Sałatka szopska 181miseczce wymieszać siekaną pietruszkę, oliwę, odrobinę soli, pieprzu i octu winnego. Dodać do warzyw i wymieszać. 6. Wierzch sałatki posypać tartym serem. Sałatka pysznie smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego. Smacznego
Kuchnia domowa Ani
Puszyste bułeczki z ziemniakami w lipcowej piekarni 176piekarni Amber zawitały letnie klimaty, bo tymczasem pożegnaliśmy chleby i kontynuujemy temat lżejszego pieczywa. Propozycja na lipcowe nasze wypiekanie pochodzi od Niki, która prowadzi blog – Gotuj zdrowo! Guten Appetit! . Wybrała dla nas przepis na pyszne i puszyste bułeczki z gotowanymi ziemniakami. Składniki : przepis z bloga Niki – klik! 400 g mąki orkiszowej jasnej 125 ml mleka + 25 ml wody
Weekendy w domu i ogrodzie
Hummus z bobu 215Czosnek obieramy i wyciskamy sok z ½ cytryny. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką kremową pastę. Przyprawiamy do smaku.Podajemy z ulubionymi warzywami pokrojonymi w słupki lub ulubionym pieczywem. Artykuł Hummus z bobu pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFE
Fasolowy krem do pieczywa z suszonymi pomidorami 195dodatakiem oleju i i wody. Drobno posiekaj pomidory i rozmaryn. Dodaj do zblendowanej fasoli wszystkie składniki i przyprawy, dokładnie wymieszaj. Artykuł Fasolowy krem do pieczywa z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf
Schab zapiekany z pieczarkami i cebulą 1061bardzo smaczny pomysł na obiad lub ciepłe danie na spotkaniu z rodziną czy przyjaciółmi. Potrawa jest bardzo uniwersaln a - można j ą podać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub pieczywem. A do tego ulubiona surówka np. z marchewki. Schab z tego przepisu wychodzi miękki i soczysty. Myślę, że można również wykorzystać inne mięso np. szynkę czy karkówkę i też będzie równie
e-PrzepisyKulinarne
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 200koniec dodajemy kiełbasę, doprawiamy wszystko do smaku. Gdyby sos był za rzadki, zagęszczamy go1 łyżka mąki rozmieszanej z wodą. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z plackami, kaszą, makaronem, pieczywem itp. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, polecam
Kulinarne Fantazje Marioli
Leczo ze schabem i kiełbasą 254się bardzo miękki – około 20-30 minut. Po ugotowaniu próbujemy i doprawiamy do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotowe danie podajemy gorące, z ulubionymi dodatkami – świeżym pieczywem, kleksem śmietany, świeżymi ziołami. Powrót na górę
Smaczna Strona
Śniadanie 205dodajemy: pokrojony drobno ogórek, rzodkiewkę w plasterki, paprykę w paski, na to poszarpanego rękoma łososia, skrapiamy sokiem z cytryny, olejem lnianym, na wierzchu układamy oliwki. Podajemy z pieczywem lub zjadamy solo
Kulinarne przemyslenia
Zdrowe przekąski w podróży. 214białkowej pakujemy kilka saszetek do torebki, bierzemy szejker i mieszamy z wodą. Ja polecam mocno te od Chias . COŚ DO POCHRUPANIA Chrupaki, wafle ryżowe i kukurydziane czy pieczywo chrupkie śmiało zastąpią chipsy jednak nie nasycą np. tak jak kanapka. Jednak również są dobrą opcją. GOTOWIEC OBIADOWY 12h w trasie i masz ochotę na ciepły obiad
Czarnawisienka
Hummus – zdrowa pasta z ciecierzycy do chleba 354przygotowanie może wydawać się pracochłonne, ale wbrew pozorom jest to bardzo prosta potrawa. Jeśli zależy wam na czasie możecie użyć ciecierzycy konserwowej. Hummus doskonale nada się do smarowania pieczywa, czy jako dodatek do pieczonych warzyw. Dzięki dodatkowi pasty tahini będzie doskonałym źródłem naturalnego wapnia w diecie. 0,5 szklanka suchej cieciorki 2 duże łyżki pasty tahini 1 łyżka soku
Dieta bez mleka
Leczo z białą fasolą 185minut. Do warzyw dodaj passatę pomidorową, fasolę, szczyptę ostrej papryki oraz sól i pieprz. Całość gotuj jeszcze ok. 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe leczo podawaj z świeżym pieczywem lub innym, skrobiowym dodatkiem. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na leczo Artykuł Leczo z białą fasolą pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni
Polenta na słodko z mascarpone i owocami 172Polenta to włoski specjał ,który niejednokrotnie zastępuje pieczywo, ziemniaki,stanowi przekąskę, dodatek do mięs. Serwowany również solo. Powstaje z kaszki kukurydzianej. Kaszka kukurydziana natomiast powstaje z obłuszczonego, połamanego i posegregowanego ziarna kukurydzy. Sama w sobie jest bogatym źródłem składników odżywczych i witamin: E, A oraz tych z grupy B. Stanowi także źródło cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor
Z Kuchni Do Kuchni
Młoda kapusta z kalarepką – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach 200małym ogniu pod przykryciem , aż skrzydełka będą miękkie . Na koniec wlewamy śmietankę , gotujemy jeszcze 5 -6 minut . Wyłączamy gaz , doprawiamy pieprzem , natkami i podajemy . Doskonała sama , jak i z pieczywem . Smacznego ! Artykuł Młoda kapusta z kalarepką – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
Pieczone awokado z fasolką, jajkiem i boczkiem 267minut. Jeśli wolicie jajko całkowicie ścięte przytrzymajcie nieco dłużej. Przed podaniem posypać szczypiorkiem i płatkami papryczki chili (można pominąć, jeśli nie lubicie ostrości). Serwować można z ulubionym pieczywem, grzankami lub jak ja z grillowanymi na chrupko trójkącikami pełnoziarnistej tortilli. Artykuł Pieczone awokado z fasolką, jajkiem i boczkiem pochodzi z serwisu KieruneKuchnia
Kierunekuchnia
Tatar z tuńczyka na musie z awokado 199polecam w ciepłe letnie dni, kiedy nie chce nam się gotować: na przystawkę na 4 osób, albo obiad dla 2 będzie jak znalazł! Możecie do niego podać również świeże pieczywo z oliwą z oliwek oraz lampę szampana lub białego wina... mmm, pycha! * SKŁADNIKI na 4 porcje 200 g świeżego tuńczyka dobrej jakości 1 łyżka sosu sojowego szczypta suszonego imbiru
Food Square