pieczywo - 17769 przepisów (strona:443/1185)

Focaccia z suszonymi pomidorami 141

Focaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno również jest dobra. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! Poniższy przepis ma w sobie tę zaletę, że można go dowolnie

Vegan Taste
Tarta na grzankach 124

tarty, ale także te wytrawne. W tym przepisie przedstawię pomysł na zapiekankę w formie tarty, której spód stanowią grzanki. Przepis możemy zaliczyć do kuchennego recyklingu ze względu na wykorzystanie pieczywa z dnia poprzedniego, a także szynki, jaj... Tryb czytania Artykuł Tarta na grzankach pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Letnia zupa z zielonego groszku z chrzanową śmietanką 146

zmiksować.  Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, aby zupa stała się lekko kwaskowa.  Zupę od razu podawać z kleksem chrzanowej śmietanki i ulubionym pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Leczo z cukinią 110

następnie pokrojoną w kostkę cukinię i mieszając podsmażać wszystko przez kolejne 5 minut. Wlać passatę pomidorową i wymieszać. Zagotować, przykryć i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Podawać z pieczywem. Zamiast passaty pomidorowej można użyć 1 kg świeżych pomidorów + 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórek, wykrajamy szypułki, kroimy na ćwiartki, usuwamy nasiona i sok z komór

KUCHNIA POLSKA
Szakszuka z cukinią 148

ulubionym, prostym, zdrowym i sycącym daniem w sezonie na paprykę i pomidory . Najczęściej szakuszkę jada się na śniadanie, ale my uwielbiamy ją jeść na obiad z dodatkiem chrupiącego, świeżego pieczywa. Szakszuka z cukinią jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Wymaga jedynie przygotowania warzyw: pokrojenia wszystkich w drobną kostkę oraz sparzenia i obrania pomidorów ze skórki. Szakuszka powinna być pikantna, ale ostrość

Moja Delicja
Zupa z czerwonej soczewicy 🍜 149

delikatnie i jeśli to konieczne dolać wody. Dodać ziemniaki i gotować kolejne 10 minut. 👌  Dodać sól, pieprz, ocet, oregano i oliwę z oliwek. 👌Podawać z fetą i świeżym pieczywem. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com

RITA food channel
Galaretka cytrynowo-pomarańczowa 119

lodówki do stężenia. Możesz też od razu po rozlaniu galaretki zamknąć słoiczki i odwrócić do góry dnem na 10 minut (wtedy możesz galaretkę przechowywać dłużej). Galaretkę podawaj na świeżym pieczywie, najlepiej na chałce posmarowanej wiejskim masłem lub kremowym serkiem

Delicious Place
Zupa cebulowo-czosnkowa 204

obrany z łupinek czosnek i wlej śmietankę. Doprowadź do zagotowania i zdejmij garnek z ognia. Zupę zmiksuj, popraw solą i pieprzem. Podawaj na gorąco ze startym parmezanem i świeżym pieczywem

Delicious Place
Sałatka z bobem, sosem truflowym i chipsami z szałwii 138

piecz przez 15 minut w 200. Odkryj folię i piecz przez kolejne 15 minut. Przestudzony bób układaj na sałacie, dodaj chipsy z szałwii i polej sosem truflowym. Podawaj z pieczywem pszennym podpieczonym na grillu lub zrumienionym na suchej patelni

Delicious Place
Polędwiczka cielęca w sosie grzybowym 278

mój sposób. Polędwica cielęca marynowana w czosnku i maśle a następnie smażona w sosie grzybowym. Identycznie możesz też przygotować polędwiczki wieprzowe. To danie fantastycznie smakuje z makaronem, świeżym pieczywem lub kaszą gryczaną niepaloną

AniaGotuje.pl
Sos kurkowy na maśle 148

małym ogniu, podlewamy małą ilością wody i pozostawiamy na ogniu ok. 30 minut. Pod koniec doprawiamy solą i cukrem, podlewamy śmietanką i redukujemy delikatnie sos. Podajemy ze świeżym pieczywem. Przyprawy dobrej jakości jak zawsze polecam od sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl

Apetyczna babeczka
PASTA Z CUKINI DO CHLEBA 224

cudowna w swej prostocie.Polecam przepis do wypróbowania. 1 cukinia starta Chleb tostowy Żółty ser 5 dag.( można dać więcej ) sól i pieprz olej kokosowy do smażenia ****************************** 1 .  Pieczywo opiece na złoty kolor. 2 . Cukinie umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ser również zetrzeć na tarce. 3 . Rozgrzać na patelni olej kokosowy , włożyć cukinię, posypać solą i pieprzem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szynka parmeńska – z czym ją podawać? Dlaczego jest tak wyjątkowa? 170

unikać łączenia jej z produktami z dodatkiem octu – o ile nie użyjemy sosu vinegret, nada się do sałatek. Włosi uwielbiają szybkie przystawki z szynki, mocno schłodzonego melona i białego pieczywa. Szynka parmeńska z melonem Znakomitym pomysłem na lekkie, ale jednocześnie pożywne danie jest szynka parmeńska z musem z melona. Jest to bardzo prosty przepis (jeden z najłatwiejszych i najsmaczniejszych znajdziesz

Mojewlasne.pl
Duszona wołowina 136

solą, dusić do miękkości mięsa. Mięso powinno być miękkie, a sos dość gęsty. Przed podaniem odczekać około 5 minut. Duszona wołowina dobrze smakuje z ziemniakami, kaszą lub świeżym pieczywem. Zobacz również: wołowina po burgundzku

Kuchcik gotuje
Cukiniowe szaleństwo, czyli cukinia w curry na kanapki i do obiadu 131

Podobnie jak synek Agaty uwielbiam dziwne miksy warzywne w różnej postaci, także te cukiniowe. Ale cukinia na kanapki? Okazało się, że jak najbardziej! Zwłaszcza gdy bazą dla kanapki będzie pieczywo domowej roboty. Pychotka w zdrowej tonacji i przysmak wakacji. Szał na cukinię W tym roku ewidentnie ogarnia nas cukiniowe szaleństwo. Gotujemy więc na potęgę dania z cukinii. Dzisiejszy pomysł spodoba

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania