pieczywo - 17769 przepisów (strona:462/1185)

Bułki żytnio - razowe ze słonecznikiem 194

Składniki: (12 małych bułeczek) 2 szklanki mąki żytniej razowej 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 20 g świeżych drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 4

Qchnia po prostu
Grzanki z chleba tostowego 496

Wiedzieliście, że z pieczywa tostowego też można zrobić super grzanki? Takie chipsy z chleba tostowego bardzo często podaję jako samodzielną przekąskę. Grzanki czosnkowe wzbogacą też smak zup kremowych i sosów. Jeśli lubicie takie szybkie snaki, to z pewnością spodoba Wam się tez mój przepis na chipsy z tortilli

AniaGotuje.pl
Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą i jajkiem 182

które doskonale komponuje się z sałatą i sosem chrzanowym.  Można ją podać na większym półmisku lub podzielić na mniejsze porcje. U mnie znika bardzo szybko z dodatkiem świeżego pieczywa. Pychota! Może również spróbujecie? 1 opakowanie mixu sałat (150g) 2 białe kiełbaski (u mnie z szynki Henryk Kania ) 3 jajka Sos: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego

Di gotuje
Domowy shish kebab i kuskus z kalafiora 210

trzy lata schudł 70 kg… Napisał o tym książkę, w której dowodzi, że fat nie jest bad, a prawdziwym wrogiem diety są węglowodany. Dlatego sekuje z menu makarony, pieczywo i kluski. Zamiast nich proponuje np. Lasagnię z cukini oraz kuskus z kalafiora. Naszym zdaniem patent jest absolutnie genialny. Posiekany w malakserze kalafior (można go też zetrzeć na tarce), upieczony

Niedzielny kucharz
Super prosta iracka zupa z soczewicy 213

Pulpety: 500 g mielonego mięsa wołowego 2 cebule drobno posiekane 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (utrzyj w moździerzu 5-6 ziarenek) Szklanka bułki tartej ze świeżego pieczywa (zmiksowane 2 kromki chleba) 1/2 pęczka pietruszki, drobno posiekanej 2 łyżeczki soli Zupa: 6 szklanek rosołu drobiowego 2 marchewki posiekane w talarki 400 g czerwonej soczewicy Zmiażdżony i roztarty ząbek

Niedzielny kucharz
Msemmen, czyli marokański naleśniki 180

słodko, albo jako zakąska do dań wytrawnych. Naleśniki prosto z Afryki Płaski chlebek, wypiekany na gorącej blasze albo patelni jest charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem, bo często jest podawany na słodko, z miodem i daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też

Niedzielny kucharz
Kiełbasa biała w piwie – wereszczaka 184

minut, po czym zmiksować. Dodać złotą zasmażkę przygotowaną z mąki i masła, podgrzać mieszając do zgęstnienia. Doprawić do smaku, włożyć pokrojoną w krążki kiełbasę i podawać z ziemniakami lub pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z mango i awokado 255

Lekka sałatka w kolorach wiosny z egzotycznymi owocami, błyskawiczna w przygotowaniu. Do podania ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki: awokado mango rukola, roszponka lub mix sałat garść orzechów włoskich na sos: 4 lyżki oliwy łyżka octu winnego lub soku z cytryny łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, orzechy uprażyć na suchej

wyzwania kuchenne
Msemmen – marokańskie naleśniki 179

francuskie. Można jeść je na słodko, albo jako zakąskę do dań wytrawnych. Płaski chlebek, wypiekany na gorącej blasze, albo patelni jest charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem, bo często jest podawany na słodko, z miodem, daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też

Niedzielny kucharz
Pasta z makreli i awokado. Dieta szybka przemiana - faza III 207

wyjąć pestkę, a miąższ skropić sokiem z cytryny, wyjąć łyżką mięso makreli i awokado umieścić w blenderze i zmiksować. Skosztować, czy pasta jest dość słona, doprawić pieprzem podawać z pieczywem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczny schab z cebulą 242

macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule około 1/2 szklanki bulionu (lub wody) 2 łyżeczki ziaren jałowca 2 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1 płaska łyżeczka

Oryginalny smak
Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą i jajkiem 181

które doskonale komponuje się z sałatą i sosem chrzanowym.  Można ją podać na większym półmisku lub podzielić na mniejsze porcje. U mnie znika bardzo szybko z dodatkiem świeżego pieczywa. Pychota! Może również spróbujecie? 1 opakowanie mixu sałat (150g) 2 białe kiełbaski (u mnie z szynki Henryk Kania ) 3 jajka Sos: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego

Di gotuje
Najlepsze faworki 171

zabawę na Rynku zaczepiając mężczyzn i porywając ich do tańca, na koniec nakazując oddać wierzchnią część odzieży, jako rekompensatę strat poniesionych za Combra. Co jadano? W bogatszych domach zapustowe pieczywo było przygotowywane w podobny sposób jak teraz, czyli najczęściej na smalcu. Ważne było, aby pączek był jak najbardziej tłusty – tak, by najeść się pod przysłowiowy korek przed 40 dniami postu

Kate's Kitchen
Skąd się wziął Tłusty Czwartek? 184

zabawę na Rynku zaczepiając mężczyzn i porywając ich do tańca, na koniec nakazując oddać wierzchnią część odzieży, jako rekompensatę strat poniesionych za Combra. Co jadano? W bogatszych domach zapustowe pieczywo było przygotowywane w podobny sposób jak teraz, czyli najczęściej na smalcu. Ważne było, aby pączek był jak najbardziej tłusty – tak, by najeść się pod przysłowiowy korek przed 40 dniami postu

Kate's Kitchen
Smażone pieczarki do obiadu 226

prowansalskie. Zamiast tego można dać inną przyprawę, np. ostatnio dodałam przyprawy do ziemniaków, bo zioła mi się skończyły i pieczarki również były smaczne. 3. Podawać do obiadu lub do pieczywa. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania