kłopot. Jest kilka trików, które przynajmniej niektóre uciążliwości zlikwidują bądź zmniejszą ich działanie. Zapraszam do wpisu. Podgrzewanie w kuchence mikrofalowej Każdemu z nas zdarzyło się odgrzać pizzę lub czerstwe pieczywo w kuchence mikrofalowej. Niestety ciasto staje się gumowate i niesmaczne. Wystarczy jednak wstawić obok podgrzewanego produktu filiżankę wody. … Czytaj dalej Triki kuchenne
gotuj ze mnąGuacamole to meksykańska salsa przygotowana na bazie awokado z popularnymi dodatkami jak, pomidory, cebula, limonka, papryczki. Jest bardzo smaczna oraz jest świetnym dodatkiem do tortilli, ryb, mięs pieczywa i chipsów. SKŁADNIKI : 1 duże, dojrzałe ( miękkie ) awokado 1 czerwona cebula 1/2 cześć czerwonej papryki 1 pomidor 1 ząbek czosnku odrobina chilli ( dla tych co lubią ostrą pastę ) sok z limonki natka
Kulinarne Fantazje Marioliatmosferę. Stąd też polecam wam przygotowanie właśnie greckiego sosu tzatziki do grilla. Można go także spożywać jako przystawka do dań smażonych i pieczonych. Można go też podawać z zapieczonym pieczywem. Greckie słowo „tzatziki” pochodzi od tureckiego słowa „cacık”, które z kolei jest prawdopodobnie słowem zapożyczonym z ormiańskiego słowa cacıg. Zatem poniekąd smakujemy nie tylko kuchnię grecką
Kuchennyviral.plczasami dla zdrowia warto sobie zrobić „ ucztę" za większe pieniądze. Wracając do przepisu, sałatka jest idealna na śniadanie BT lub na kolacje, wystarczy dodać kawałek dobrego pieczywa. Ja dodatkowo dałam parę rzodkiewek, bo je po prostu uwielbiam chrupać. :) Propozycja podania jest na standardowe 100 g zazwyczaj pakowane, oczywiście możecie zwiększyć ilość wedle swojego zapotrzebowania. Wartości odżywcze: 310 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzunajpierw się ocieplić a dopiero potem zaczyna rosnąć. Dopiero po 1 godzinie i 45 minutach włożyłam ciasto do nagrzanego piekarnika. Sól, ważny dodatek nie tylko smakowy! Pomaga ustabilizować miąższ pieczywa przez wzmocnienie glutenu, ciasto mniej się klei przez co łatwiej formować bochenki i chleb jest bardziej pulchny. 1 łyżeczka z pełną górką waży 11g i stanowi 2% mąki użytej
Leśny Zakątekoliwy, dodać krojone pieczarki, tymianek, pieprz, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Chleb włożyć do piekarnika ustawionego na opcję grill bądź utostować na patelni albo w tosterze. Podpieczone pieczywo skropić pozostałą częścią oliwy, posmarować serem ricotta a na ser wyłożyć podsmażone pieczarki. Po górze można dodatkowo posolić solą morską oraz posypać świeżo mielonym pieprzem. Bruschetta z pieczarkami i serem
mecookspastakanapkowa #czerwonafasola #suszonepomidory #pieczywo #śniadanie #kolacja #przekąska #roślinystrączkowe #czarnuszka #bazylia Pasta idealna. Nie raz, nie dwa robiłam ją na warsztatach z dziećmi, które są konsumentami wybrednymi. Wszystkie talerze były po warsztatach puste, zwłaszcza, że pasta jest tak prosta, że dzieci robiły ją same. Składniki na słoiczek o wielkości 250 ml: 1 puszka fasoli czerwonej 7 plastrów suszonych pomidorów zioła prowansalskie
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyGrissini to rodzaj włoskiego pieczywa. Mają postać cienkich paluszków, a wyrabiane są z ciasta drożdżowego. Idealnie sprawdzą się jako przekąska lub jako dodatek do sałatki z owocami. przygotowywane jest na słono. Podawane są wtedy z oliwą z oliwek lub hummusem. Ja zdecydowałam się jednak na przygotowaniem grissini na słodko . Dodałam odrobinę czekolady, daktyli oraz pestki słonecznika, sezamu i dyni. Dzięki
Kuchnia w oparachŚniadanie od święta – grzanki z bułeczek. A bo dawno nie było Zazwyczaj przygotowuję podobne śniadania z pieczywa ciemnego, pełnoziarnistego. Dziś zasmakowaliśmy w takich;) Chrupiące, aromatyczne dzięki pieczarkom (po prostu uwielbiam!), obowiązkowo z tartym serem, dziś padło na parmezan, zazwyczaj są to miękkie sery, gouda, morski, pleśniowe też znajdą wielbicieli Takie grzanki nawet na zimno znikają, są idealną propozycją
Zasmakuj KuchniUkładamy kromki ciabatty. Z cukinii wycinamy przy pomocy obieraczki do warzyw wstążki (paski). Wybieraj mała cukinię, mam mniej pestek, miąższ jest słodszy, a skórka cieńsza. Układamy na pieczywie. Całość posypujemy solą i skrapiamy pozostałą oliwą z oliwek. Zapiekamy przez 10 minut w 180 st. C. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Posypujemy fetą oraz listkami bazylii
Moja smaczna kuchniaJedzenie to nie tylko impresja, czyli to co jest tu i teraz. To także nasze kulinarne projekty, wyobrażenia i wizje. To tworzenie pewnego kulinarnego świata, wokół
KulinarneImpresje.plkilka minut, aż białko na zewnątrz zetnie się delikatnie, ale żółtko będzie jeszcze płynne w środku. Jajka sadzone podawać na chrupiących grzankach z bagietki lub na innym ulubionym pieczywie, z pomidorkami koktajlowymi i szynką. Smacznego :) Jajka sadzone z serem fot. Moja Książka Kucharska Jajka sadzone z serem fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka KucharskaEkspresowe pieczywo pieczone na patelni to idealna alternatywa na szybki... Artykuł Śródziemnomorski chlebek na jogurcie z sałatką grecką pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEsyropem z agawy. Krewetki skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny układamy na szparagach oprószamy solą morską. Obok układamy pomidorki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 -15 minut. Podajemy z pieczywem lub grzanką. Smacznego
SMYKWKUCHNIpokrój. Możesz pokroić je bardzo drobno i wymieszać z rozgniecionym awokado. Możesz też dodać do awokado posiekaną drobno szalotkę, natkę pietruszki lub czerwoną cebulę. Na koniec na ciepłą kromkę pieczywa nałóż rozgniecioną pastę z awokado a na wierzch połóż jajko. Podaj z pomidorami. Jest kremowo, chrupiąco i zdecydowanie przepysznie. Wypróbuj inspirację już dziś i podziel się ze mną swoimi
Mango Papaja