Hummus to pyszna pasta z ciecierzycy którą zrobicie w 10 min. Doskonale nadaje się do chleba, można ją także jeść z pieczywem typu pita lub paluchami chlebowymi. Próbowałam hummusu w wielu różnych wersjach i ten przepis uważam za najlepszy, hummus za wyrazisty i genialny. Jeśli dodacie do niego czosnek i sok z limonki, gwarantuję że hummus będzie smakował każdemu! Polecam
nietylkopasta.plUkładam z drugiej strony boczek i podsmażamy aż stanie się chrupiący i rumiany. Żółtka w jajkach sadzonych powinny być jeszcze delikatnie płynne. Śniadanie to możemy podać razem ze świeżym pieczywem. Smacznego! Artykuł Jajka sadzone z boczkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przygotowujecie pasty do chleba? Macie swoje ulubione? Pasty jajeczne i pasty rybne darzę sentymentem, ponieważ pojawiały się często w moim domu rodzinnym. Jestem tez wielką fanką past do pieczywa warzywnych, hummusów, dipów. Takie pasty wykorzystuję nie tylko do kanapek, ale faszeruję nimi naleśniki i tortille. Po więcej przepisów zajrzyjcie do działu Przepisy na pasty do chleba Smacznego! PRZEPIS NA PASTĘ
Dorota SmakujeSzybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty z awokado jest szybkie i bardzo proste. Potrzebujemy dosłownie 5 minuty. Składniki dojrzałe awokado 1 ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki soku z cytryny Szybka pasta z awokado – przepis Musimy mieć bardzo dojrzałe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Moja dzisiejsza pasta to wariacje na temat hummusu czyli pasta z buraka z tahiną. Jest taka dobra że warto zrobić więcej bo zajadać ją można łyżeczką. Idealna będzie do pieczywa czy do warzyw, z makaronem też świetnie się nada. Buraczkowa pasta - czyli hummus z buraka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemiseczki wkładamy 2 odłożone żółtka i zapiekamy kolejne 2-3 minuty. Na koniec posypujemy je startym pieprzem, drugą połową szynki i serem garna padano. Podajemy gorące z ciepłym, chrupiącym pieczywem udekorowane kilkoma listkami majeranku. Smacznego Artykuł Zapiekane jajka z szynką parmeńską pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujenazwa to ryż dmuchany. Stanowi przekąskę w postaci dodatku do jogurtów, produktów mlecznych, deserów, gdzie może również pełnić formę dekoracyjną. Dziś częściej spotykany w postaci wafli ryżowych, jako zamiennik pieczywa. Kolejny przepis z serii smaki dzieciństwa. Może i nie najzdrowszy, na pewno słodki i kaloryczny, ale wart przypomnienia. Szyszki z ryżu preparowanego. Składniki: - 660g cukierków krówek * - 180 g ryżu
mojewypiekiinietylkoWitam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis, na pastę z makrelą wędzoną i awokado. Pasta jest bardzo smaczna, zdrowa i idealnie nadaje się do pieczywa. Do przygotowania pasty będziemy potrzebowali: makrela wędzona 2 awokado 2 szalotki (można dodać czerwoną cebulę) 3 jajka ugotowane na twardo około 3 łyżek jogurtu naturalnego kremowego sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem
Uwaga Babcia Gotujeposiekane warzywa, tj. paprykę, ziemniaki i pomidora. Mieszam. Wlewam bulion i przecier. Gotuję na średnim ogniu do miękkości mięsa i ziemniaków. Zupę gulaszową podaję gorącą z posiekaną natką i pieczywem. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipatelni, wodę i koncentrat pomidorowy do smaku. Zupę z połówek grochu gotujemy jeszcze przez kilka minut, doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku i gotowe Zupę podajemy z ulubionym pieczywem i świeżymi ziołami. Smacznego! Artykuł Warzywna zupa z połówkami grochu pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plogniu przez około 5 minut cały czas mieszając. Gotowy ser przekładamy na miseczkę lub do małego pojemnika. Można go jeść zarówno na gorąco, jak i na zimno. Podajemy z pieczywem. Ser zgliwiały - kuchnia podkarpacka Na blogu znajdują się również 2 przepisy na tradycyjny ser smażony Ser smażony Ser smażony paprykowy a w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA znajdziecie wiele innych tradycyjnych przepisów
Trzeci talerzjajko i dokładnie wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety. Smażymy z jednej i drugiej strony, odkładamy na talerz aby odpoczęły. Składniki sosu mieszamy. Bułki przecinamy wzdłuż, podpiekamy w opiekaczy, kotlety podgrzewamy, pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatki, kotlet, polewamy sosem, ketchupem i składamy. Hamburgery podajemy ciepłe. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipierwszy raz użył określenia KOMETA ? to grecki filozof Arystoteles. Sami widzicie, że w książce znajdziemy ogrom wiedzy począwszy od urodzenia się dziecka skończywszy na wypiekaniu pachnącego i chrupiącego pieczywa. Bo wiadomo, że to też zazwyczaj dzieje się nocą abyśmy rano mogli świeże zjeść na śniadanie. Ależ to wszystko jest magiczne i nawet nie pomyślałam, że tyle ciekawych rzeczy
Radość kipiąca uśmiechem.Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4 jajka 1 łyżka masła 3 łyżki mleka szczypiorek kajzerka sól pieprz Klasyczna jajecznica – przepis Jajka wpijamy do miseczki i mieszamy z solą i pieprzem i mlekiem. Dodatek mleka sprawi, że będzie znacznie bardziej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Warunek jest taki ,że danie musi się dusić naprawdę powoli , inaczej sos szybko odparuje i będzie trzeba dolać wody . Danie serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , choćby ze świeżym pieczywem Smacznego ! Artykuł Kurczak po cygańsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży