porem, wszystko doprawione solą, pieprzem i niewielką ilością majonezu – tak można opisać imprezowy hit! Sałatka jest świetna, pasuje do deski serów, wędlin, jako śniadanie czy kolacja do pieczywa lub bez dodatków. Można dodać do niej ryż, konserwowy zielony groszek, fasolę, marynowane warzywa, kawałki kurczaka. Kombinujcie! Każda wersja będzie smaczna, zniknie szybko a goście poproszą o przepis! Jestem tego pewna
Zasmakuj Kuchnidusimy, pod przykryciem, na małym ogniu kolejną godzinę. Krok 11. Do bigosu wlewamy wino, doprawiamy do smaku solą, utłuczonym pieprzem oraz cukrem. Dusimy 10 minut. Podajemy z ziemniakami, świeżym pieczywem lub jako samodzielne danie. * Smak bigosu możemy również wzbogacić o inne ulubione zioła np.: majeranek czy suszony lubczyk. * zamiast czerwonego wina, do bigosu możemy dodać koncentrat pomidorowy. Na dużej patelni
Moja Książka Kucharskapastę z owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym maślanym sosie. Piątek: PIECZONE PIEROGI Z PSTRĄGIEM Zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli tworzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym
Niedzielny kucharzmoimi ulubionymi sezonowymi, jesiennymi owocami, czyli ze śliwkami. Zamiast kruszonki nasiona słonecznika. Zaskakująco dobre ciasto i to żytnie! Mąka żytnia pełnoziarnista najczęściej kojarzy się z ciężkim razowym chlebem, pełnoziarnistym pieczywem i z zakwasem. Ja jednak postanowiłam trochę tą mąkę odczarować i przygotowałam lekki biszkopt z owocami. Ciasto jest delikatne, mięciutkie i lekkie, aż nie do wiary, że jest takie zdrowe
Dietologsłoików i pasteryzujemy około 10-20 minut w zależności od wielkości słoików lub zamrażamy. Do czego wykorzystać puree z dyni Puree z dyni możemy wykorzystać do ciast i ciasteczek, pieczywa (chleby, bułki) oraz do przygotowania placuszków, zup i sosów. Można je też podawać samodzielnie zamiast ziemniaków. Kurczak pieczony w cydrze i puree z dyni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZdarzyło wam się zostać na weekend bez chleba, a jedyne dostępne w sklepach pieczywo było z mlekiem? Dla mnie takie sytuacje to inspiracja, by piec w domu. Rok temu wstawiałam już przepis na bezmleczny chleb . Dziś przyszła pora na bułeczki. I to nie byle jakie, bo bułeczki śniadaniowe. Oczywiście możecie je podać na dowolny posiłek. Piszę o nich
Dieta bez mlekaPasta ta jest świetną propozycją na wartościowy dodatek do świeżego pieczywa. Przyznam, że moja 17-miesięczna córka potrafi zajadać się nią łyżeczką i to w dość sporej ilości. Smakuje naprawdę rewelacyjnie! Awokado jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów oraz zdrowych tłuszczów. Pastę wzbogaciłam odrobiną oleju lnianego, który również odznacza się obfitością dobroczynnych substancji w nim zawartych. Polecam! 2 jajka
Di gotujepodgrzaną śmietanę wlać do zupy i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem. Zupę warzywną natychmiast podawać przybraną natką pietruszki. Zupę można podać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowaniesokiem z limonki, kminem rzymskim, trawą cytrynową, solą i pieprzem, dosypuję także szczyptę kurkumy i wlewam mleczko kokosowe w całości. Mieszam i gotowe! Curry najczęściej podaję ze świeżym pieczywem. Spróbuj, niech i Tobie będzie smacznie! Artykuł Curry dyniowe z brukselką, cukinią, quinoa, ciecierzycą i kolendrą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaTapenada to pyszna, oliwkowa pasta, która idealnie komponuje się ze świeżą, chrupiącą bagietką. Ja tak bardzo ją lubię, że brak pieczywa nie stanowi dla mnie problemu :) Robię ją w sposób, który łączy wszystkie moje ulubione składniki a mianowicie: czarne oliwki, kapary oraz suszone pomidory. Potrzebujemy: 180g czarnych oliwek drylowanych, 5 suszonych pomidorów z oleju, 10g małych kaparów z zalewy, oliwa
Przepis na Dzień Dobrypiekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około pół godziny do 40 minut. I nie wyciągamy od razu ( jak ja ) tylko dajemy jej odpocząć. Kroimy (wykładamy ) i jemy z chrupiącym pieczywem i lampką dobrego wytrawnego wina. Na drugi dzień pyszna na zimno, lud odgrzana na patelni. Palce lizać! Buon Appetito
Z Kuchni Do KuchniZapraszam na moją kolejną propozycję pasty jajecznej. Tym razem dodałam serek topiony. Wyszła mi pyszna pasta śniadaniowa do pieczywa. Polecam Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 100 g serka topionego śmietankowego 1 łyżka majonezu szczypiorek z 3 dymek 1/2 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Szczypiorek myjemy i osuszamy a następnie kroimy drobno. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę
słodkie i nie tylko historie kulinarneWYKONANIE: Kurczaka przygotować wg. przepisu: https://www.pik-fit-trener.pl/2018/09/kurczak-w-miodzie-standard.html Sałatę porwać w drobne kawałki, pokroić cebulę i pomidorki w ćwiartki. Wymieszać składniki z kurczakiem w miodzie. podawać z pieczywem żytnim. Jak przedstawia się kaloryczność tego posiłku? 378 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas