się miękkie dodać kaszę. Zupę cały czas gotować na małym ogniu. Gdy mieso i warzywa są ugotowane, do zupy dodać drobno krojoną natkę pietruszki. Podawać samą bądź z dodatkiem pieczywa. krupnik Wskazówki. Zupa jest naprawdę bardzo łatwa do przygotowania. Serwując ją z żeberkami uważajmy aby nie było w niej kości. Czasami jeśli żeberka są źle pocięte kości na linii cięcia
mecooksmoże być twarde, dodajemy pokrojoną marchewkę i cebulę, dolewamy płyny, ponownie dusimy około 1 godziny. Gulasz ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kaszą, makaronem, kluskami lub pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPachnie nią w całym domu... Lekko słodka (mimo, że praktycznie bez cukru), na mące orkiszowej z chrupiącą i słodziutką kruszonką. Nie ma nic lepszego od zapachu drożdżowego pieczywa w całym domu! Składniki: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 450 g mąki orkiszowej typ 450-550 60 g ksylitolu lub cukru 1/2 łyżeczki soli
CzarnawisienkaSzybki sposób na najprostszy gulasz, który jest w sam raz do pieczywa lub do placka po węgiersku. Pomysł powstał podczas przygotowania schabu, do zapieczenia w kapuście. Zakupiony schab często jest tak wykrojony, że posiada jeszcze mięso, które nie jest potrzebne do upieczenia kotletów, czy innych dań ... Wówczas mięso "obrabiamy" tak żeby został nam schab właściwy, a z pozostałej
chleba naszegosłonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę
The Slow Life Wifeoliwek. Ja dodaję olej lniany gdyż z tłuszczem lepiej wchłaniają się witaminy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Miksujemy blenderem lub rozgniatamy widelcem na gładką masę. Podajemy np. z ulubionym pieczywem
Domowy Smak Jedzeniadoprawiamy curry , solą do smaku , gotujemy ,aż warzywa zmiękną . Na koniec wyłączamy gaz , dodajemy śmietankę , posypujemy świeżym , siekanym koperkiem, pieprzem i podajemy na gorąco . Zupa jest pyszna z kawałkiem, pieczywa czosnkowego Smacznego ! Artykuł ” Amore kalafiore ” , zupa kalafiorowa na serduszkach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypoważnie obciąża nasze jelita. Nie musimy być na niego uczulonymi aby od czasu do czasu z niego zrezygnować i zastąpić np. mąkę glutenową tą bez glutenu, czy makarony lub pieczywo tymi bez glutenu. Dużym minusem produktów bezglutenowych jest nadal ich cena, ale od czasu do czasu warto po nie sięgnąć. Ja od kilku miesiecy bardzo ograniczyłam spożycie glutenu. Kilka
mecookspiekarnika, bardzo ostrożnie wykładamy z formy do pieczenia na blachę i kontynuujemy pieczenie przez kolejne pół godziny. Podajemy ciepłą z sosem pomidorowym jako dodatek do ziemniaków, ryżu czy pieczywa. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy od pokrojenia cebuli w małą kostkę. Cebulę wkładamy do garnka, dodajemy oliwę. Smażymy na małym ogniu przez dwie minuty. Następnie dodajemy sól, pomidory w puszce oraz zioła
mecookssmakuje jak gulasz z wieprzowiny, lecz może być jego miłą namiastką na diecie:). Jest smaczny i lekki, przeważają w nim warzywa. Można podać go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem. 2 filety z kurczaka 2 papryki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 dużego selera 2 cebule 200g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Szefowa kuchnisól i pieprz do smaku majonez Wykonanie: Jajka obrać, pokroić razem z pieczarkami, wymieszać z startym serem. Przyprawić do smaku, połączyć z majonezem według uznania, wymieszać i podawać z pieczywem
Tradycyjna KuchniaCebulę obrać i drobno pokroić. Zeszklić na oleju. Mięso pokroić w drobne kawałki, przesmażyć z cebulą. Dodać do kapusty. Całość gotować do odparowania wody. Doprawić. Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 294,9 kcal Tłuszcz: 16,1g Białko: 25,3g Węglowodany: 6,8g Smacznego
Zielona KuchniaPotem dopiekamy bez pokrywki, z każdej strony po 10 minut. -- Po upieczeniu czekamy 10-15 minut, kroimy mięso i wykładamy na półmisek. Serwujemy na gorąco z ziemniakami lub do pieczywa... Smacznego
chleba naszegoaromacie owoców tropikalnych, miodu i brzoskwiń Idealne do niebieskich serów pleśniowych, owoców czy też deserów. ` Casillero del Diablo – Chardonnay – wino wytrawne, białe, o aromacie ananasa, brzoskwiń, orzechów, gruszek i pieczywa. Idealne do ryb, owoców morza i białego mięsa. Casillero del Diablo – Cabernet Sauvignon – wino wytrawne, czerwone, o aromacie jagód, śliwek, suszonych owoców i wanilii. Idealne do jagnięciny czerwonych mięs, dojrzałych
Ostra na SłodkoCałość gotować na małym ogniu do chwili aż mięso i papryka będą miękkie. Na koniec wymieszać ze śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki. Spożywać na ciepło z ulubionym pieczywem
Kolorowa kuchnia Elki