Wiedzieliście, że z pieczywa tostowego też można zrobić super grzanki? Takie chipsy z chleba tostowego bardzo często podaję jako samodzielną przekąskę. Grzanki czosnkowe wzbogacą też smak zup kremowych i sosów. Jeśli lubicie takie szybkie snaki, to z pewnością spodoba Wam się tez mój przepis na chipsy z tortilli
AniaGotuje.plktóre doskonale komponuje się z sałatą i sosem chrzanowym. Można ją podać na większym półmisku lub podzielić na mniejsze porcje. U mnie znika bardzo szybko z dodatkiem świeżego pieczywa. Pychota! Może również spróbujecie? 1 opakowanie mixu sałat (150g) 2 białe kiełbaski (u mnie z szynki Henryk Kania ) 3 jajka Sos: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Di gotujetrzy lata schudł 70 kg… Napisał o tym książkę, w której dowodzi, że fat nie jest bad, a prawdziwym wrogiem diety są węglowodany. Dlatego sekuje z menu makarony, pieczywo i kluski. Zamiast nich proponuje np. Lasagnię z cukini oraz kuskus z kalafiora. Naszym zdaniem patent jest absolutnie genialny. Posiekany w malakserze kalafior (można go też zetrzeć na tarce), upieczony
Niedzielny kucharzPulpety: 500 g mielonego mięsa wołowego 2 cebule drobno posiekane 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (utrzyj w moździerzu 5-6 ziarenek) Szklanka bułki tartej ze świeżego pieczywa (zmiksowane 2 kromki chleba) 1/2 pęczka pietruszki, drobno posiekanej 2 łyżeczki soli Zupa: 6 szklanek rosołu drobiowego 2 marchewki posiekane w talarki 400 g czerwonej soczewicy Zmiażdżony i roztarty ząbek
Niedzielny kucharzsłodko, albo jako zakąska do dań wytrawnych. Naleśniki prosto z Afryki Płaski chlebek, wypiekany na gorącej blasze albo patelni jest charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem, bo często jest podawany na słodko, z miodem i daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też
Niedzielny kucharzminut, po czym zmiksować. Dodać złotą zasmażkę przygotowaną z mąki i masła, podgrzać mieszając do zgęstnienia. Doprawić do smaku, włożyć pokrojoną w krążki kiełbasę i podawać z ziemniakami lub pieczywem
Tradycyjna KuchniaLekka sałatka w kolorach wiosny z egzotycznymi owocami, błyskawiczna w przygotowaniu. Do podania ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki: awokado mango rukola, roszponka lub mix sałat garść orzechów włoskich na sos: 4 lyżki oliwy łyżka octu winnego lub soku z cytryny łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, orzechy uprażyć na suchej
wyzwania kuchennefrancuskie. Można jeść je na słodko, albo jako zakąskę do dań wytrawnych. Płaski chlebek, wypiekany na gorącej blasze, albo patelni jest charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem, bo często jest podawany na słodko, z miodem, daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też
Niedzielny kucharzwyjąć pestkę, a miąższ skropić sokiem z cytryny, wyjąć łyżką mięso makreli i awokado umieścić w blenderze i zmiksować. Skosztować, czy pasta jest dość słona, doprawić pieprzem podawać z pieczywem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule około 1/2 szklanki bulionu (lub wody) 2 łyżeczki ziaren jałowca 2 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1 płaska łyżeczka
Oryginalny smakktóre doskonale komponuje się z sałatą i sosem chrzanowym. Można ją podać na większym półmisku lub podzielić na mniejsze porcje. U mnie znika bardzo szybko z dodatkiem świeżego pieczywa. Pychota! Może również spróbujecie? 1 opakowanie mixu sałat (150g) 2 białe kiełbaski (u mnie z szynki Henryk Kania ) 3 jajka Sos: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Di gotujezabawę na Rynku zaczepiając mężczyzn i porywając ich do tańca, na koniec nakazując oddać wierzchnią część odzieży, jako rekompensatę strat poniesionych za Combra. Co jadano? W bogatszych domach zapustowe pieczywo było przygotowywane w podobny sposób jak teraz, czyli najczęściej na smalcu. Ważne było, aby pączek był jak najbardziej tłusty – tak, by najeść się pod przysłowiowy korek przed 40 dniami postu
Kate's Kitchenzabawę na Rynku zaczepiając mężczyzn i porywając ich do tańca, na koniec nakazując oddać wierzchnią część odzieży, jako rekompensatę strat poniesionych za Combra. Co jadano? W bogatszych domach zapustowe pieczywo było przygotowywane w podobny sposób jak teraz, czyli najczęściej na smalcu. Ważne było, aby pączek był jak najbardziej tłusty – tak, by najeść się pod przysłowiowy korek przed 40 dniami postu
Kate's Kitchenprowansalskie. Zamiast tego można dać inną przyprawę, np. ostatnio dodałam przyprawy do ziemniaków, bo zioła mi się skończyły i pieczarki również były smaczne. 3. Podawać do obiadu lub do pieczywa. Smacznego
Kuchnia domowa Aniszybkie, chrupiące i wyraziste w smaku przekąski zrobiłam z potrzeby chwili. O tej porze roku zawsze w lodówce mam cykorię belgijską i buraki pieczone przy okazji wypiekania pieczywa w weekendy. Składniki : cykoria belgijska 200 g ricotty chrzan (dałam 2 łyżki, ale to kwestia indywidualnego smaku) pieczony burak czerwony kawałek makreli wędzonej sos teriyaki koperek Ricottę wymieszać z chrzanem. Cykorię podzielić
Weekendy w domu i ogrodzie