dopraw je solą. Patelnię przykryj pokrywką i smaż około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmij z ognia, posyp natką pietruszki. Szakszukę można podawać z pieczywem. Smacznego ! Artykuł Shakshuka (szakszuka) i test patelni Woll pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakumiksujemy. Co jakiś czas szpatułką zbieramy humus ze ścianek naczynia i miksujemy doprawiając solą do smaku. Humus z grillowaną papryką podajemy z chrupiącymi owsianymi krakersami z dynią lub ulubionym pieczywem, warzywami lub chipsami. Smacznego! Artykuł Humus z grillowaną papryką pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plPożywna sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem z dodatkiem ryżu sprawdzi się na każdej domówce, imprezie. Podaję ją z kawałkami pieczywa, najczęściej chrupiącą bagietką lub tostami serowymi. Jest pyszna! Polecam także przepis na sałatkę królewską , mój hit w domu i na blogu wśród sałatek na imprezę. Spróbujcie, poczęstujcie, zasmakujcie SKŁADNIKI: 500 g piersi z kurczaka 2 czerwone papryki 1 cebula
Zasmakuj Kuchnikonsystencją pasty. Dodaję sól i pieprz, próbuję, gdy jest w sam raz dodaję resztę posiekanego szczypioru i miksuję (prawie na gładko) zostawiając niewielkie grudki białka i szczypioru. Smaruję pieczywo, dekoruję szczypiorem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnirazu, gorącą. Moim zdaniem sandacz w borowikach to jedna z tych potraw, którym wręcz przeszkadzają jakiekolwiek dodatki – nie znosi konkurencji na talerzu. Najsmaczniejszy jest podany ze świeżym, chrupiącym pieczywem, które pozwoli zebrać z talerza resztki sosu. SKŁADNIKI składniki na 4 porcje SOS BOROWIKOWY 250g borowików mrożonych 100ml rzadkiej, słodkiej śmietanki 30% tłuszczu 3 małe szalotki
Karo in the Kitcheninną imprezę :) Poza tym stanowią również świetną bazę do innych śledzi – można je wykorzystać do sałatek, koreczków lub innych imprezowych przekąsek. Również świetnie smakują jako dodatek do pieczywa na śniadanie, czy kolację. Czasami również zamiast zwykłych matjasów lubię je dodać do śledzi w śmietanie na obiad , by ich smak był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą
Kulinarne Przebojenastępnie podnosimy pokrywkę, aby płyn odparował. Gdy sos stanie się gęsty wybijamy na wierzch delikatnie jajka i przykrywamy - trzymamy na ogniu aż białko się zetnie. Podajemy ze świeżym pieczywem
Gotowanie jest łatweProsta i pyszna pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi i czosnkiem jest idealna do wszelkiego rodzaju pieczywa. Jeśli szukacie nowych smaków i lubicie bakłażany, to pasta przyrządzona według tego przepisu z pewnością przypadnie Wam do smaku. Spróbujcie Składniki: – 2 bakłażany średniej wielkości – 60g orzechów włoskich – 3-4 ząbki czosnku – sól i pieprz wg smaku Bakłażany
Smaki Armineinną imprezę :) Poza tym stanowią również świetną bazę do innych śledzi – można je wykorzystać do sałatek, koreczków lub innych imprezowych przekąsek. Również świetnie smakują jako dodatek do pieczywa na śniadanie, czy kolację. Czasami również zamiast zwykłych matjasów lubię je dodać do śledzi w śmietanie na obiad , by ich smak był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą
Kulinarne Przebojechwila wytchnienia ze słuchawkami na uszach... Szynka pieczona to swojego rodzaju klasyk na świątecznym stole. Możecie ją podać na ciepło lub na zimno, jako danie główne czy dodatek do pieczywa; a dzięki marynowaniu mięso jest kruche i soczyste. Skorzystałam z tego przepisu ( klik ) i mogę Wam go szczerze polecić. Jeśli bardzo Wam zależy również na efekcie wizualnym, możecie przed włożeniem
My simple kitchenpieczenia olejem. Kapustę połącz z ryżem i mięsem. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, łyżeczką miodu i majerankiem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez na 25 minut. Podawaj z dobrym pieczywem. Artykuł Poniedziałek: Zapiekanka z kapusty, ryżu i indyka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzLeczo pełne warzyw, ale wzbogacone o mięso mielone staje się bardziej sycące. Przepyszne, aromatyczne, jednogarnkowe danie w sam raz na zimne dni i wieczory. Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej lecza i jego nadmiar zamykam w słoiki. Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 2 małe cukinie * 1 czerwona papryka * pół
Zrób to smacznieDomowy chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika Prosty, pyszny chleb przygotowany na świeżych drożdżach. Idealnie smakuje od po prostu z masłem lub z domowym serkiem jogurtowym
Słodkie okruszkitechnice pieczenia rolada z boczku jest soczysta i aromatyczna. Doskonale sprawdza się zarówno na świątecznym stole, jak i podczas innych uroczystości, ale także w codziennym menu do keto pieczywa lub po prostu z warzywami. Składniki – rolada z boczku: 1,5 kg boczku wieprzowego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony majeranek 3 ząbki czosnku opcjonalnie papryka słodka Pomieszać
Ola la LCHF