pieczywo - 17769 przepisów (strona:440/1185)

PASTERYZOWANA PAPRYKA PO CHORWACKU + FILMIK 810

Papryka po chorwacku to przysmak, który podaje się  jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pieczywa lub można użyć jako farsz. Papryka tak przygotowana jest ostra i lekko słodkawa w smaku.  SKŁADNIKI :  12-15 dużych, czerwonych, mięsistych papryk musztarda 250 -300 g ( sarepska i delikatesowa )  150 ml oleju 1 łyżka miodu

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka warzywna 146

ilości czosnku, który pięknie pachnie podczas pieczenia. Gorąco polecam tak przygotowane zapiekane warzywa. Zapiekanka idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Można jeść ją jako danie główne z dodatkiem ulubionego pieczywa, lub jako warzywny dodatek do dań mięsnych.  Zapiekanka warzywna Składniki: 2 nieduże cukinie* 2 bakłażany 2 średnie cebule 3-4 ziemniaki 3-4 większe pomidory 4 ząbki czosnku

Codzienne Gotowanie
Tosty francuskie po włosku 160

Zapraszam na super śniadanie. Pyszne, sycące i na ciepło. Tosty francuskie to świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa- choć ze świeżego również są pyszne. Ja zrobiłam moje tosty z chleba tostowego świeżego i wyszły super.Do środka plaster pomidora malinowego i mozzarella  Galbani .  Polecam   Składniki: 3 jajka 1/2 szkl mleka 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i suszonej bazylii

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wtorek: Sałatka z pieczonych krewetek i cieciorki 157

kluczową rolę, nadając całości aromatu i smaku. Krewetki dają konsystencję, a warzywa świeżość i soczystość. Całość wieńczy kwaskowy dresing z awokado i jogurtu. Sałatka jest niebywale sycąca, a dodatkiem pieczywa może spokojnie wystąpić w roli zdrowego lanczu. Składniki: Krewetki surowe (mrożone) 2 puszki cieciorki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 ogórek szklarniowy 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka curry

Niedzielny kucharz
Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy krem czekoladowy 152

Nutella z kaszy jaglanej to wyjątkowo pyszny i zdrowy krem, którym możemy smarować pieczywo, naleśniki czy placuszki albo pałaszować bez niczego na deser. Zasmakuje wam nawet jeśli nie przepadacie za kaszą jaglaną, gdyż jej smak jest niewyczuwalny. Krem jest bardzo sycący i dostarcza wielu składników odżywczych do organizmu. Jest bogaty w witaminy z grupy B, żelazo, magnez, mangan i fosfor

e-PrzepisyKulinarne
Bruschetta z dynią i kozim serem 124

grzanki z fasolą – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – kilka kromek pieczywa typu bruschetta – kilka łyżek puree z dyni – kilka łyżek koziego sera (użyłam miękkiego sera, ale możesz dodać także twardy kozi ser) – gałązki świeżego rozmarynu – sól i pieprz

nietylkopasta.pl
Sałatka Cezar 199

Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu. * w szybszej i bezpiecznej wersji sosu, żółtka należy zastąpić 100 g majonezu i zmiksować wszystkie składniki w blenderze ** grzanki można przygotować z każdego, białego pieczywa Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Kanapkowa pasta z batata 169

Kanapkowa pasta z batata   Kanapki nie często goszczą w moim menu. Kilka lat temu odłożyłam pieczywo na bok na rzecz owsianki i tym sposobem zostałam miłośniczką śniadań na słodko. Ale od czasu do czasu żeby urozmaicić sobie poranek sięgam po coś innego. Dziś przypomniałam sobie o chlebie i takim to sposobem powstały pyszne kolorowe... Artykuł Kanapkowa pasta z batata

Fit Food Brunetki
Pieczony gulasz z karkówki 128

Gulasz piecz przez 60 – 90 minut (do momentu, gdy mięso będzie miękkie). W trakcie pieczenia całość parę razy przemieszaj. Gotowy gulasz podawaj np. z ulubioną surówką oraz ziemniakami lub pieczywem

blog.moje-pasje.info
Konfitura Malinowo Jeżynowa Z Imbirem 153

czasie przeziębienia, taka konfitura dodana do herbatki lub zjedzona ze świeżym pieczywem  to prawdziwa bomba witaminowa. Po niej na pewno wrócimy szybciej do zdrowia :) Składniki na 4 małe słoiczki 200 ml: razem około 500 g malin i jeżyn ( u mnie była przewaga malin) 150 g cukru 50 ml wody 1 cała, mała limonka lub mała cytryna około

Gotowanie...to proste !
Czwartek: Soczewica po marokańsku w korzennym sosie 124

pomidorowy, imbir, paprykę wędzoną, kmin rzymski, kolendrę suszoną, kurkumę, pieprz kajeński, sól, posiekaną natkę. Zmiksuj na gładki sos. Krok 3 Przełóż sos do ugotowanej soczewicy, wymieszaj dokładnie. Podawaj z pieczywem, ryżem lub kaszą. Jeśli lubisz dania z soczewicy koniecznie spróbuj super łatwej czerwonej zupy z soczewicy sióstr Hemsley oraz zupy z soczewicy masoor dal Nigeli Lawson lub irackiej zupy

Niedzielny kucharz
Bornholm - wyspa pełna cudowności 134

bardzo popularnym dodatkiem do ryb. Można także zamówić najbardziej znaną potrawę jaką jest „Sol over Bornholm” ( słońce nad Bornholmem) czyli ryba podawana z surowym żółtkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i ciemnym pieczywem. Więcej informacji : www.smokedfish.dk  Oprócz tego warto zajrzeć także do wytwórni karmelków w Gudhjem, a w Svaneke zobaczyć jak powstają landrynki. Co więcej, będąc na wyspie dosłownie wszędzie prześladowało mnie

noteskulinarnyfiga
Sałatka nicejska 189

wszystko delikatnie mieszamy. Na wierzch układamy pokrojone w ćwiartki jajka i całość z wierzchu polewamy pozostałym dresssingiem.   Sałatkę od razu podajemy. Dobrze smakuje sama lub z chrupiącym pieczywem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Piada z pastą serowo-jajeczną 152

Zapraszam na pyszną kanapkę w włoskim stylu. Piada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa podobnego do tortilli. Moją piadę podałam ze smaczną pasta serowo-jajeczną oraz warzywami. Polecam na śniadanie w weekend gdy mamy więcej czasu. Składniki: piada: 1,5 szkl mąki pszennej+do podsypania 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy sól do smaku pasta:200 g sera mozzarella Galbani

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka pomidorowa z grzankami. 157

mało wyszukanych produktów, ale mają one być najwyższej jakości. Pomidory na sałatką mają być dojrzałe na słońcu, słodkie i najlepiej różnych odmian.  Włosi do tej sałatki używają czerstwego pieczywa, ja zrobiłam grzanki z bagietki na oliwie z oliwek. Sałatka nie nadaje się do przechowywania, trzeba ją zrobić, schłodzić i zjeść.  Składniki: 0,5 kg pomidorów (najlepiej różnokolorowych

Codziennik Kuchenny