Gołąbki bez zawijania – szybki przepis

Gołąbki bez zawijania – szybki przepis

Gołąbki bez zawijania – szybki przepis

Gołąbki bez zawijania zapiekane w sosie pomidorowym to świetna alternatywa dla wszystkich, którzy lubią tradycyjne gołąbki z ryżem, ale nie chce im się tracić czasu na parzenie kapusty i żmudne zawijanie farszu w jej liście. Osobiście ta wersja gołąbków smakuje mi o wiele bardziej niż jej tradycyjny odpowiednik – są przepyszne, soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Gołąbki bez zawijania są idealne na obiad (można podać z ziemniakami lub pieczywem) albo jako ciepłe danie podczas spotkania z przyjaciółmi ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Justyna Zarzecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, mielone, ryż, kapustą, sosy, kasza, mięso, mięso mielone, sos pomidorowy, obiad, zupa, ziemniaki, zupa meksykańska, pieczywo, przekąski, bez pieczenia, dania bez mięsa, zupa pieczarkowa, jajka z farszem, sos pieczarkowy, ziemniaki zapiekane, mięsa pieczone, zupa z mięsem mielonym, pieczone ziemniaki, zupa warzywna, zupa pomidorowa, szybki obiad, obiad na szybko, szybkie przekąski

Inne przepisy z e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.