pieczywo - 17769 przepisów (strona:488/1185)

Strogonow 225

mięsa. Danie przyprawiamy papryką słodką i ostrą oraz musztardą. W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z łyżką wazową wywaru a następnie przelewamy do całości. Doprowadzamy do zagotowania. Strogonowa podajemy z pieczywem lub ryżem ugotowanym na sypko

Qchnia po prostu
Chleb w jajku na ostro 263

Smażony chleb w jajku to świetny sposób na szybkie śniadanie czy kolację, gdy w domu zabraknie świeżego pieczywa. Takie grzanki można przygotować na bazie wody, lub jeśli wolicie, mleka owsianego. Doskonale smakują posypane świeżym szczypiorkiem. 3 kromki czerstwego chleba 1 jajko 3 łyżki wody/mleka owsianego 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki soli (opcjonalnie) szczypiorek Na talerzu roztrzepujemy jajko z wodą

Dieta bez mleka
Serek jogurtowy ziołowy 150

Witam! Pokarzę Wam jak w bardzo prosty sposób można zrobić w domu pyszny, zdrowy i niskokaloryczny serek do pieczywa. Tak naprawdę on robi się sam. Zapraszam Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i ziół prowansalskich Przygotowanie: Przygotowujemy sitko o drobnych oczkach, gazę i miskę. Na miskę kładziemy sitko, na sitku rozkładamy gazę. Jogurt mieszamy z przyprawami

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Domowa wędlina drobiowa z żurawiną 213

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Taka drobiowa wędlina to świetna alternatywa dla kupnej wędliny lub pasztetu ze sklepu. Smakuje wyśmienicie na kromce świeżego pieczywa. Jej przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy zmielić drobiowe mięso, wymieszać z dodatkiem żurawiny, serka twarogowego i przypraw. Później pozostaje tylko uformowanie mięsa w folii i pieczenie Domowa wędlina drobiowa

Marta Gotuje
SER Z JOGURTÓW GRECKICH 151

obciążyłam talerzykami).  Nakładamy na garnek lub miskę tak żeby było miejsce na serwatkę, chowamy do lodówki. Codziennie odlewamy serwatkę.  Po 2 dniach serek możemy użyć do smarowania pieczywa (jest kremowy) Wystarczy dodać szczypiorek lub przyprawić wg uznania. Po 3-4 dniach serek jest zwarty  Możemy użyć do naleśników, ciast lub deserów. Z  podanej ilości otrzymałam

Pani na deser
Najlepszy Domowy Gulasz Węgierski 550

Gulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule

Słodka Strona
Dyniowe bułki na żytnim zakwasie 152

żytniej razowej 100 g pestek dyni + 50 g do posypania 1½ łyżki soli rozmącone jajko do posmarowania Do tego wypieku najlepiej upiec dynię w piekarniku. Wtedy dobrze odparuje, a pieczywo z taką dynią będzie miało intensywny pomarańczowy kolor. Wieczorem, 12 godzin przed wyrobem ciasta chlebowego przygotuj zaczyn. W misce wymieszaj wszystkie składniki. Zaczyn powinien mieć gęsty jak kwaśna śmietana. Przykryj

codojedzenia
Leczo 137

bigos. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. z dodatkiem pieczywa. To cudowne, jesienne danie. Łatwe w przygotowaniu, pełne warzyw, z minimalną ilością tłuszczu, kolorowe, duszone

Krokusowy Dom
Wegetariański pasztet z dynią i komosą ryżową 126

pomidorowej sałatki. Pasztet z kaszy jaglanej, soczewicy, komosy ryżowej i dynii ma świetną konsystencję i dobrze się kroi, ale jest także bardzo kremowy i nadaje się do smarowania pieczywa. A Wy, jaki pasztet lubicie? :) 100 g suchej zielonej soczewicy 100 g suchej kaszy jaglanej 100 g suchej komosy ryżowej 100 ml oleju rzepakowego + 2-3 łyżki do smażenia duża czerwona

Mienta blog
Drożdżowy chleb żytni 181

Witajcie. Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na domowe pieczywo. Tym razem zrobiłam 100% chleb żytni na drożdżach. Taki chlebek jest pyszny, sycący (bo nie dmuchamy) i zdrowy. No i ten zapach... Składniki: 3 szkl mąki żytniej (u mnie typ 720) 1 op. suchych drożdży (7g) 1 łyżeczka soli szczypta cukru 1 jajko 3/4 szkl ciepłej wody 1 łyżka oleju do posypania

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wątróbka drobiowa gotowana 156

spożycia. Serwujemy z podsmażona cebulką. Żeby zaserwować gorące danie, to pod koniec smażenia cebuli dodajemy wątróbkę. Smażymy razem dwie minuty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Doskonale smakuje z pieczywem, ale tez może być podawana z ziemniakami. Smacznego

chleba naszego
Gęsty krupnik na wołowinie i żeberkach 186

można się porządnie ogrzać, bo wymaga dłuższej chwili stania przy kuchence. Ten krupnik na kaszy pęczak jest bardzo gęsty, zawiesisty, porządnie napchany mięsem, jarzynami i kaszą. Z dodatkiem świeżego pieczywa na pewno zastąpi Wam dwudaniowy obiad! W garnku pod przykryciem rozgrzewamy bulion lub rosół z dodatkiem suszonych grzybów, ziela angielskiego i liści laurowych. Żeberka kroimy na kawałki z jedną kostką

Karo in the Kitchen
Chałwa słonecznikowa z miodem w czekoladzie - bez cukru i kilka słów dlaczego nie jemy cukru 163

zastąpić produkty bogate w węglowodany i gluten zdrowymi odpowiednikami i dzięki temu zmniejszyć łaknienie na słodki smak; • Porady, dzięki którym przestaniesz pić niezdrowe słodzone napoje oraz jeść glutenowe pieczywo, które również zawiera niezdrowy cukier; • Wiedzę i informacje, które pomogą każdemu cukrzykowi dobrać odpowiedni program odbudowy zdrowia oraz redukowania ochoty na słodycze.  Statystyki są przerażające,   91 proc. Polaków

Szkrab Je Sam
Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym 171

mieszamy ze śmietaną, hartując ją aby się nie zważyła. Dodajemy śmietanę do zupy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przed podaniem zupę pieczarkową posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem. The post Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta twarogowa z wędzoną makrelą 179

szczypiorku sól, pieprz  PRZYGOTOWANIE Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem. Dodajemy posiekaną rybę i szczypiorek. Mieszamy z oliwą, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. smarujemy ulubione pieczywo :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania