rewelacyjnie pachną i super smakują. Moje dzieci wybrały tą z orzeszkami ziemnymi z białą czekoladą i truskawkami. Chyba tęsknią już za wiosną :-) Taką mixitellę może być świetnym dodatkiem do pieczywa, naleśników, a nawet smoothie czy jogurtu :-) Moje dzieci bardzo chciały też wypróbować batoniki czyli Mixitki , które również są zdrowe, bo są bez cukru, bez laktozy i bez glutenu. Mamy tutaj
kruche babeczkiświeże, więc należy więc bardziej zajadać się rybami świeżymi niż tymi wędzonymi. Wędzona ryba doskonale sprawdza się jako dodatek do kolacji - ja na przykład uwielbiam wędzonego pstrąga z żytnim pieczywem i ogórkami kiszonymi. Tak jak widać na poniższym zdjęciu. Pamiętajmy przede wszystkim o tym, co dotyczy wszystkiego - co za dużo to niezdrowo! Unikajmy zatem zajadania się wędzonymi rybami non stop
MintTasteprzyrządzam z różnymi dodatkami. Tym razem chciałam Wam zaprezentować prostą i lubianą przez wszystkich wersję z jajkiem. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna oraz dzięki jajkom wygląda dość efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam! Ps. Zerknijcie też moją pieczeń z warstwą szpinaku - klik
Di gotujezasadzie zniknęła z mojego jadłospisu. Staram się, jak najwięcej rzeczy robić sama i unikać sklepowych gotowców - parówki, wędliny naszpikowane konserwantami i solą, słone przekąski, słodzone napoje, słodkie jogurty, czy pieczywo z kilkuwersowym składem już dawno nie trafiają do mojego koszyka. Za to zdecydowanie więcej używam, w kuchni warzyw i owoców, pełnoziarnistych makaronów, kasz, bakali, zdrowych zamienników cukru, czy zdrowych tłuszczów
DefinicjaSmakusłoninę w puszcze/słoiku po obwodzie a w środek wkładamy schab. Na wierzch dajemy odrobinę suszonej cebulki. Następnie zamykamy i sterylizujemy 85 min. Gotowy wyrób fajnie się prezentuje na pieczywie jest smaczny
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kokosowym. Jeśli jednak zdecydujecie się dodać olej kokosowy nierafinowany, zmienicie nieco smak domowej nutelli, nadając jej aromat kokosa, co nie każdemu może odpowiadać. Domowy krem a'la nutella do pieczywa, naleśników czy słodkich wypieków to dosłownie kilka minut pracy, a efekt znacznie lepszy i o całe niebo zdrowszy. Wystarczy kilka składników i mocny blender, aby po niespełna 30 minutach móc
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazetnie się, oddzielić ją od dna łyżką w kilku pulchnych kawałkach. Zdjąć z ognia. Przed podaniem jajecznicę oprószyć mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Jajecznicę na kiełbasie podawać z pieczywem lub ziemniakami i sezonową surówką np. sałatą zieloną, szpinakiem, fasolką szparagową itp. Smacznego :) Jajecznica z kiełbasą - delikatna i puszysta
Moja Książka Kucharskażółte i czerwone vegeta natur, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Sałaty układam w misce, dodaję posiekaną w półplasterki cukinię i pomidorki na pół, przyprawiam i skrapiam oliwą. Podaję z pieczywem, tostami, grzankami z serem lub samą. Polecam
Zasmakuj KuchniBruschetta to po prostu taka grzanka – zapiekanka, którą pewnie każdy z nas doskonale zna. Włosi udoskonalili nieco tę grzankę, smarując najpierw pieczywo oliwą i czosnkiem. Nie da się ukryć, że zdecydowanie poprawia to smak zwykłej grzanki i nadaje jej głębszego smaku. Takie chrupiące przekąski to u nas w domu typowe danie ostatniej szansy na […] Artykuł Grzanki ostatniej szansy
WiszniówkaŁabędzi puch to ciasto znane już przez nasze babcie. Do jego wykonania używa się m.in. czerstwego pieczywa, co dla niektórych może być sporym zaskoczeniem :) Łabędzi puch należy do słodko-kwaśnych ciast. Słoki krem równoważony jest przez kwaskowaty posmak czarnej porzeczki. Jeśli wolicie słodkie ciasta, to czarną porzeczkę możecie zastąpić dżemem jagodowym lub borówkowym. Jak dla mnie ciasto najlepsze jest
Kulinarne Przebojezłocisto. Upieczone kotlety osuszamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Gorące kotlety od razu podajemy, z sosem kaparowym i ulubionym dodatkiem – frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub ze świeżym pieczywem. Powrót na górę
Smaczna Stronachcemy żeby potrawa przyjemnie rozgrzała od środka całe ciało a nie była tak ostra, że nie czujemy nic innego poza, właśnie, ostrością. Chili z mięsem można je jeść z pieczywem, ryżem lub z meksykańską tortillą. Ja proponuję podanie z ryżem brązowym, ale równie dobrze smakuje bez niczego. Podobał Wam się przepis? Zobaczcie w takim razie: Przepis na dietetyczne burrito meksykańskie
A to pestkaMocno zasłodziłam ostatnio blog, więc dziś przepis na wytrawną pastę do smarowania pieczywa, nadziewania ptysiów lub jako dodatek do surowych warzyw (rzodkiewki, papryka, seler naciowy itp.). Pasta z groszku zagościła już na blogu, ale wtedy robiłam ją z groszku mrożonego . Dziś pasta z żółtego grochu suszonego. Ja użyłam grochu w całości, ale może być też połówkowy. Składniki : szklanka grochu
Weekendy w domu i ogrodziepaście do kanapek, dlatego idealnym substytutem będzie tofu. Przejmuje ono smaki dominujące i uzupełnia białko w naszej diecie. Cudowny smak i zapach wędzonego karpia idealnie komponuje się z pieczywem. Składniki 250 g tofu 100 g wędzonego karpia szczypiorek 4 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Przygotowanie Z ryby usuwamy ości mielimy razem z tofu. Dolewamy olej
R'n'G Kitchenfeta kroimy w kostkę, szczypior szatkujemy. Pestki słonecznika prażymy na patelni. Wszystkie składniki sałatki wrzucamy do miski, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Delikatnie mieszamy. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostu