bardziej skupiałam się na wielkich porcjach makaronu niż na innych potrawach. I też nie sądziłam, że można to tak łatwo przygotować. Bo focaccia to nic innego jak rodzaj pieczywa, które jemy na ciepło w wersji suchej lub z […] Artykuł Focaccia z pomidorami i pietruszką pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopedużą ilością wszystkiego, gorący. Idealna propozycja obiadowa dla mięsożerców, my się do nich zdecydowanie zaliczamy;) Aaa.. z chlebem też się jadało, powstawało coś w rodzaju “maczanki”, pieczywo zanurzone w sosie mięsnym smakowało obłędnie! Było rodzinnie, domowo, smacznie. Myślę, że tak jest dziś u mnie:) Bynajmniej staram się odtwarzać kuchnię rodzinną, w szczególności mojej Babci. ZAPRASZAM na gulasz
Zasmakuj KuchniPyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli i kremowego twarożku. Aromatyczna, pożywna po prostu mniam. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem, np. rukoli lub/i cebulki, czy pomidora. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI 50 g miękkiego masła 1 wędzona makrela 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g kremowego twarożku np. Almette 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
cool and mintyfiga to jedno z moich ulubionych połączeń, nadaje się na śniadanie jak i na kolację do wina. Dla bardziej wybrednych wystarczy zabrać ze sobą dojrzałe awokado, które z chrupiącym pieczywem smakuje rewelacyjnie. Jak już jesteśmy w tym sadzie to warto się rozejrzeć i zerwać kilka gruszek czy winogrono. Przygotowałam też wieczorem kukurydzę, którą ugotowałam z dodatkiem cukru. Przed wyjściem
SMYKWKUCHNIzrobione z dużą ilością oliwy z oliwek, orzechowa rukola, ser pleśniowy, jedyna w swoim rodzaju szynka prosciutto i pistacje! To nie mogło się nie udać! Obłęd! przepis: - 2 kromki pieczywa lub kromki ukośne z bagietki - oliwa z oliwek i masło Na patelni rozpuść masło i oliwię, zrumień grzanki z chleba, powinny być złote. na wierzch: - serek pleśniowy, - figa - prosciutto
SMYKWKUCHNItakiej zasmażki z mleka, wody i mąki lub z samego mleka i mąki lub z samej wody i mąki, a następnie wystudzenie jej i dodania do składników na ciasto. Pieczywo czy słodkie wypieki przygotowane w ten sposób zachowują dłużej świeżość i są właśnie bardzo puszyste i delikatne. Polecam Wam wypróbować tą metodę ja się już w niej zakochałam :) Składniki
Gotowanie...to proste !łyżki kukurydzy. Na koniec dodajemy do sałatki ser pleśniowy pokrojony w paski. Wszystko doprawiamy do smaku według uznania. Skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami Artykuł Sałatka z serem pleśniowym i kukurydzą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEDzisiaj taka oto bardzo prosta propozycja śniadaniowa. Tost z pieczywa razowego, pasta z awokado i jajka, a do tego sałata i mamy świetną i pyszną alternatywę dla tradycyjnych kanapek. Składniki: 2 kromki chleba razowego 1/3 dojrzałego awokado liść sałaty 1 małe ugotowane na twardo jajko 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz Wykonanie: Zrobić
Healthy food explorerZapraszam na twarożek z tartymi warzywami oraz przyprawami. Idealny do pieczywa na śniadanie. Polecam Składniki: 200 g twarogu 150 ml jogurtu naturalnego 4 średnie ogórki gruntowe garść rzodkiewek garść pokrojonego szczypiorku 1/2 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Ogórki i rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Starte warzywa odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki. Dokładamy szczypiorek
słodkie i nie tylko historie kulinarneKiedy zabraknie Wam pomysłu na pasty do chleba , przygotujcie pastę z groszku konserwowego. Wystarczą trzy składniki i pyszne smarowidło gotowe! Pasta z groszku konserwowego świetnie smakuje z chrupiącymi pieczywem, z dodatkiem jajka na twardo. Pasta jest kremowa i dobrze rozsmarowuje się. Ostatnio rozpoczęłam zabawę z ręcznie malowanymi tłami do zdjęć, pierwsze, które Wam prezentuje na zdjęciach to tło, które
Moja smaczna kuchniaczasie dolewamy przecier pomidorowy,koncentrat oraz wrzucamy gałązkę oregano, zagotowujemy. Dolewamy mleczko kokosowe, mieszamy i znów powoli doprowadzamy do wrzenia. Karkówkę podajemy z ryżem lub ulubioną koszą lub pieczywem
Qchnia po prostuwszystkie przyprawy (sól, pieprz/paprykę ostrą, paprykę słodką i majeranek) oraz koncentrat pomidorowy. Mieszamy i na wolnym ogniu, pod przykryciem dusimy aż kabaczek będzie szklisty i miękki. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostuPasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem Jedna z najpopularniejszych past na moim blogu. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Świetnie smakuje na kanapkach z żytniego pieczywa. 3. Pasta z ciecierzycy, suszonych pomidorów i migdałów Nazwałam ją "hummusem z południowych Włoch" z uwagi na wykorzystanie produktów popularnych w tym regionie Italii - pomidorów, bazylii i migdałów. Suszone pomidory
Chilli Czosnek i OliwaWitajcie! Dawno nie było u mnie pieczywa-dlatego zapraszam na smaczny chlebuś z trzech rodzajów mąk. dzięki temu, że zrobiłam go na kwaśnym mleku wyszedł bardzo puszysty i długo pozostał świeży. Chociaż popękał mi w silikonowej formie i nie wygląda pięknie to jest super dobry. Polecam Składniki: 2 szkl zsiadłego mleka 7 g drożdży suchych 1 łyżeczka soli 3/4 szkl
słodkie i nie tylko historie kulinarne