pieczywo - 17769 przepisów (strona:424/1185)

Szyszki z ryżu preparowanego 134

nazwa to ryż dmuchany. Stanowi przekąskę w postaci dodatku do jogurtów, produktów mlecznych, deserów, gdzie może również pełnić formę dekoracyjną. Dziś częściej spotykany w postaci wafli ryżowych, jako zamiennik pieczywa. Kolejny przepis z serii smaki dzieciństwa. Może i nie najzdrowszy, na pewno słodki i kaloryczny, ale wart przypomnienia. Szyszki z ryżu preparowanego.   Składniki: - 660g cukierków krówek * - 180 g ryżu

mojewypiekiinietylko
Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa 123

Witam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis, na pastę z makrelą wędzoną i awokado. Pasta jest bardzo smaczna, zdrowa i idealnie nadaje się do pieczywa. Do przygotowania pasty będziemy potrzebowali: makrela wędzona 2 awokado 2 szalotki (można dodać czerwoną cebulę) 3 jajka ugotowane na twardo około 3 łyżek jogurtu naturalnego kremowego sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem

Uwaga Babcia Gotuje
ZUPA GULASZOWA 108

posiekane warzywa, tj. paprykę, ziemniaki i pomidora. Mieszam. Wlewam bulion i przecier. Gotuję na średnim ogniu do miękkości mięsa i ziemniaków. Zupę gulaszową podaję gorącą z posiekaną natką i pieczywem. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Warzywna zupa z połówkami grochu 108

patelni, wodę i koncentrat pomidorowy do smaku. Zupę z połówek grochu gotujemy jeszcze przez kilka minut, doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku i gotowe Zupę podajemy z ulubionym pieczywem i świeżymi ziołami. Smacznego! Artykuł Warzywna zupa z połówkami grochu pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Ser zgliwiały - kuchnia podkarpacka 172

ogniu przez około 5 minut cały czas mieszając. Gotowy ser przekładamy na miseczkę lub do małego pojemnika. Można go jeść zarówno na gorąco, jak i na zimno. Podajemy z pieczywem. Ser zgliwiały - kuchnia podkarpacka Na blogu znajdują się również 2 przepisy na tradycyjny ser smażony Ser smażony Ser smażony paprykowy a w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA znajdziecie wiele innych tradycyjnych przepisów

Trzeci talerz
HAMBURGER WOŁOWY + FILMIK 102

jajko i dokładnie wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety. Smażymy z jednej i drugiej strony, odkładamy na talerz aby odpoczęły. Składniki sosu mieszamy. Bułki przecinamy wzdłuż, podpiekamy w opiekaczy, kotlety podgrzewamy, pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatki, kotlet, polewamy sosem, ketchupem i składamy. Hamburgery podajemy ciepłe. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Po ciemku, czyli co się dzieje w nocy. Monika Utnik- Strugała. Recenzja książki. 109

pierwszy raz użył określenia KOMETA ? to grecki filozof Arystoteles.  Sami widzicie, że w książce znajdziemy ogrom wiedzy począwszy od urodzenia się dziecka skończywszy na wypiekaniu pachnącego i chrupiącego pieczywa. Bo wiadomo, że to też zazwyczaj dzieje się nocą abyśmy rano mogli świeże zjeść na śniadanie.  Ależ to wszystko jest magiczne i nawet nie pomyślałam, że tyle ciekawych rzeczy

Radość kipiąca uśmiechem.
Klasyczna jajecznica z kajzerką 202

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4 jajka 1 łyżka masła 3 łyżki mleka szczypiorek kajzerka sól pieprz Klasyczna jajecznica – przepis Jajka wpijamy do miseczki i mieszamy z solą i pieprzem i mlekiem. Dodatek mleka sprawi, że będzie znacznie bardziej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak po cygańsku 120

Warunek jest taki ,że danie musi się dusić naprawdę powoli , inaczej sos szybko odparuje i będzie trzeba dolać wody . Danie serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , choćby ze świeżym pieczywem Smacznego ! Artykuł Kurczak po cygańsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
PIECZARKOWY STROGANOFF 111

Wszystko podlane brandy lub winem i krótko gotowane w bulionie. Na koniec zagęszczone passatą pomidorową i minimalną ilością mąki Najlepiej smakuje podany z ryżem, ziemniaczkami lub po prostu z pieczywem.  Sosik jest lekko kwaśny (dużo zależy od tego, jak kwaśną mamy passatę pomidorową) - taki ma być - w razie wątpliwości, polecam dodawać passatę stopniowo. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI

cool and minty
Krem orzechowo-kakaowy słodzony miodem 107

Zapraszam na pyszny i zdrowy krem orzechowo-kakaowy do pieczywa typu "nutella". Krem słodzony jest miodem wielokwiatowym od  Huzar i zawiera tylko 4 składniki. Jest tak dobry, że można go wyjadać łyżeczką ze słoiczka. Polecam Składniki: 4 duże łyżki masła orzechowego (ok. 150 g) 4 łyżki miodu wielokwiatowego od Huzar 1 czubata łyżka kakao naturalnego 10 łyżek mleka Przygotowanie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
domowa chałka z kruszonką 158

składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g drożdży 150 ml mleka, letniego 60 g cukru 2 jajka 2 łyżki masła, roztopionego 1/2 łyżeczki soli

Domowy Smak Jedzenia
Twarożek na śniadanie 144

łyżka śmietany 12% -sól, pieprz  Twaróg wyrobić do gładkiej konsystencji, dodać startą na tarce rzodkiewkę, koperek, śmietanę, sól, pieprz do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem i ulubionymi dodatkami w postaci warzyw

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania