chleba oraz kanapki z iście z włoskim charakterem.. Takie pyszności możesz przygotować na śniadanie, kolację lub każdą domową imprezę. A do tego zrobisz je na idealnie dobranym pieczywie bezglutenowym
AniaGotuje.plAromatyczne serowe kulki z domowej roboty Labneh, obtoczone w arabskiej mieszance za'atar i zamarynowane w oliwie to przysmak, który idealnie pasuje do świeżego pieczywa lub jako dodatek do sałatki. Spróbujcie sami, a jestem pewna, że również i Wam posmakuje. Składniki: ser labneh np. z TEGO przepisu za'atar oliwa Z sera ulepić kulki o wielkości orzecha włoskiego
wyzwania kuchennechciałam, z chrupiącą skórką na wierzchu, mięciutkie w środku i smaczne. Nawet na drugi dzień nie straciły ani na smaku, ani na wyglądzie. Zachęcam Was do wypiekania domowego pieczywa. Można to zrobić o każdej porze. A gotowe, upieczone, mieć można... też o każdej porze. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysijest pyszna. Nie trzeba zagęszczać mąką, robi to starty na tarce ziemniak! Kapusta smakuje jak zasmażana, może być świetnym dodatkiem do drugiego dania, lub samodzielnym daniem, ze świeżym pieczywem smakuje wyśmienicie! 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 2 łyżki kminku 4 ziele angielskie 3 listki laurowe parę kulek pieprzu czosnek 3-4 ząbki cebula 1 boczek
Takie tam pichcenieWarkocz na zakwasie to kwietniowa propozycja Ani z bloga " Kuchennymi drzwiami" . Jestem wiebicielką chałek, pachnącego i mięciutkiego słodkiego pieczywa. Różniste chałki już wypiekałam, na blogu zebrałam już niemałą ich kolekcję. Jak do tej pory wszystkie piekłam na drożdżach. Dlatego ochoczo przystałam na upieczenie pierwszej chałki bez drożdży, chałki na zakwasie. Chałka jest nieco bardziej zwarta niż tradycyjna drożdżowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kilkanaście lat wstecz, kiedy to zaczęło być modne odżywianie zgodne z grupą krwi, przy mojej grupie krwi 0 Rh+, wyczytałam, że nie powinnam jeść żadnego pieczywa, żadnych makaronów, większości nabiału, pić napoi gazowanych...Same zakazy podstawowych produktów! Natomiast powinnam jeść mięso, chleb Ezechiela i Esseński. To tak w skrócie. Wówczas nie piekłam jeszcze chleba w domu, ale te dwie nazwy
Leśny Zakątekwierzchu układamy pieczoną ciecierzycę, pestki dyni, orzechy włoskie i pomidorki koktajlowe. Całość skrapiamy sosem miodowo-musztardowym. Sałatkę z rukolą, pieczoną ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że rukola jest wartościową sałatą. Zawiera kwas foliowy, beta-karoten i luteinę, która chroni wzrok. W rukoli znajdziemy witaminy A, C, i K oraz wapń, magnez, żelazo
My Chcemy Jeśćbardzo szybkie danie i bardzo stylowe. Kozi ser nadaje tostom wyrazistego smaku, a żurawina lagodzi go swoja slodyczą. Proporcje dla dwóch osób. Zapraszam. Skladniki: 6 kromek dowolnego pieczywa 150 g koziego sera 2 garści świeżej ulubionej sałaty 1 garść mieszanych orzechów 1 łyżeczka prażonego sezamu 1 garść suszonej żurawiny 1 łyżeczka tymianku oliwa z pierwszego tłoczenia ocet balsamiczny albo
Wino Francja Kuchniaprzyprawami dokładnie całość zmiksować na aksamitny krem, dodać śmietankę kokosową oraz miód. Gotować 5 minut. Można podpiec przed podaniem. Przyozdobić prażonym sezamem. Podawać ze świeżą bagietką lub innym ulubionym pieczywem. Smacznego
Wino Francja Kuchniakoniec do gotowego dania dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Danie komponuje się z każdym dowolnym dodatkiem, może to być purée ziemniaczane, frytki, ryż, kasza, makarony, jak również świeże chrupiące pieczywo podane oczywiście z zestawem ulubionych sałat. Smacznego
Wino Francja KuchniaPrawdziwie wiosenny przepis. Duża porcja świeżych warzyw i pyszne smarowidło do wszystkiego rodzaju pieczywa: ciabatty, krakersów, bagietek. Pięknie wyglada i dobrze smakuje. Inne pasty na chleb: tutaj i tutaj. Zapraszam: Wiosenne smarowidło: 150 g naturalny serek z ziołami 1 czerwona cebulka 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy 4 łyżki białego wina 4 łyżki suszonych owoców: morele
dolcevitainmykitchengrzybowym aromatem więc wyciągnęłam z zamrażalki grzyby, które mąż uzbierał ostatniej jesieni. Mięso wyszło miękkie, delikatne z grzybową nutą. Możemy podać je z ryżem, młodymi ziemniakami lub zjeść z pieczywem. Pod każdą postacią będzie pyszne. Mięso można przygotować na wodzie, ale tak jak ja na bulionie. Sos wtedy jest bardziej aromatyczny. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 4 szklanki bulionu warzywnego
Kuchnia w oparachKońce gazy zebrać i zwinąć gumką recepturką. Wstawić całość (razem z miską) do lodówki. Co kilka godzin docisnąć gumkę. Po 12-24 godzinach otrzymamy kremowy serek do smarowania pieczywa, a po około 3-4 dniach - miękki biały ser, który można pokroić
wyzwania kuchennetwarożku ułożyć pokrojonego w plastry ogórka, pokrojone w plastry pomidorki, odsączone oliwki, pokrojone w paski rzodkiewki, ćwiartki ugotowanych na twardo jajek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem do wędlin
Czerwień i błękitPasta z awokado Pasta z awokado smakuje wybornie do kanapek z pszennego pieczywa i tostów. W duecie ze słonymi przekąskami (talarki, krakersy) jest również doskonałą przystawką na każde przyjęcie. Awokado to bomba witaminowa, zawiera również wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych. Sięgnijcie po ten owoc na pewno wyjdzie wam na zdrowie. Składniki na pastę z awokado: 1 awokado
Gotuj Się Kto Może