pieczywo - 17769 przepisów (strona:475/1185)

Pasta z awokado i kiełkami 220

śniadanie jak i kolację. Składniki 1 dojrzałe (miękkie) awokado 3 jajka 1 ząbek czosnku sok z 1/4 cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki majonezu odrobina dowolnych kiełków sól pieprz pieczywo Pasta z awokado i kiełkami – przepis Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Miąż z awokado kroimy w kostkę i skraplamy sokiem z cytryny. Mieszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BUŁKI - BEZGLUTENOWE I NISKOWĘGLOWODANOWE NA SERKU WIEJSKIM 284

wilgotne w środku, niestety miękkie także z zewnątrz, i właśnie nad brakiem chrupiącej skórki w takich wypiekach ubolewam 😡 najbardziej.  Ale mimo tego, jak się kilka tygodni nie je pieczywa, kanapka z takiej bułki smakuje rewelacyjnie 😉 Składniki: 200 g serka wiejskiego 12 g roztopionego masła 40 g łupin babki jajowatej 1 łyżka czarnuszki 1 łyżka siemienia lnianego 2 całe jaja

Walijskie Pichcenie
Pasztet ” Tymiankowy prosiak „ 155

Pasztet „Tymiankowy prosiak” Pasztet , szczególnie ten pieczony , zawsze jest pyszny . Uwielbiam go ,szczególnie ze świeżym pieczywem ..mniam Tymiankowy prosiak , jest inspirowany , kanapką , którą jadłam w Belgii , były w niej ogromne kawałki pysznego , pieczonego pasztetu , obtoczonego w tymianku ..rewelacja . Odtworzyłam ze smaku , więc pewnie nie jest identyczny , ale mi smakuje dokładnie jak tamten , do tego świeża bagietka , sos tatarski

Ogrodnik w podróży
Pieczona szynka z rozmarynem 120

Soczysta, ziołowa i pikantna tak w skrócie można opisać tę szynkę. Piekę ją, jako wędlinę do pieczywa, ale równie dobrze sprawdza się, jako danie obiadowe. Składniki: szynka 1kg łyżka rozmarynu suszonego łyżka czosnku granulowanego łyżka ostrej papryki 1/2 łyżki soli 1\/2 łyżki czarnego pieprzu 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek do posypania: płatki

Pyry na Gaz
Paluchy drożdżowe z mozzarella i ziołami 183

pizzowego w łapę i gotowe. Paluchy to fajna przekąska na karnawał czy domową imprezę, idealne do zimnego piwa. Są łatwe w przyrządzeniu i można je nadziać czym popadnie. Moje pieczywo na imprezach zawsze jest mile widziane. Pozytywna krytyka skłania mnie do wymyślania wciąż nowych przepisów jak ten na paluchy drożdżowe ala pizza . Paluchy drożdżowe Składniki: 350 g pszennej mąki

codojedzenia
Bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską 152

dzień od zapachu pysznego świeżego dopiero co upieczonego pieczywa. Dziś bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską. Bardzo smaczne delikatne i chrupiące. Można je zjeść na śniadanie lub zrobić z nich zapiekanki. Składniki: mąka pszenna typ 450 600 g drożdże świeże 40 g ciepła woda 400 ml olej słonecznikowy 2 łyżki sól prowansalska 1 łyżeczka słonecznik łuskany 2 garście Wykonanie

Różowa kuchnia
Zupa fasolowa (fasolówka) 127

zupy. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Całość gotować jeszcze około pół godziny. Kilka minut przed końcem gotowania doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać gorącą z pieczywem. Smacznego

Zielona Kuchnia
Ciabatta z orzechami włoskimi i rodzynkami według Hamelmana 157

popołudnia w kuchni to czysta przyjemność, cieplutko, przyjemnie i pachnąco. Ciabatty są mega pyszne, mają chrupiącą skórkę, wilgotny i elastyczny miękisz a orzechy przyjemnie chrupią pod zębem, rodzynki nadają pieczywu lekkiej słodyczy. Warto zatem upiec sobie takie chlebki. Ciabatta po włosku to "kapeć" czyli i chleby takie powinny być, płaskie i owalne. Ciabatty według Hamelmana zaproponował

Moje Małe Czarowanie
Wtorek: Ratattouille z piekarnika w 2 krokach 131

chodzi o to by były lekko twarde). Pod koniec pieczenia dodaj cieciorkę z puszki i posiekane zioła. Wymieszaj. Piecz jeszcze przez kilka minut. Podawaj na ciepło, np. z dobrym pieczywem. Smacznego! Artykuł Wtorek: Ratattouille z piekarnika w 2 krokach pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Aromatyczny i soczysty schab pieczony w rękawie (na obiad i kanapkę) 146

tego kilka podstawowych przypraw oraz czooosnek! Tak upieczony schab jest soczysty, miękki i niezwykle aromatyczny. Może być doskonałą propozycją na obiad, a po ostudzeniu wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. Koniecznie spróbujcie! 1,3 kg schabu Przyprawy: 1 łyżka majeranku (płaska) 1 łyżka tymianku  1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka soli (lub według gustu) pieprz Dodatkowo: 5 ząbków czosnku Umyty

Di gotuje
Pstrąg z piekarnika, pieczony w folii 303

podaję w folii aluminiowej. Jeśli chcecie rybę z niej wyjąć, przelejcie na talerze sos, który jest w folii. To on stanowi kwintesencję smaku tego dania. Pstrąga podajemy z białym pieczywem, które można maczać w sosie. Smacznego

Smak mojego domu
Zapiekany makaron z serowym sosem z dyni 188

skórki ½ litra wywaru warzywnego ( albo drobiowego) 150 g parmezanu 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz do smaku 400 g makaronu ( rigatoni) Posypka 1 ząbek czosnku 2 kromki pieczywa garść orzechów włoskich 1 łyżeczka oliwy 50 g parmezanu Instructions Cebulę drobno pokroić, czosnek posiekać a obraną dynię pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i krótko podsmażyć cebulę

Cooking for Emily
Kartoflanka 177

bulionu drobiowego lub rosołu 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 0,5 łyżeczki mielonego chilli 0,5 łyżeczki tymianku sól pieprz DODATKOWO: 50 g wędzonego boczku 1 kromka ciemnego pieczywa lub gotowe grzanki koperek do posypania opcjonalnie kwaśna śmietana Bulion podgrzewamy. Ziemniaki i bataty obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Nie muszą być to idealne kostki, bo i tak zostaną zmiksowane

Kuchnia od dwojga
Kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem 139

Połączenie kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem daje bardzo soczystą i smaczną surówkę. Taka surówka wspaniale smakuje z razowym pieczywem, a dodana do dania obiadowego bardzo je ożywia i urozmaica. Uwielbiam surówki i przy każdej okazji staram się w nich łączyć warzywa, które są zdrowe, a ich jedzenie sprawia przyjemność. Tym razem kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem jest z dodatkiem papryki

Kuchcik gotuje
Ratatouille z piekarnika w dwóch krokach 199

chodzi o to by były lekko twarde). Pod koniec pieczenia dodaj cieciorkę z puszki i posiekane zioła. Wymieszaj. Piecz jeszcze przez kilka minut. Podawaj na ciepło, np. z dobrym pieczywem. Smacznego! Artykuł Ratatouille z piekarnika w dwóch krokach pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania