pieczywo - 17769 przepisów (strona:447/1185)

Cukinia w sosie śmietankowo – koperkowym 184

miękkie , dodajemy musztardę , śmietankę i dusimy na małym ogniu , aż sos się zagęści . Na koniec , zdejmujemy z ognia ,doprawiamy pieprzem i mieszamy całość z siekanym koperkiem . Serwujemy Genialne z pieczywem czosnkowym . Smacznego ! Artykuł Cukinia w sosie śmietankowo – koperkowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Serek jogurtowy labneh 160

Całość zawiązać gumką recepturką w sakiewkę i odstawić na sicie lub powiesić np. nad miską na 12-24 godziny. 4. Po tym czasie otrzymamy serek o konsystencji do smarowania pieczywa. Im dłużej serek będzie wisiał, tym jego konsystencja będzie bardziej zwarta. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kolorowe i fit - kanapki na śniadanie 283

chleba wielozbożowego sałata lub mix sałat 2 plasterki szynki z kurczaka 1 jajko - (gotowane 6 min) pomidor cherry papryczka jalapeño świeżo zmielony pieprz kiełki jarmużu olej kokosowy do posmarowania pieczywa

Alutka-Gotuje
Leczo. Przepis krok po kroku. 281

liść laurowy, podsmażonego kurczaka i kiełbasę, przecier pomidorowy, wodę, dopraw solą i pieprzem.   Duś na małym ogniu, przez 25-30 minut. Podawaj z pieczywem lub ryżem.   Artykuł Leczo. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Odrywany chlebek z ziołami, czosnkiem i serem 154

wieeeelu miesięcy, ale jakoś nigdy nie było sposobności. Aż w końcu nadszedł jego czas :) Taka wytrawna drożdżówka jest świetna jako dodatek do grilla, czy sałatki, a nawet jako "smakowe" pieczywo do zrobienia kanapki. Mój chlebek jest z koperkiem, bo nie miałam akurat dostępu do natki pietruszki i muszę przyznać, że z natką byłby jeszcze lepszy. Koper ma dość intensywny smak

Simply Food
Sałatka z kurczakiem curry 148

malutkie kawałki. Dodaj przyprawy, sól i pieprz. Wymieszaj z jogurtem, oliwą, miodem, pistacjami (które należy wcześniej bardzo drobno posiekać) i posiekaną natką pietruszki. Sałatkę podawaj z bajglem lub inny pieczywem. Możesz dodać na wierch także nieco ulubionych kiełków. Smacznego! Artykuł Sałatka z kurczakiem curry pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
CHŁODNIK OGÓRKOWY 155

jogurcie naturalnym wyszedł zbyt gęsty, możesz dolać do niego trochę mleka Tak przygotowany chłodnik ogórkowy, w smaku przypomina trochę greckie Tzatzyki i super się go je w towarzystwie świeżego pieczywa Polecam wykorzystać ten przepis, ta zupa jest naprawdę pyszna SMACZNEGO A jeśli szukasz innych przepisów na letnie, orzeźwiające chłodniki polecam Ci również wypróbować PRZEPIS NA CHŁODNIK Z RZODKIEWKI. Artykuł CHŁODNIK

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Kotlety mielone z farszem pieczarkowym 153

Kotlety mielone trochę w innym stylu. Farsz pieczarkowy doskonale do nich pasuje. Można podawać na gorąco jak również na zimno. Zimne można pokroić na plasterki podawać do pieczywa. Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki 250g-300 g pieczarek pokrojonych w kostkę 1/2 średniego pora pokrojonego w kostkę 1 jajko 1 namoczona w mleku bułka … Czytaj dalej Kotlety mielone

gotuj ze mną
Szybka sałatka z oscypkiem i pestkami dyni 110

sałatę na kawałki, pomidora pokrój. Dodaj oscypka , sezam. Wymieszaj na sucho. Wyłóż na półmisek. Dodaj liście bazylii. Skrop olejem, dosmacz solą, dodaj prażone pestki dyni i gotowe. Podawaj z pieczywem. U mnie dzisiaj chleb orkiszowy św.Hildegardy z Bingen

Z Kuchni Do Kuchni
Rogaliki 180

dawna  wiadomo, że najlepsze pieczywo to te zrobione samodzielnie w domu, tak więc oto są rogaliki. 0,5 kg mąki 1 szkl. mleka 50 g drożdży 5 łyżek oleju 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka [  1 jajko do ciasta +1 do posmarowania] Z drożdży , mleka, cukru i 2-3 łyżek mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia

Moje domowe kucharzenie
Pasta z twarogu i jajek 160

wędliny na śniadanie, choć pastą smarujemy kromki, cały dzień podjadamy, a co Pasta lekka, zdrowa, na pyszne śniadanie każdego dnia. Do smarowania nadają się chrupkie tosty, świeża bagietka, pieczywo pełnoziarniste. Pastę przygotowuję także z oliwkami, suszonymi pomidorami, kukurydzą lub tartymi pieczarkami. Pastę wzbogacam jogurtem naturalnym, serkiem wiejskim lub skyrem, dzięki czemu zyskuje bardziej zwartą i kremową konsystencję. Składniki

Zasmakuj Kuchni
Wiśnie w karmelu 210

słoiczków. Od razu zamknęłam nakrętką i odstawiłam dnem do góry. Nie trzeba ich pasteryzować. Po wystudzeniu odłożyłam do mojej spiżarni. Takie wiśnie smakują wyjątkowo. Można podać je do pieczywa, chałki, można podać je   np. do ulubionego kawałka ciasta...     Doskonale sprawdzą się, kiedy podamy je razem z lodami Mam nadzieję, że zachęciłam Was do zrobienia wiśni w karmelu

Kuchnia u Krysi
Sałatka z tuńczykiem i awokado 200

octem balsamicznym i musztardą. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzach układamy rukolę,tuńczyka, pokrojone awokado i pomidorki koktajlowe. Polewamy naszą sałatkę sosem oraz posypujemy sezamem. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami Artykuł Sałatka z tuńczykiem i awokado pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy) 188

tego regionu. Do sera smażonego, dla wzbogacenia smaku i aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka

babka w formie