pieczywo - 17769 przepisów (strona:431/1185)

BANANOWE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE 131

Pełnoziarniste bułeczki śniadaniowe z dodatkiem płatków owsianych oraz otrębów, w wersji delikatnie słodkiej...bez drożdży i wyrabiania, za to na maślance, z dodatkiem bananów i cudnie

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z szynką i żółtym serem 406

bardzo drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z 2-3 łyżkami majonezu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka wyśmienicie smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem :) >> Sprawdź również nasze inne pomysły na SAŁATKI << Smacznego!   Artykuł Sałatka z szynką i żółtym serem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek bananowy (bez cukru). 154

Chleb, który z pieczywem ma niewiele wspólnego. Pochodzi z kuchni amerykańskiej i występuje w wielu odmianach. Podstawą są banany, mąka, masło, cukier, jajka i proszek do pieczenia. Jednak można go urozmaicać na wiele sposobów, dodając do ciasta orzechy, wiórki kokosowe, owoce suszone czy też przyprawy. Za każdym razem uzyskamy inny deser. W moim wariancie nie ma cukru. Zastąpiłam go miodem

zadanie-gotowanie
Konfitura z pigwowców – kuchnia podkarpacka 124

czym studzimy. Za każdym razem konfitura będzie coraz bardziej gęsta i ciemniejsza. Po ostatnim gotowaniu konfiturę przekładamy do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Podajemy z pieczywem, naleśnikami, albo używamy do herbaty. Konfitura z pigwowców - kuchnia podkarpacka  Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej regionalnych przepisów

Trzeci talerz
Strogonow 157

wymieszać 0,5 litra wody z mąką ziemniaczaną i przecierem pomidorowym. Zalać składniki w garnku. Zagotować i kontynuować gotowanie przez dodatkowe pięć minut. Danie podawać na gorąco z dodatkiem pieczywa. Strogonow Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując mięsnego strogonowa. Strogonow Użyłam ogórków kiszonych, które przed dodaniem obrałam ze skórki. Kilka razy robiłam strogonowa także z ogórkami korniszonami. One też fajnie

mecooks
Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella. 171

najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest u Was? Lubicie takie pasty? Robicie? Może spodoba się Wam mój przepis. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: 5 jajek 1 kulka sera mozzarella ( 125 g ) 10 dag ulubionej wędliny

Izabelawkuchni
LConcept 13 Kraków 121

tylko „gorzej”. Delikatesy 13 Kolejne pomieszczenia przyprawiły mnie o zawrót głowy… Szlachetne oliwy, trufle, pasty truflowe, octy balsamiczne, wybór najlepszych francuskich i włoskich serów oraz wędlin. Kawy, herbaty, tradycyjne pieczywo, miody, ręcznie robione makarony. Istne szaleństwo najlepszych produktów sprowadzanych z rozmaitych zakątków całego świata. Do tego wszystkiego, to właśnie z tych dostępnych tam produktów Kucharze z restauracji przygotowują na miejscu

Kate's Kitchen
Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem 174

boczku. Między nimi układamy połówki pieczarek.  Całość oprószamy majerankiem, pieprzem ziołowym oraz wędzoną papryką. Całość wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 170°C przez 40 minut. Podajemy z pieczywem oraz chrzanem, musztardą lub ketchupem

Qchnia po prostu
Grzanki z łososiem, pomidorem i jajkiem w koszulce oraz sosem miodowo- musztardowym 108

tworząc wcześniej w garnku wir lub nie. Gotuj jajko maksymalnie dwie minuty. Na maśle podsmaż szalotkę, drobno posiekanego pomidora i łososia. Dopraw pieprzem. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Na zgrillowane pieczywo nałóż podsmażonego łososia z pomidorem, jajko w koszulce a wierzch polej sosem. Udekoruj oregano.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Szybka sałatka na kolację 98

kroimy. Pieprz osączamy. Śliwki myjemy, kroimy w kostkę. Owoce i warzywa, razem z serem mieszamy, polewamy oliwą i octem (do smaku). (Ewentualnie można dodać miód). Podajemy ze świeżo pieczonym pieczywem

R'n'G Kitchen
Szybka sałatka z awokado i jajkiem 209

wody z płaską łyżeczką sody oczyszczonej, a następnie osuszamy i układamy na talerzu. Pokrojone składniki układamy na liściach rukoli i polewamy małą ilością sosu. Podajemy z grzankami lub ulubionym pieczywem

Apetyczna babeczka
Awokado zapiekane w boczku - pyszna przekąska, którą przygotujesz w kilka minut 136

przekrój go w poprzek ząbków, posmaruj lekko oliwą lub olejem. Aby boczek nie rozwijał się w trakcie pieczenia, należy cząstki awokado układać końcówką boczku do spodu. Podawaj z chrupiącym pieczywem i pikantnym ketchupem lub sosem jogurtowym. Jeśli lubisz dania z awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkami kiszonymi 153

Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie dodajemy do tuńczyka.  Całość mieszamy razem z majonezem, jogurtem oraz natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem

Qchnia po prostu
Czerwone pesto 124

drobno zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Cały czas mieszając dodaj oliwę. Masa musi być gęsta. Gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce do tygodnia czasu. Pesto podawaj z makaronem, pieczywem lub dodawaj do ulubionych potraw z mięsa lub ryb Artykuł Czerwone pesto pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Jesienna zupa dyniowa 125

cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodajemy pokrojone grzyby i dusimy pod przykryciem ze szczyptą soli i posiekanym lubczykiem. Do smaku doprawiamy pieprzem. Wszystkie składniki łączymy i podajemy z ulubionym pieczywem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania