jajka pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z jajkami, serem i majonezem. Doprawiamy do smaku pastę jajeczną solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym na przykład razowym pieczywem. Smacznego! Artykuł Pasta jajeczna ze szczypiorkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!proste danie jednogarnkowe. Młoda kapustka duszona z małymi mięsnymi pulpecikami, która spokojnie może stanowić samodzielne danie obiadowe. Ale oczywiście jeśli chcemy możemy ją podać z ziemniaczkami albo z pieczywem. Taki obiad to niebo w ustach! Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek
Blog z Apetytemsprawdzamy teraz jajka powinny być już gotowe. Ja posypałam całość pokrojonymi łodyżkami młodego czosnku. Jeśli nie chcesz płynącego jajka, zostaw całość pod przykryciem chwilę dłużej. Podajemy szybko wraz z pieczywem posmarowanym masłem :) Smacznego ! Śniadanie z płynącym jajkiem sadzonym
Kuchnia na wzgórzuZapraszam na pyszny, domowy chlebek z dodatkiem aromatycznej czarnuszki. Domowe pieczywo jest dużo lepsze niż takie kupne i bardziej sycące. Polecam upiec sobie czasem chlebek w domu. Składniki: 2 szkl mąki pszennej 2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka soli 7 g drożdży suszonych 1 łyżka czarnuszki + do posypania 2 szkl ciepłej wody Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną oraz
słodkie i nie tylko historie kulinarneposmakuje, to następnym razem zwyczajnie nie dodam. Pycha! Palce lizać! Niebo! Maślane oczy podczas jedzenia wystarczająco świadczyły o tym, że taki boczek smakuje :D Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego.....albo grubą pajdą zwykłego chleba :D Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy
Pieprzyć z Fantazjąrobię jej w formie chłodnika a jako gotowaną potrawę. Nie robię jej też na kościach ani maśle. W mojej zupie jest dużo botwinki w botwince. Podaję z jajkiem, pieczywem. Ja osobiście lubię samą bez żadnych dodatków. Składniki: * pęczek świeżej botwinki * garść siekanego kopru * maślanka * 1 mała cebulka * 2-3 liście laurowe * 3-4 ziarnka ziela angielskiego * sól, cukier
Pieprzyć z Fantazjątrwa przeważnie ok. 60 minut.Na koniec gdy jest już gotowe ścieramy na tarce oscypki, mieszamy. Można również podając na talerze dodatkowo na wierzch każdemu zetrzeć trochę oscypka. Podajemy z pieczywem
Apetyczna babeczkapłukamy wodą i dodajemy do naszej sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem. Polewamy naszą sałatkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypujemy tarttym parmezanem. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami Artykuł Sałatka z brokuła pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEmleczko kokosowe i mieszamy do uzyskania sosu 3/ Dodajemy sok z limonki, jej skórkę oraz dokładnie mieszamy 4/Gęsty ostudzony syrop mieszamy cierpliwie z serkiem mascarpone 5/ Smarujemy dobre pieczywo serkiem, układamy plastry truskawki i połówki borówki na kanapkach, na talerzu kładziemy połówki malin i listki szałwii. Całość obsypujemy świeżo startą skórką pomarańczy, SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotna200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi - zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości lub inne starsze pieczywo, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębiałek roślinnych znajdujących się w niektórych rodzajach zbóż, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies. Jest niezwykle ceniony w przemyśle piekarniczym, ponieważ jest kleisty i rozciągliwy. To właśnie dzięki niemu pieczywo jest puszyste, ma miękki środek i chrupiącą skórkę. Gluten jest też nośnikiem smaku – bez niego wszystkie produkty na bazie mąki pszennej czy żytniej nie miałyby aromatu i byłyby mdłe. Gluten
mojewypiekiinietylkoAwokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość mdły i niewyrażny smak, dlatego warto je wzbogacić dodatkowymi składnikami i przyprawami. Jak dla mnie idealnie pasuje sos sojowy, sok z cytryny, kropla – dwie oleju sezamowego i… to wszystko. Ale ja jestem smakoszem awokado
mojewypiekiinietylkorzepakowego, kulturami bakterii kwasu mlekowego i wodą. O właściwościach samego masła pisałam Wam już więcej w TYM POŚCIE , gdzie robiłam swój własny, maślano-oliwny miks, zawsze gotowy do smarowania pieczywa. Olej rzepakowy to skarbnica bardzo korzystnego połączenia zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w stosunku 2:1. Rzepak jest też źródłem steroli i polifenoli roślinnych, obniżających poziom złego
Karo in the Kitchenprażonymi orzechami włoskimi w miodzie to cudowne połączenie, które może być efektowną przekąską. Ja przygotowuję je również, gdy mam ochotę na kolorowe śniadanie z serem gorgonzola. Składniki: kilka kromek pieczywa oliwa rukola gruszka ser gorgonzola garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu Kromki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, aż zrobią się chrupiące. Gruszkę pokroić na plastry
wyzwania kuchennetego udusiłam, a potem zrumieniłam na oleju wiórka cebuli. Na talerz wyłożyłam kapustę, obok kawałek chrupiącej kiełbasy z dodatkiem rumianej cebuli. Można do tego podać gotowane, tłuczone ziemniaki lub pieczywo. Smacznego :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemyslenia