora, ogórki, jajka oraz podsmażonego kurczaka. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Sałatkę podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Żurek 223

pieprzem. Wyjąć kiełbasę z zupy, pokroić ją na plasterki, włożyć z powrotem do garnka z zupą (część kiełbasy można upiec według wskazówek poniżej). Żurek podawać z ugotowanym jajkiem i pieczywem. Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Domowe burgery 234

razy w tygodniu.  Pamiętaj: Do smażenia kotletów nie używamy oliwy, nie dodajemy do burgera sosów majonezowych, dobrze gdyby bułka nie była pszenna. Jeśli nie jest dostępna wersja pieczywa pełnoziarnistego, to nic się nie stanie jeśli zjesz jedną bułkę raz na 2 tygodnie.  Dieta Naturhouse uczy Cię zdrowego żywienia, a nie opiera się o sztywne zasady. Składniki: mielone mięso

Rusty Fork
Dip z selera i czerwonej cebuli 193

blendera wrzucić selara, cebulę, wasabi, sól, sok z cytryny oraz serek kremowy. Zmiksować. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego! Dip z selera i czerwonej cebuli Wskazówki. Dip podawać z pieczywem, krakersami a także grilowanymi warzywami. Jeśli nie lubimy czerwonej cebuli możemy ją śmiało zastąpić cebulą białą. The post Dip z selera i czerwonej cebuli appeared first on MeCooks

mecooks
kotlety ze świeżego dorsza z kiszoną kapustą... 169

łyżkami cukru, natką pietruszki, pieprzem mielonym do smaku i olejem rzepakowym - pyszne rybne kotlety ze świeżego dorsza, smakują usmażone prosto z patelni ale też i na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Golonka pieczona 231

Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piec około 1,5 godziny, aż golonki się ładnie zrumienią. Często polewając golonki marynatą z blaszki. Najlepiej smakują z zasmażaną kapustą, musztardą, pieczywem i do tego kufel jasnego piwa

Ala piecze i gotuje
Smalec z fasoli z cebulą i chrupiącymi skwarkami z kaszy gryczanej 180

pojemnikach z tej serii wspomniałam tu - klik . Chlebak jest naprawdę funkcjonalny i solidny. Wykonany został ze stali nierdzewnej, która jest odporna na korozję, a perforowania na dnie sprawiają, że pieczywo dłużej pozostaje świeże. Dodatkowo jest bardzo pojemny, gdyż pomieści nawet dwa bochenki chleba. Mimo wielkości ładnie prezentuje się w kuchni i może posłużyć za półkę. Otwieracz od razu spodobał się

Di gotuje
Smażony boczek z cebulą "świeżonka" 240

patelni rozgrzać olej. Wysmażyć boczek na chrupko. Dodać pokrojoną cebulę.Smażyć aż zmięknie. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Można także delikatnie obsypać cebulę cukrem. Podawać ze świeżym pieczywem. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 826 kcal Tłuszcz: 64,1g Białko: 51,3g Węglowodany: 9,6g Smacznego

Zielona Kuchnia
Ciasto do tortilli z ziołami i przecierem pomidorowym 216

Domowe tortille pszenne to najszybszy sposób na brak pieczywa. Mój przepis na tortille pszenne wzbogaciłam tym razem o odrobinę przecieru z pomidorów i łyżkę ziół prowansalskich. Jeśli chcesz zobaczyć jak najprościej zrobić prawdziwą, domową tortillę, to zapraszam! Jeśli wolisz spróbować najpierw wersji podstawowe, bez dodatków, to polecam mój przepis podstawowy na domowe tortille pszenne

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania