pieczywo - 17769 przepisów (strona:465/1185)

Chleb z paloną mąką ziarnami lnu i sezamu oraz kilka rad odnośnie pieczenia w zaparowanym piekarniku 117

stabilność i wzmacnia je podczas ostatecznej fermentacji, ponieważ wcześniej namoczone ziarna tworzą w cieście żelującą siatkę. Siemię lniane należy do jednych z najzdrowszych ziaren, które łatwo jest przy pomocy pieczywa włączyć do codziennej diety. Ciasto chlebowe z dodatkiem siemienia należy do jednych z niewielu ciast chlebowych, które nie muszą wyrastać w koszyczku, jeśli oczywiście pieczemy chleb z użyciem mąk białych

Leśny Zakątek
Młoda kapusta z boczkiem 170

Młodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami. 300g wędzonego boczku  2 główki młodej kapusty 3 marchewki 2 cebule  1 pęczek koperku vegeta, pieprz  1. Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę

Szefowa kuchni
Ogórki małosolne 271

mętniejąca woda. Chociaż ja najbardziej lubię tego 1-dniowe. Wskazówki: Możesz zalać ogórki bardzo ciepłą solanką wtedy szybciej będą gotowe. Przy dużym słoju na ogórki możesz dać kromkę razowego pieczywa na górę, co również przyśpieszy proces fermentacji. 1 ogórek zawiera ok.: 11 kcal 1 g białka 0 g tłuszczu 2 g węglowodanów

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Powrót do bystrego nurtu życia, czyli odchudzanie zgodnie z własną naturą. 121

Posiłki warzywno-białkowe , czyli gotowane warzywa i mięso drobiowe, fasolki, jajka. Owoce jedzone osobno, jako oddzielny posiłek. Z jadłospisu zniknęły produkty , które powodowały duże wahnięcia poziom cukru we krwi - pieczywo, makarony, ziemniaki, słodycze.  No i pożegnałam też moje ulubione jogurty, maślankę, ogórki, arbuza, sałatę, pomidory, bo gaszą ogień trawienny. Oprócz tego rano ciepła woda z cytryną i odrobiną miodu

Codziennik Kuchenny
Grzanki syrenki, czyli pomysł na odjechane kanapki z spiruliną 116

łyżką serka. W drugiej umieść 1/4 oraz łyżkę serka i również dokładnie wymieszaj. W ten sposób masz 3 różne kolory. Biały oraz 2 różne odcienie turkusowego. Nakładaj na pieczywo tak by powstały różne wzory

wysmienity
Nerki wieprzowe w koperkowym sosie 123

zredukuje i delikatnie zagęści ( nie bezie bardzo gęsty , tylko taki ,raczej bardziej lejący-zupowaty ) Na koniec wyłączamy gaz , doprawiamy pieprzem i sypiemy siekanym koprem , mieszamy , serwujemy . Doskonale smakuje z pieczywem czosnkowym Smacznego ! Artykuł Nerki wieprzowe w koperkowym sosie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka gołąbkowa na szybko 111

Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy. Kapustę, koperek, pomidory z zalewą, mięso, bulion, ryż dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C . Podajemy z ulubionym pieczywem

R'n'G Kitchen
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SERKIEM KOZIM, PODANE Z PALONYM MASŁEM! 153

smaki i połączenia włoskich pierożków. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ravioli z nadzieniem ze szpinaku, serka koziego i fety. Podane z ukochanym palonym masłem i chrustem z pieczywa i posiekanych migdałów.  To danie jest przekozackie! Przepis własny Przepis na ciasto na ravioli: - 400 g mąki pszennej np. tortowej lub typ 500 - 5 żółtek od szczęśliwych wiejskich

SMYKWKUCHNI
Co dziś na obiad? Pierś z kurczaka z porami 598

piecz kolejne 20-25 minut bez przykrycia. Gotowe! Ja najczęściej podaję pierś z kurczaka z porami i z kulkami ziemniaczanymi , ale świetnie pasuje też do tradycyjnych ziemniaków albo pieczywa.   Zobacz wszystkie moje przepisy Teraz jeszcze więcej przepisów, porad, wsparcia i inspiracji znajdziesz w mojej grupie na Facebooku – Rozdomowiona w akcji. Dołącz do nas, będzie fajnie! Kliknij, aby dołączyć

Rozdomowiona
wątróbka gotowana i duszona z papryką... 134

średnim ogniu - gotowana wątróbka również pasuje do pasztetu,farszu, wątróbka gotowana jest bardzo delikatna, krucha, jest bardziej lekkostrawna od smażonej na surowo, nam smakuje również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Triki kuchenne 143

kłopot. Jest kilka trików, które przynajmniej niektóre uciążliwości zlikwidują bądź zmniejszą ich działanie. Zapraszam do wpisu. Podgrzewanie w kuchence mikrofalowej Każdemu z nas zdarzyło się odgrzać pizzę lub czerstwe pieczywo w kuchence mikrofalowej. Niestety ciasto staje się gumowate i niesmaczne. Wystarczy jednak wstawić obok podgrzewanego produktu filiżankę wody. … Czytaj dalej Triki kuchenne

gotuj ze mną
GUACAMOLE 111

Guacamole to meksykańska salsa przygotowana na bazie awokado z popularnymi dodatkami jak, pomidory, cebula, limonka, papryczki. Jest bardzo smaczna oraz jest świetnym dodatkiem do tortilli, ryb, mięs pieczywa i chipsów. SKŁADNIKI : 1 duże, dojrzałe ( miękkie ) awokado 1 czerwona cebula 1/2 cześć czerwonej papryki 1 pomidor 1 ząbek czosnku odrobina chilli ( dla tych co lubią ostrą pastę ) sok z limonki natka

Kulinarne Fantazje Marioli
Sos tzatziki do grilla 334

atmosferę. Stąd też polecam wam przygotowanie właśnie greckiego sosu tzatziki do grilla. Można go także spożywać jako przystawka do dań smażonych i pieczonych. Można go też podawać z zapieczonym pieczywem. Greckie słowo „tzatziki” pochodzi od tureckiego słowa „cacık”, które z kolei jest prawdopodobnie słowem zapożyczonym z ormiańskiego słowa cacıg. Zatem poniekąd smakujemy nie tylko kuchnię grecką

Kuchennyviral.pl
Sałatka z łososiem i warzywami 127

czasami dla zdrowia warto sobie zrobić  „ ucztę" za większe pieniądze. Wracając do przepisu, sałatka jest idealna na śniadanie BT lub na kolacje, wystarczy dodać kawałek dobrego pieczywa. Ja dodatkowo dałam parę rzodkiewek, bo je po prostu uwielbiam chrupać. :) Propozycja podania jest na standardowe 100 g zazwyczaj pakowane, oczywiście możecie zwiększyć ilość wedle swojego zapotrzebowania. Wartości odżywcze: 310 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Najprostszy chleb z garnka na zakwasie i na drożdżach 180

najpierw się ocieplić a dopiero potem zaczyna rosnąć. Dopiero po 1 godzinie i 45 minutach włożyłam ciasto do nagrzanego piekarnika. Sól, ważny dodatek nie tylko smakowy! Pomaga ustabilizować miąższ pieczywa przez wzmocnienie glutenu, ciasto mniej się klei przez co łatwiej formować bochenki i chleb jest bardziej pulchny. 1 łyżeczka z pełną górką waży 11g i stanowi 2% mąki użytej

Leśny Zakątek

Proponowane wyszukiwania