ryż czy kaszę to gotujemy je według przepisu na opakowaniu. Danie serwujemy udekorowane kolendrą/kleksem śmietany/ćwiartką limonki/oprószamy twardym serem, podajemy z ryżem/ulubioną kaszą/lub pieczywem i gotowe! Spróbujcie, naprawdę warto, mam nadzieję, że dyniowe chili con carne pobije Wasze serca i podniebienia - Smacznego ;) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Symfonia Smakówpekińskiej z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kukurydzy i szczypiorku z dodatkiem sosu vinaigrette. Drugi pomysł na lunchboxa to sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami w towarzystwie grzanek z ciemnego pieczywa. Trzeci pomysł to pyszna sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami, mówię Wam- pyszności! Składniki: 2 dojrzałe gruszki garść dowolnego miksu sałat ser pleśniowy blue orzechy włoskie 6 łyżek oliwy
Czerwona Porzeczkajutrzejsze śniadanie polecam pyszny omlet z cukinią i pomidorem. Omlet jest szybki i łatwy do przygotowania. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1 mała cukinia, 1 pomidor, 1 cebula, 3 jajka, ½ łyżeczki bazylii, 2 łyżki masła, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Pomidora oraz cebulę kroję w kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam warzywa
Tradycyjna kuchnia Kasićwiartki jajko i ozdabiamy zieleniną. Zostało nam trochę kwaśnej śmietany, którą dodajemy do każdej rybki i ozdabiamy np. papryką. Po posypaniu całości koperkiem, możemy już serwować: same, z pieczywem lub do ziemniaków. Smacznego
chleba naszegosię miękkie dodać kaszę. Zupę cały czas gotować na małym ogniu. Gdy mieso i warzywa są ugotowane, do zupy dodać drobno krojoną natkę pietruszki. Podawać samą bądź z dodatkiem pieczywa. krupnik Wskazówki. Zupa jest naprawdę bardzo łatwa do przygotowania. Serwując ją z żeberkami uważajmy aby nie było w niej kości. Czasami jeśli żeberka są źle pocięte kości na linii cięcia
mecooksmoże być twarde, dodajemy pokrojoną marchewkę i cebulę, dolewamy płyny, ponownie dusimy około 1 godziny. Gulasz ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kaszą, makaronem, kluskami lub pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPachnie nią w całym domu... Lekko słodka (mimo, że praktycznie bez cukru), na mące orkiszowej z chrupiącą i słodziutką kruszonką. Nie ma nic lepszego od zapachu drożdżowego pieczywa w całym domu! Składniki: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 450 g mąki orkiszowej typ 450-550 60 g ksylitolu lub cukru 1/2 łyżeczki soli
CzarnawisienkaSzybki sposób na najprostszy gulasz, który jest w sam raz do pieczywa lub do placka po węgiersku. Pomysł powstał podczas przygotowania schabu, do zapieczenia w kapuście. Zakupiony schab często jest tak wykrojony, że posiada jeszcze mięso, które nie jest potrzebne do upieczenia kotletów, czy innych dań ... Wówczas mięso "obrabiamy" tak żeby został nam schab właściwy, a z pozostałej
chleba naszegooliwek. Ja dodaję olej lniany gdyż z tłuszczem lepiej wchłaniają się witaminy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Miksujemy blenderem lub rozgniatamy widelcem na gładką masę. Podajemy np. z ulubionym pieczywem
Domowy Smak Jedzeniadoprawiamy curry , solą do smaku , gotujemy ,aż warzywa zmiękną . Na koniec wyłączamy gaz , dodajemy śmietankę , posypujemy świeżym , siekanym koperkiem, pieprzem i podajemy na gorąco . Zupa jest pyszna z kawałkiem, pieczywa czosnkowego Smacznego ! Artykuł ” Amore kalafiore ” , zupa kalafiorowa na serduszkach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypoważnie obciąża nasze jelita. Nie musimy być na niego uczulonymi aby od czasu do czasu z niego zrezygnować i zastąpić np. mąkę glutenową tą bez glutenu, czy makarony lub pieczywo tymi bez glutenu. Dużym minusem produktów bezglutenowych jest nadal ich cena, ale od czasu do czasu warto po nie sięgnąć. Ja od kilku miesiecy bardzo ograniczyłam spożycie glutenu. Kilka
mecookspiekarnika, bardzo ostrożnie wykładamy z formy do pieczenia na blachę i kontynuujemy pieczenie przez kolejne pół godziny. Podajemy ciepłą z sosem pomidorowym jako dodatek do ziemniaków, ryżu czy pieczywa. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy od pokrojenia cebuli w małą kostkę. Cebulę wkładamy do garnka, dodajemy oliwę. Smażymy na małym ogniu przez dwie minuty. Następnie dodajemy sól, pomidory w puszce oraz zioła
mecookssmakuje jak gulasz z wieprzowiny, lecz może być jego miłą namiastką na diecie:). Jest smaczny i lekki, przeważają w nim warzywa. Można podać go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem. 2 filety z kurczaka 2 papryki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 dużego selera 2 cebule 200g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Szefowa kuchnisól i pieprz do smaku majonez Wykonanie: Jajka obrać, pokroić razem z pieczarkami, wymieszać z startym serem. Przyprawić do smaku, połączyć z majonezem według uznania, wymieszać i podawać z pieczywem
Tradycyjna KuchniaCebulę obrać i drobno pokroić. Zeszklić na oleju. Mięso pokroić w drobne kawałki, przesmażyć z cebulą. Dodać do kapusty. Całość gotować do odparowania wody. Doprawić. Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 294,9 kcal Tłuszcz: 16,1g Białko: 25,3g Węglowodany: 6,8g Smacznego
Zielona Kuchnia