pieczywo - 17769 przepisów (strona:477/1185)

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem 134

tarce,łososia i cebulę drobno posiekać. Wymieszać z majonezem,dodać koperek i doprawić pieprzem. Solić nie trzeba,bo łosoś jest wystarczająco słony. Stosować w dowolnych ilościach do smarowania pieczywa

Kolorowa kuchnia Elki
Idealnie chrupiące bezglutenowe batoniki owsiane 185

minut na środkowej półce piekarnika w temperaturze 170-180 C. Możesz kroić jeszcze ciepłe, ale najlepiej wyglądają, gdy zostaną pokrojone wystudzone. Uwaga, mój patent! użyj noża do krojenia pieczywa, czyli tego z ząbkami, wtedy nic się nie będzie kruszyło i nie będziesz mnie przeklnać Smacznego!   Artykuł Idealnie chrupiące bezglutenowe batoniki owsiane pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Chleb pszenny graham na zakwasie żytnim 184

wyrosnąć a potem należy go upiec i zajadamy smakowity chleb. Najlepszy jest z masłem rzecz jasna ale z innymi dodatkami będzie super. Polecam zatem i pieczmy swoje własne pieczywo. Chleb pszenny graham na zakwasie żytnim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciecierzyca po bretońsku 102

chwilę, dodajemy passatę i szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez 5 min. Następnie dodajemy ciecierzycę, dusimy przez chwilkę, do smaku doprawiamy cukrem, pieprzem cayenne, solą, pieprzem, majerankiem. Podajemy z pieczywem

R'n'G Kitchen
Biały ser z maślanką 205

starty na grubych oczkach ogórek. Wszystko wymieszać - doprawić do smaku solą, pieprzem i gotowe.. ( opcjonalnie można dodać odrobinę cukru ) Serwuje z ugotowanym jajkiem lub tylko ze świeżym pieczywem.. Smacznego

Gaździnka warzy
Pasta z sardynek 195

kilka wrzucić do pasty. Tradycyjne przepisy zawierają odrobinę alkoholu w formie whisky lub bourbonów, ale i bez niego pasta również wychodzi smaczna. Polecam pastę z sardynek na chrupiącym, świeżym pieczywie. Ja swoją podałam na podpieczonym bajglu! The post Pasta z sardynek appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
TOSTY Z SAŁATKĄ GRECKĄ -ORZECH 169

sałatki, odrobinę ketchupu i majonezu.  Przykrywam kolejną kromką chleba tak by część z masłem była na zewnątrz.  Tosty piekę w tosterze albo w piekarniku do chwili aż pieczywo będzie chrupiące.  Smacznego

Gotowanie Patki
Tradycyjne zapiekanki 182

stopni. Bagietki przekroić na połówki. Nałożyć na nie pieczarki i posypać mozzarellą lub innym serem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 8-10 minut, aż ser się stopi a pieczywo będzie lekko chrupiące. Przed podaniem posypać szczypiorkiem oraz ketchupem lub ulubionym innym ulubionym sosem do zapiekanek.       Artykuł Tradycyjne zapiekanki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Nasze słopnickie śniadania 147

mango zastępujemy poziomkami, malinami lub jagodami, albo słodkimi jak miód, pachnącymi jeżynami. Często mamy ochotę na jakaś odmianę – obficie zastawiony stół pełen warzyw, owoców, serów, wędlin i pieczywa. Zdarza się też coś bardziej wykwintnego – np. jajka w koszulkach albo sadzone na toście z awokado i szczypiorkiem. Pycha! Zobaczcie nasz niezawodny przepis na jajko w koszulce. Artykuł Nasze słopnickie

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – kurczak i jarmuż 179

Trzech Krzyży) w menu jest „sałatka cesarska” podawana w postaci rozłożonych na talerzu liście sałaty, ułożonych na niej kawałków kurczaka, kilku pomidorków koktajlowych i kilku stosowanych kromek pieczywa. Takie danie kosztuje bodaj 42 zł!!! I niestety smakuje mega przeciętnie … Nasza sałata Cezara jest bardzo prosta w przygotowaniu, sycąca (pomimo niewielu składników) i dość niskokaloryczna. Szczególnie polecamy dresing

Niedzielny kucharz
Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka 205

ogranicza wysoka cena. A leżeć mogą długo, gdyż placki mocno napakowane są chemią, utrwalaczami, które sztucznie wydłużają im życie. Tortille domowej roboty z czasem stają się czerstwe jak każde pieczywo. Można je natomiast mrozić w szczelnych pojemnikach. Później trzeba je wyjąć z zamrazalnika, odmrozić i np. odgrzać w mikrofali wcześniej zwilżając placki delikatnie wodą. Zresztą zobaczcie sami i porównajcie tortille

Niedzielny kucharz
Co zamiast fast food – menu na tydzień 136

koniecznie, które ze składników macie w domu. 4 udka 500 g kaszanki 15 cm chorizo 2 jajka 100 g mielonych migdałów 1/2 szklanki komosy Mleko kokosowe 4 kromki ciemnego pieczywa 4 bułki z mąki pełnoziarnistej Ciecierzyca z puszki 100 g koziego sera z ziołami np. z czosnkiem niedźwiedzim Kawałek sera pleśniowego Opakowanie drożdży instant Jabłko Gruszka Cytryna Mały seler Pietruszka

Niedzielny kucharz
Wtorek: Ratatouille 162

czterech łyżek) przykrywamy i dusimy razem przez mniej więcej 15 minut na wolnym ogniu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ratatouille doskonale smakuje odgrzane następnego dnia, podane z dobrym pieczywem. Zobacz menu na tydzień – co zamiast fast food, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Artykuł Wtorek: Ratatouille pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Polędwiczki z sałatką z pieczonych brukselek i batata 113

trochę się przypalą. Oczywiście duża w tym zasługa batata, niewyględnego w stanie surowym ziemniaka, który po upieczeniu zmienia się w prawdziwego słodziaka. Sałatkę można zjeść solo z dodatkiem np. pieczywa. My podaliśmy ją z soczystą, pieczoną w pomarańczowej zalewie polędwiczką. Składniki: Brukselka 250 g Duży batat Polędwiczka 500 g Zalewa Pomarańcza 5 łyżkek sosu sojowego Imbir – 3 cm Czosnek

Niedzielny kucharz
Kapuśniak z pieczonej kapusty 156

kapustę jako substytut mięsa z grila. Kto nie próbował pieczonej kapusty ten nie uwierzy, że spokojnie może iść w szranki z dobrym kawałkiem pieczystego. Można ją zjeść z ciemnym pieczywem, solo, albo z dodatkiem innych pieczonych warzyw. Zobacz też inne przepisy z menu na tydzień – przedświąteczna dieta. Kapuśniak z pieczonej kapusty My postanowiliśmy zrobić z niej… kapuśniak. Zblendowaliśmy

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania