pieczywo - 17769 przepisów (strona:451/1185)

Trzyskładnikowe Ciasteczka Owsiane Oraz Recenzja Książki "Trzyskładnikowe Wypieki" 150

autorka wypisuje w bardzo przejrzysty sposób sprzęty które będą nam potrzebne aby przygotować te wszystkie proste, pyszności ;) Książka podzielona jest na działy: - ciasteczka - ciasta - wypieki z blachy - słodkie przekąski - pieczywo i nietylko - słone wypieki - desery - lody i sorbety  Nie wszystkie przepisy posiadają zdjęcie, w większości jest tylko treść, dzięki czemu zmieściło się ich więcej w książce. Przepisy są łatwe

Gotowanie...to proste !
Jaja sadzone w oliwie z sumakiem i pasta z awokado 164

dobrej oliwy i znakomitego sumaku. Sumak, przyprawa krajów bliskiego wschodu, lekko kwaskowata, idealna do jaj. Do jaj idealnie pasuje tutaj pasta z awokado z czerwonym pieprzem i ulubione pieczywo na zakwasie. Polecam gorąco. Inspirację znalazłam u FIK-a a przepis pochodzi z książki "Divine Food" pod redakcją Davida Halivy. Proponuje wykorzystać pomysł i cieszyć się pysznym śniadaniem. Jaja

Moje Małe Czarowanie
Wokół stołu – jak to ugryźć – cz. 3. Grill 119

jemy za pomocą specjalnych sztućców do ryb. Wędzone i marynowane morskie stwory najlepiej rozdrabniać sobie zwykłym ostrym nożem, a w przypadku ryb konserwowych wystarczy już jedynie widelec i kawałeczek pieczywa, którym można sobie pomóc w nabieraniu. Sałaty Sałaty zwykle trafiają na stół już rozdrobnione tak, że można je po prostu nabić na widelec i w ten sposób spożyć. Jeśli trafią

Kate's Kitchen
Szakszuka 179

zyskała popularność dzięki swojej prostocie i podstawowym składnikom które zawsze znajdują się w naszej kuchni. Uwielbiam jajka na śniadanie zwłaszcza w takiej postaci, ale możesz dodać ulubioną sałatkę lub pieczywo i masz pyszny, pełnowartościowy obiad w kilka minut. Artykuł Szakszuka pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Sałatka z fenkułem ,ogórkiem i pomidorem w towarzystwie jaja sadzonego. Śniadanie idealne. 138

fenkuła. Pokrój, wyłóż na talerze. Dosmacz solą, olejem z czarnuszki . Jajo "złóż na pół", wyłóż na talerz. Przed podaniem posyp świeżą bazylią, opcjonalnie posyp czarnuszką. Podawaj w towarzystwie ciemnego pieczywa! Bardzo szybko, bardzo pysznie!Teraz można wyjść na basen

Z Kuchni Do Kuchni
Szybka sałatka z owocami morza z dodatkiem curry 145

Gotować aż krewetki nabiorą lekko czerwonego koloru. Trwa to około 3-4 minut. Awokado wydrążyć, pokroić na małe kawałeczki i wrzucić na patelnię. Dodać roszponkę, delikatnie zamieszać. Podawać z pieczywem lub indyjskim chlebkiem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Grillowana cukinia z fetą 103

posiekaną natką z pietruszki i pokruszoną fetą. Do smaku możemy dodać soli, ale feta jest już wystarczająco słona. Całość skrapiamy 1 łyżką oliwy z oliwek. Podajemy solo lub z pieczywem. Idealny dodatek do grillowanego mięsa lub składnik kanapek czy burgerów! Doskonale smakuje na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 188

parametry naszego organizmu, takie jak ciśnienie czy akcja serca. Podczas postu możemy jeść tylko dozwolone przez dr Dąbrowską warzywa i niektóre owoce. Zakazane są wszelakie tłuszcze, nabiał, mięso, słodycze, pieczywo. W kolejnym wpisie podam wszystkie szczegóły odnośnie tego jak się prawidłowo odżywiać, czyli zgodnie z  zaleceniami doktor. Po zakończeniu postu przychodzi czas na wychodzenie z diety (tutaj informacje

Kulinarne przygody Gatity
GOŁĄBKI Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, GRZYBAMI I BOCZKIEM WĘDZONYM 171

czosnek i podsmażyć do zrumienienia. Wlać passatę pomidorową, doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Sosem polać gołąbki. Podawać do tego świeże pieczywo. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz  na moim fanpejdżu , dasz mi o tym znać komentarzem

Calzonella.com
Jak przygotować idealne szparagi? Szparagi zawijane w szynkę parmeńską z jajkiem w koszulce, awokado i pomidorami. 130

najlepiej.  Po trzecie i najprostsze . Szparagi lubią słone dodatki i masło. Szynka parmeńska, wędzony łosoś, suszone pomidory czy prażona na maśle bułka tarta. Świetnie pasują do chrupiącego opiekanego pieczywa, do cytrynowych sosów, super są w połączeniu z awokado i doskonale współgrają z jajkiem w koszulce czy na miękko, gdyż płynne żółtko robi całą robotę. Trzy dodatki, które zawsze świetnie

Mango Papaja
Moje Chaczapuri, czyli chlebek serowy 4946

był z dodatkiem podpuszczki z serwatki można by zrobić serek ricotta. Serek wymieszałam z ziołami i ponownie wyłożyłam na gazę zawinęłam i uformowałam.   Część użyłam, jako dodatek do pieczywa a z reszty zrobiłam chlebek serowy. Chaczapuri to gruziński placek, do którego dodaje się różnego rodzaju sery podpuszczkowe młode i dojrzałe. Ja jednak złamałam przepis i użyłam twarogu domowej roboty

Leśny Zakątek
Kurczak w sosie korma (Korma Chicken) 164

Kurczak w kremowym łagodnym sosie korma to pełne aromatów indyjskie danie, podawane z pieczywem Naan lub ryżem basmati. Składniki na 2 porcje: 500 g kurczaka 200 ml mleka kokosowego cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka tartego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy łyżeczka garam masali szczypta chilli klika nitek szafranu 1/2 szkl. mielonych migdałów

wyzwania kuchenne
Pizza na chlebie + film 190

oryginalnym smakiem. To i dealnie propozycja na obiad lub kolację. Dodatkami do pizzy mogą być nasze ulubione składniki.     składniki na formę 36 x 26 cm 7 kromek pieczywa tostowego w zależności od formy 4 pieczarki 1 czerwona cebula 5-6 pomidorków koktajlowych 4 łyżki kukurydzy z puszki 250 g startego żółtego sera 4 jajka 3- 4 łyżki mąki

Smakowite Dania
Sałatka z wędzonym twarogiem 215

sobą. Dodajemy pokruszony wędzony twaróg. Polewamy sosem sałatkowym (u mnie 1/2 sosu). Podajemy od razu po przygotowaniu. Jeśli sałatkę podajemy na kolację, świetnie sprawdzi się w towarzystwie kromki świeżego pieczywa lub bagietki. Myślę, że mogłaby też być fajnym dodatkiem do mięs z grilla

Smaki Na Talerzu
Rozgrzewający krem ziemniaczano - czosnkowy 151

Podlać winem, odparować, dolać wywar z warzyw, tak aby przykrył warzywa. Pod przykryciem gotować około 30 minut. Na koniec całość zmiksować na aksamitny krem. Podawać z grzankami lub ulubionym pieczywem. Prosto i smacznie

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania